Planlægger du en tur til Malaga, er det oplagt at leje en bil. Malaga i sig selv byder på mange spændende oplevelser, men med en udlejningsbil kan du nemt udforske de omkringliggende kystbyer, som ofte byder på bjergtagende natur, imponerende historie og kridhvide sandstrande. Men hvordan finder du den bedste og billigste udlejningsbil? Det finder du svaret på i denne artikel som præsenterer 5 gode råd til billig billeje i Malaga.

Bestil i god tid

Med over 150 udlejningsfirmaer i Malaga er konkurrencen for biludlejning høj. Det betyder også at priserne generelt er lave – selv for større modeller. Du kan dog barbere adskillige hundrede kroner af prisen blot ved at bestille i god tid – gerne 6-8 måneder før du tager afsted. Bestiller du i sidste øjeblik, er udvalget af biler mindre, hvilket presser prisen op. Ved at bestille i god tid, sikrer du dig også at du kan få netop den bil du gerne vil have.

Vælg et lokalt udlejningsfirma

Når du skal leje bil i Malaga, kan du vælge både mellem lokale og internationale biludlejningsfirmaer. Typisk tilbyder de internationale udlejningsfirmaer nyere og bedre biler, og det betyder at prisen ofte er højere end hvis du vælger et lokalt udlejningsfirma som fx Dansk Biludlejning eller Helle Hollis Biludlejning. Så her skal du gøre op med dig selv hvad der er vigtigst for dig – at holde prisen i bund eller køre i en pænere og mere komfortabel bil?

Hvad med forsikring?

Mange udlejningsfirmaer tilbyder en basisforsikring, som dækker tyveri og skade. Desværre er selvrisikoen ofte høj, så er uheldet ude kan det blive en dyr fornøjelse. En dækskade eller et stenslag kan løbe op i flere hundrede euro, så det kan være en god ide at tegne en udvidet forsikring for at være på den sikre side. Sørg desuden for at have en ansvarsforsikring for alle, der fører bilen.

Hvilken slags bil har du brug for?

Mange udlejningsfirmaer tilbyder en bred vifte af udlejningsbiler – fra mindre biler i økonomiklassen til store firehjulstrækkere. Her er det selvsagt værd at overveje, hvor meget plads du har behov for. Prisforskellen på en stor og en lille bil kan nemlig være betydelig – især hvis du planlægger at leje bilen for en længere periode.

Brug sammenligningssider

Det kan være besværligt og tidskrævende at skulle ringe rundt til den mange udlejningsfirmaer for at forhøre dig om priser. Heldigvis findes der i dag en lang række hjemmesider, som nemt og hurtigt finder de billigste priser for dig. De mest poplære er Momondo, Expedia og Skyscanner. Mange af disse sider kan også hjælpe dig med at finde billigt fly og hotel, så de er bestemt værd at tjekke ud.

Kør-selv-oplevelser i Malaga

Malaga byder på en lang række kør-selv oplevelser. Mange vælger at køre til Gibraltar, en gammel engelsk koloni, hvor du bl.a kan opleve imponerende klipper, vilde aber og sjældne fuglearter. Det er også værd at udforske nogle af de nærliggende byer – fx Rinón de la Victoria, Nerja og ikke mindst Frigiliana, der er omgivet af flotte bjerge på alle sider. I området finder du også betagende drypstenshuler – bl.a. Cueva De Nerja som er en af de største drypstenshuler i verden.