Cypern seværdigheder – Cypern er mere end blot all inclusive ophold og strandferie. Der findes en lang række historiske seværdigheder, der er et besøg værd.

Det er en stor fordel at øen er forholdsvis lille. Dermed kan man med en lejet bil tage på udflugt til de Cypern seværdigheder som interesserer én – uden at man nødvendigvis skal ud på en dagsrejse.

Denne guide er opdelt i seværdigheder på henholdsvis Nordcypern (Den Tyrkiske Republik Cypern) og Sydcypern (Republikken Cypern).

De fleste interessante fortidsminder findes i Paphos og i området der ligger vest for Limassol. Hovedstaden Nicosia byder også på mange spændende oplevelser og man skal hellere snyde sig selv for et besøg i nogle af landsbyerne i Troodos bjergene, især hvis man ønsker at opleve det gamle og autentiske Cypern.

Kyrenia og Famagusta på Nordcypern byder også på en lang række unikke og fantastiske oplevelser. Du kan besøge områderne, selvom du er på ferie i Sydcypern.

 

Er du fugleinteresseret, så byder saltsøen udenfor Larnaca på en lang række unikke fugle i vinterperioden. Her kan du blandt andet opleve flamingoer.

Seværdigheder på Sydcypern

Langt de fleste rejser til Sydcypern, typisk på charterferie eller en rejse de selv arrangerer. Er man ikke til strandferie eller vil man gerne have lidt anderledes oplevelser, så kan det være en stor fordel at leje en bil, så man frit kan rejse rundt.

Alternativt, da er øen ikke så stor, så man kan vælge blot at rejse rundt via taxi.

Herunder finder du nogle af de bedste seværdigheder på Sydcypern.

Cyprus Museum (Nicosia)

Der findes mange museer på Cypern, men Cyprus Museum i hovedstanden Nicosia er det ældste og største museum på øen, og en af de vigtigste indendørs seværdigheder på Cypern.

Her kan du få en tur igennem hele Cyperns lange og begivenhedsrige historie. Der er mange forskellige udstillinger og der er en lang række historiske ting udstillet. Det er en seværdighed du ikke må gå glip af hvis du er i området.

Er du i Nicosia, så skal du hellere ikke snyde dig sig for at udforske de venetianske bymure. Et besøg på byens kunstmuseem eller bymuseumet er også spændende oplevelser.

Troodos-bjergene

Troodos-bjergene byder på et utroligt naturskønt område og muligheden for at opleve Cyperns højeste bjerg, som strækker sig næsten 2.000 meter over havet.

Noget af det mest spændende og unikke ved at besøge bjergene, det er at du får mulighed for at opleve stemningen i de fire gamle bjerglandsbyer, som hver har deres egne traditioner.

Kirkerne i området er specielt kendte og nogle af Cyperns flotteste. Faktisk er 9 af dem på Unescos naturarvsliste. Hvis du kun har tid til at besøge en af dem, så er Archangelos Michails kirke i Pedoulas nok den største oplevelse.

Larnaca

Larnaca er den tredjestørste by på Cypern. Det er en by hvis historie daterer helt tilbage til det 13. århundrede f.Kr. Udover at have nogle af de bedste badestrande på Cypern, så har Larnaca også en række spændende attraktioner.

For eksempel den berømte Ayios Lazaros kirke, der er en af byens største seværdigheder eller Salinas, som er de 4 store saltsøer der ligger vest for Larnaca. Hvor der er meget store oplevelser for fugleinteresserede i vinterperioden, hvor man blandt andet kan se flamingoer.

Kourion

Cirka 18 kilometer fra Limassol ligger Kourion ruinerne. Kourion ruinerne er en af de mest besøgte attraktioner på Cypern. Her kan du opleve de romerske og byzantinske ruiner, og for eksempel se amfiteateret, et gladiator hus og meget mere.

Det er en spændende seværdighed for dig som interesserer dig for oldtidskunstskab, arkæologi og historie.

Ruinerne er fra 1200-1100 før kristus og de er placeret oppe på et plateau med en fantastisk panorama udsigt over bugten.

Cape Greko Nationalpark

Cape Greko er en af Cypern seværdigheder, der er særlig populære blandt dykkere og vandrere. I vandet omkring Cape Greko er der en synlighed på op til 40 meter med en masse interessante fisk, farver og fauna. Cape Greko er dækket af en nationalpark, hvor der er rigeligt med stier, så du kan vandre rundt og opleve naturen. Her er nogle af seværdighederne på Cape Greko listet:

Paladsgrotterne og Smuglergrotterne – Hvis du skal have adgang til de her grotter, så er det fra søsiden. De er et yndet mål for snorklere og dykkere. Der er flere bådture forbi grotterne på daglig basis.

Konnos stranden – En smuk sandstrand der er cirka 35 meter bred og 200 meter lang. Konnos strand ligger godt beskyttet for vinden, hvilket gør besøg på stranden endnu mere attraktivt. Du kan nemt komme til stranden med bil eller på cykel.

Kærlighedsbroen (Monachus Monachus Arch) – Denne naturbro ud over vandet er et yndet mål for nyforelskede, hvor et kys på broen i følge traditionen vil få et ønske til at gå i opfyldelse.

Cape Greko Enviromental Center – Her kan du opleve havets dyreliv omkring Cape Greko. Selve bygningen er et arkitektonisk mesterværk, der allerede har modtaget priser for bygningens design.

Kamara Tou Koraka – Dette er endnu en naturlig bro, og faktisk den største du kan finde på Cypern. Det er en som er lidt over 7 meter bred og over 15 meter lang. Kamara Tou Koraka er skabt gennem erosion af naturen, hvilket også gør at den naturlige bro stille og roligt eroderer helt væk med tiden.

Seværdigheder på Nordcypern

Hvis du ønsker at besøge Nordcypern, så er det vigtigt at du husker dit pas. Du får udstedt visum ved grænsen og det er gratis, men har du en lejebil, skal du tilkøbe forsikring.

Det er vigtigt at du får registreret din udrejse, når du rejser ud af Nordcypern, da du ellers vil kunne opleve problemer, hvis du på en senere tidspunkt vil rejse ind igen.

Kyrenia

På Nordcypern finder man den travle og meget smukke havneby Kyrenia, som byder på noget for én hver. Her er der en lang række uforglemmelige seværdigheder, en smuk natur og en masse historie.

Især den gamle havn er en smuk oplevelse og der er gode muligheder for at smage den lokale mad eller slappe af på en af de mange caféer.

Besøger du Kyrenia bør du ikke snyde dig selv for et besøg på Skt. Hilarion borgen, der er placeret i bjergene over byen.

Skt. Hilarion borgen

Skt. Hilarion blev grundlagt i 600-tallet og var en del af forsvaret mod arabiske angreb. Det er en af de tre velbevarede borge der findes på bjergkammen af femfingerbjergene.

Det siges at Walt Disney fandt inspiration til eventyrslottet i Snehvide fra borgen.

Udover oplevelsen af borgen i sig selv, så er udsigten den anden seværdighed her. Man får et fantastisk udsyn ud over bjergene og havet fra udsigtspunktet, som ligger 732 meter over havet og der er en smuk udsigt ud over Kyrenia.

Karpaz (Famagusta)

Karpaz-halvøen byder på mange seværdigheder, som f.eks. et besøg på den berømte strand Golden Beach, hvor man i Maj-Juni kan opleve havskildpadder. Udover muligheden for at opleve det fantastiske dyr, så kan man nyde det turkisblå og krystalklare vand.

Er man ikke den store svømmer, så kan man tage på udflugt i den fantastiske natur eller man kan besøge nogle af de ældgamle kirker.

Buffavento borgen

16 km øst for Kyrenia ligger Buffavento borgen, som med sin placering 954 meter over havet, er den højeste beliggende borg på Cypern.

Her kan du nyde den spektakulære udsigt. Selvom borgen er en ruin, så byder den stadig på et indblik i en imponerende arkitektur.

Turen derop indebære dog 7 kilometers kørsel på meget dårlige veje og derefter en gåtur på 45 minutter op af bjerget. Så turen kræver at du har grundformen i orden og er klar på lidt eventyr.

Cypern vejr (Nicosia)Om rejseguiden “Cypern seværdigheder”

Forhåbentligt har denne artikel givet dig lidt inspiration til din næste tur til Cypern. Artiklen er skrevet af Jesper Hansen fra rejstil.dk.

Har du inspiration, ideer eller erfaringer, som du kan dele med de mange der læser denne rejseguide, så skriv det nedenfor. På den måde kan vi i samarbejde udvikle guiden til Cypern seværdigheder.Booking.com