Bali seværdigheder

Bali seværdigheder – Bali er en smuk ø midt i verdens største ørige.  Med tiden er øen blevet en sand feriefavorit, som med sit tropiske klima, smukke strande og dragende natur lokker mange besøgende til hvert år. Derudover byder Bali på et hav af kulturelle oplevelser. Oplevelser der gør stort indtryk på tilrejsende og er med til at skabe varige og unikke ferieminder. Men hvad skal du egentlig opleve på rejsen til Bali? Her kommer 8 bud, som tager dig med under havets overflade, helt ned i gear, gennem junglen til brusende vandfald, ind i hjertet på lokalbefolkningen og tæt på tro, tradition og kultur.

God læselyst.

bali seværdigheder

Menjangang Island: Balis bedste snorkling

Er du betaget af livet i havet, så er Bali den helt rigtige feriedestination. Øen byder på mange gode steder, hvor du kan snorkle og dykke, men når det kommer til farverige fisk og smukke koralrev, så er Menjangang Island en helt særlig oplevelse. Menjangang er en lille ø, der ligger 30-45 minutters sejlads fra Balis nordvestlige hjørne – og øen bliver ofte betegnet som Balis bedste snorkling spot.

En tur til Menjangang Island er garanti for gode oplevelser under havoverfladen. Det er dog ikke alt! Den lille ø byder også på lækre sandstrande og en afslappet atmosfære. Det kan du nyde, når du ikke er på opdagelse med snorkel eller dykkerudstyr.

Video om Menjangang Island

Menjangang island snorkling

Mød de lokale på Balis rismarker

Gæstfriheden på Bali er stor og det giver mulighed for at komme helt tæt på lokalbefolkningen. Her kan I opleve deres kultur, traditioner og dagligdag. Det er fx muligt at tage med de lokale i skole og følge en helt almindelig skoledag for balinesiske børn. Du kan også prøve kræfter med at pløje, plante eller høste ris på ægte Bali-maner – med to vandbøfler spændt for ploven. I rismarkerne kommer I helt tæt på hverdagen for mange balinesiske bønder. Det ender ofte med autentiske billeder til fotoalbummet og ferieminder, man aldrig glemmer. Et besøg i en lokal landsby og tage med en tur i rismarkerne er ganske enkelt et must på turen til Bali.

bali rismarker

Her skal I tage hen:

Et at de bedste steder at opleve lokalbefolkningen og hverdagslivet på Bali er i området Sidemens på den sydøstlige del af øen. Her kan I ikke kun se frem til at opleve autentiske landsbymiljøer. I kan også opleve smilende og nysgerrige lokale, lære om livet i rismarken og det unikke fællesskab, der kaldes Subak. De frodige risterasser med vulkanen Gunung Agung i baggrunden er med garanti et af de smukkeste syn på rejsen til Bali. Det er en god ide at tage kameraet med.

Jungletrek og smukke vandfald

Jeg er en tekstblok. Klik på rediger-knappen for at ændre denne tekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Balis jungle giver kort fortalt rejsende mulighed for at opleve naturen fra sin bedste side og se nogle fantastiske vandfald. De 7 Sekumpul-vandfald, der ofte betegnes som Balis smukkeste, er et oplagt mål for en trekkingtur gennem den nordbalinesiske jungle.

bali seværdigheder trekking og vandfald

Kanotur på søerne Tamblingang og Buyan

Hvis rejsen til Bali byder på en vandretur i Nordbalis jungle, så er der stor sandsynlighed for, at guiden vil stoppe op og vise jer udsigten over enten Tamblingang eller Buyan. Derfor er de to søer at finde i mange feriealbums. Men det er en helt særlig oplevelse at trekke hele vejen ned til søerne og tage en tur ud at sejle i kano. En kanotur på Tamblingang eller Buyan er en fredfyldt oplevelse som du godt kan glæde dig til. Søerne er nemlig hellige, og det betyder, at al motoriseret sejlads er forbud.

Video om Tamblingang og Buyan søerne

Tip: Når du booker en trekkingtur gennem junglen i Nordbali, kan du gøre det til en heldagstur ved at kombinere det med en kanotur på Tamblingang eller Buyan. Det bliver med garanti en dag med store naturoplevelser.

Badungmarkedet – en oplevelse på Sydbali

Er din rejsedestination på Balis sydlige halvdel eller planlægger du en heldagstur eller en weekend på Sydbali? Så læg vejen forbi byen Denpassar, som betyder ”ved markedet”. Her kan du besøge Pasar Badung som er byens største marked. På Pasar Badung er der liv og autentisk stemning alle dage på året. Her er der gode muligheder for at smage lokal balinesisk mad.

Hvis I planlægger en tur til Sydøen findes der mange gode arrangerede ture. Du kan finde ture som kombinerer en tur på Pasar Badung med tempelbesøg og andre seværdigheder på Sydbali.

 

badungmarkedet

Templer på Bali

Balineserne tror på ånder, naturguder og magi i en harmonisk verden, der både indeholder godt og ondt. For dem handler livet om at skabe balance mellem de to modsætninger.  Hvis du vil lære at forstå Balis tro og traditioner, så er templerne et godt sted at starte. Blandt de mest kende templer er templet ved søen (Pura Ulun Danu Bratan), templet på klippen (Pura Luhur Uluwatu), Templet på vulkanen (Pura Besakih) og templer i havet (Tanah Lot). Samtlige templer er et besøg værd og en tur til et af templerne kan let kombineres med andre udflugter og seværdigheder. Tag fx en tur til Balis sydligste del og se templet på klippen, der er en af Balis største seværdigheder og besøg efterfølgende byen Denpassar.

Du har måske hørt, at man skal bære sarong, når man besøger templerne på Bali – og det er rigtigt. Ved templerne er der dog mulighed for at låne en sarong under besøget.  På den måde behøver du ikke nødvendigvis at have anskaffet din egen, inden du besøger templet.

bali tempel ubud

Video om Templer på Bali

Afslapning og badeferie

Bali er fyldt med aktiviteter og oplevelser, men øen er også en perfekt destination, hvis målet er afslapning, genopladning og forkælelse. Bali har nogle af de bedste og mest luksuriøse hoteller og den afslappede stemning på øen gør det let at komme helt ned i gear og nyde den ene afslappende feriedag efter den anden.

Bali vejr 

Bali – er det en rejsedestination for dig?

Bali er alsidig og øen har noget for enhver smag. Balis mange seværdigheder og muligheder betyder, at øen er en rejsedestination, der både kan danne rammen om et spændende eventyr, en afslappende familieferie, en dykkerferie eller en romantisk rejse med din bedre halvdel.

Guiden ”Bali Seværdigheder” er udarbejdet med inspiration fra Nyhavn Rejser. Nyhavn Rejser har 30 års erfaring med at arrangere kvalitetsrejser, der har fokus på unikke oplevelser og er baseret på dine ønsker. Nyhavn Rejser har også et stort kendskab til Bali og de oplevelser, der venter for besøgende på øen. Det kan du læse meget mere om her: Bali og Indonesien.

Bali seværdigheder – Hvilke mangler her på siden?

Bali er et mekka af oplevelser. På denne side er udvalgt nogle af de seværdigheder på Bali, som er utrolig spændende og inspirerende at opleve. Der er mange, der hver måned læser denne guide, og ønsker at finde spændende seværdigheder på Bali. Har du ideer til seværdigheder og oplevelser, så skriv dem endelig nedenfor, så andre også kan nyde godt af dem 🙂Booking.com

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de