Vil du gerne lidt væk hjemmefra på din næste ferie? Det behøver heldigvis ikke at betyde dyre rejser med lang transporttid. Der er masser at opleve inden for Danmark, og Aarhus er en ud af mange spændende destinationer. 

Kulturelt samlingspunkt

Aarhus er kendt for sin kultur og havde i 2017 æren at være europæisk kulturhovedstad. Dette er noget, man også kan fornemme i bybilledet, hvor museer, spillesteder og andre kunstneriske oplevelser er nemme at finde.

Der sker desuden ofte ting i gaderne, og Aarhus har mange sjove og spændende begivenheder som blandt andet Mejlgade for Mangfoldighed samt Aarhus Festuge. Der er altså masser af ting at opleve, og på tipaarhus kan du nemt holde dig opdateret med de nyeste, sjove og spændende ting, der foregår i den jyske hovedstad.

Byen er desuden under stor udvikling med en hel nye bydel, der er ved at blive bygget, og som er et besøg værd for besøgende, der er interesseret i moderne arkitektur og byplanlægning. Det store, nye hovedbibliotek, Dokk1 er desuden også en besøg værd, med flot arkitektur, der er designet til at være et spændende og hyggeligt sted for byens borgere at søge hen.

Historisk by

Aarhus er en af Danmarks suverænt ældste byer, hvilket også er noget, der kan opleves i byen. Der er masser af flotte, gamle bygninger og spændende områder, som blandt andet latinerkvarteret, hvor man kan gå rundt i hyggelige brostensgader og kigge på små, fine butikker.

Byen byder desuden på historiske oplevelser i form af museer, der giver indblik i både Aarhus’ historie, men også hele Danmark. Her er det for eksempel oplagt at besøge Den Gamle By eller Vikingemuseet, hvor der er masser både at se og lære. For de mere naturinteresserede er der også mulighed for at besøge Naturhistorisk Museum, der byder på et spændende blik ind i naturen og dyrelivet både i Danmark og resten af verden.

Spændende kunstoplevelser

For de kunstinteresserede er der masser at opleve i Aarhus. Kunstmuseet Aros byder på mange oplevelser i form af både moderne kunst og gamle, flotte malerier fra forskellige perioder. Der er dog mange andre interessante museer, der også er et besøg værd.

For musikelskere byder Aarhus også på mange spændende spillesteder, både store og små, hvor man kan opleve forskellige typer af musik. Der er også en årlig Jazz Festival, hvor der igen sker en masse i gaderne, og man har god mulighed for at opleve jazz i mange forskellige former.

Flotte naturområder

Hvis man har behov for at komme lidt væk fra byen, er der masser af smukke og spændende naturområder og –oplevelser at finde relativt tæt på. Både Mols Bjerge og Himmelbjerget er ikke lange køreture fra byen og begge steder kan man opleve flotte, naturskønne områder, der er oplagte til lange gåture.

Hvis man er meget interesseret i dyreliv, er der også mange steder at besøge som blandt andet Skandinavisk Dyrepark, Kattegatcentret og Ree Park. Aarhus og omegn byder altså på masser af sjove og spændende oplevelser, og er en oplagt destination til din næste ferie.