Julemarked i Flensborg

Julemarked i Flensborg – Det hyggelige julemarked i Flensborgs gamle bydel er med til at få alle i julestemning. Der er masser af boder, der sælger brugskunst, pelshuer og selvfølgelig Flensborg-punch. Det er en videreudvikling af Glühwein, hvor der også er rom i, og den fås i en række forskellige varianter. Når du alligevel er over grænsen, er det en god ide at se, om du kan få julegaverne eller ingredienserne til julemiddagen billigere.

Når december begynder at nærme sig eller allerede er over os, er det hyggeligt at tage på julemarked enten herhjemme eller i udlandet. Et af de steder, der er virkelig kendte for deres julemarked, er Flensborg. Med en placering tæt på Danmark er det nemt for dig at komme til den nordtyske by. Samtidig betyder det, at markedet er langt mere skandinavisk end markeder længere nede i Tyskland.

Det er Flensborgs hyggelige gamle bydel fra Südermarkt til Nordermarkt, der danner rammen om markedet. Du skal derfor være meget kynisk og bitter, hvis du ikke kommer i julestemning af de smukke, gamle huse, de mange lys og de mange hyggelige boder, der sælger alverdens godter, masser af Flensborg-punch, varmt tøj, legetøj og meget andet.

Hyggelig og velbesøgt julemarked i Flensborg

Julemarkedet i Flensborg bliver afholdt fra slutningen af november til nytårsaftens dag hvert år. Det er åbent både i hverdagene og i weekenderne og er en af Flensborgs helt store seværdigheder i den periode.

Har du mulighed for det, er det en god ide, at du kommer på en hverdag; der er klart færrest gæster. Mandag til torsdag bliver markedet besøgt af cirka 15.000 mennesker om dagen, mens tallet er helt oppe på 70.000 i weekenderne.

Mange af de andre besøgende i weekenden er andre danskere, og du vil derfor høre en del dansk, når du går rundt på det aflange julemarked. Det betyder også, at der er mange af boderne, der har ansat dansktalende personale, og at de har gjort det muligt at betale med danske kroner og danske betalingskort.

For at opleve markedet bedst muligt bør du sætte mindst en halv dag af til det. Dermed kan du komme rundt i julemarkedets ”hovedgade” fra Südermarkt til Nordermarkt og på Rote Strasse, hvor der er særligt mange boder, hvor du kan få noget at drikke.

Prøv den særlige Flensborg-punch

flensborg punch ved julemarkedNår du tager på julemarked herhjemme og i udlandet, er du sikkert vant til at få en kop lækker, varm Glühwein at lune dig på. I Flensborg har de dog taget Glühwein et skridt videre og tilføjet rom til drikken. Derefter kalder de den punch.

Når du er på julemarkedet, må du derfor ikke snyde dig selv for at prøve den lækre drink, der findes i et utal af varianter. Den er for eksempel:

  • Traditionel punch fra blandt andet romdestillerierne Johannsen og Brasch.
  • Flensborg Special, hvor der også bliver tilføjet kanelsnaps, hvilket giver en sød og krydret smag.
  • Fernwärme Punsch, der er en blanding af rom og varm æblesaft.
  • Pott Rom Punsch, der består af rødvin, rom og forskellige krydderier, der gør den ekstra krydret i forhold til de andre slags på markedet.

Grunden til, at så rom er så populært i Flensborgs-punch er, at byen plejede at være stedet, hvorfra varer som rom fra Dansk Vestindien blev sendt til. Byen var jo dansk i mange år. Rommen blev opbevaret på fad under sejladsen, men blev i Flensborg destilleret. På et tidspunkt var der over 200 destillerier i byen, men i dag er der bare to tilbage – Johannsen og Brasch.

Et af de steder, hvor du kan købe Flensborg-punch, Glühwein og andre drikke at varme dig på, er i Verdens mindste bar. Det er en lille bod, hvor der kun lige er plads til, at der kan stå en enkelt person og lange de varme drikke over disken. De er særligt kendte for deres Tallinn-punch. Har du tænkt dig at smage på flere forskellige former for punch, kan det være en god ide at arrangere en overnatning i Flensborg på hotel, så du ikke behøver at køre hjem.

Det skal du købe på julemarked i Flensborg

Markedet byder på et væld af forskellige boder, hvor du for eksempel kan købe lækkert pelsværk. Det gælder både huer, handsker, halstørklæder og lignende, som du kan bruge til at holde dig varm i den kolde tid.

Derudover er der også mange forskellige former for brugskunst, som du kan gå og beundre. Som på alle andre julemarkeder, er det dog mindst lige så spændende at gå og se på de forskellige genstande, som det er at skulle købe noget.

Køb julegaver, mens du er i Flensborg

Alt efter hvor lang tid du skal bruge på julemarkedet, kan det være en god ide, at du også går i nogle af Flensborgs mange butikker. Der har du nemlig mulighed for at købe julegaver til en favorabel pris. Hvis du bor tæt på grænsen, eller hvis du ved, at det er den rigtige gave, som du har fundet, ville det jo være ærgerligt, hvis du lod chancen for at spare nogle penge gå fra dig.

Du kan finde en række butikker i byen, der har specialiseret sig i en bestemt vare. Det kan for eksempel være brætspil. Her kan du både finde klassisk strategiske spil, quizzpil, festspil og samarbejdsspil. Du kan dog også finde en række af de kædebutikker, som vi kender i Danmark, og hvis du vil have det hele samlet på et sted, kan du for eksempel gå i shoppingcenteret Galerie, der ligger i nærheden af Südermarkt.

Få handlet ind til julefrokost og julemiddag på den anden side af grænsen

En anden mulighed for at sparre nogle penge, når du alligevel er kørt over grænsen, er, at du køber ind til julefrokost og julemiddag, når du er i Tyskland. Igen er der mange penge at sparre på for eksempel alkohol og slik, som vi jo har et storforbrug af i julen. Får du købt mere, end du kan have i din egen bil, kan du leje en større i Flensborg til at køre tingene hjem. Se vores artikel om billeje i Flensborg her!

Du kan dog også se på, om du kan få nogle af ingredienserne til julemiddagen billigere i de tyske supermarkeder – og så har du jo både fået hygget på julemarkedet og brugt tiden fornuftigt efterfølgende.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de