Rejser til Alanya

Rejser til Alanya – Byen Alanya byder på noget for stort set alle. Der er godt vejr, lækre strande, spændende seværdigheder og masser af aktiviteter i vandet. Derfor er det også en af de mest populære feriedestinationer i Tyrkiet. Mange tager på en charterrejse til byen, da det er nemt og bekvemt. Du kan for eksempel tage på en all inclusive rejse eller på en særlig ungdomsrejse.

Alanya er en af de mest populære feriedestinationer i Tyrkiet, og det med god grund. Der er nemlig lækre strande og godt vejr året rundt, om end det kan blive lidt koldt om vinteren. Derudover er der også mange spændende seværdigheder at opleve, hvis du gerne vil på opdagelse. Du kan for eksempel se den gamle borg og det historiske skibsværft.

Der er også gode muligheder for at tage ud at shoppe, når du er i byen. Du kan for eksempel tage i den hyggelige og stemningsfulde bazar og på nogle af de daglige markeder, hvor du kan købe friske, eksotiske frugter.

Udover alt det byder Alanya selvfølgelig også på lækker tyrkisk mad. Du kan for eksempel spise meze, der er en form for tyrkisk tapas, hvor du prøver en masse små retter. Du kan også prøve forskellige former for lækker kebab, lam, Efes øl og spiritussen Raki

Charterrejser til Alanya

De fleste oplever Alanya på en charterrejse, og der er mange forskellige danske bureauer, der arrangerer ture dertil. Fordelen ved sådan en rejse er, at der er styr på det hele, både fly, lufthavnstransport og tit også maden og oplevelserne. Derfor behøver du virkelig ikke at tænke på noget, når du vælger at tage på charterferie.

En charterferie i Alanya kommer i høj grad til at være koncentreret om strandene Kleopatra og Øst-stranden, der ligger på hver sin side af byen. Der kan du ligge og slappe af hele dagen, hvis det er det, du er til.
Der er dog også god mulighed for at komme på en aktiv ferie, da vandet netop indbyder til mange forskellige former for vandsport. Det er for eksempel vandski, vandcykler og dykning. Derudover er det også muligt at arrangere riverrafting på en af floderne i bjergene og paragliding.

All Inclusive rejse til Alanya

All Inclusive er et populært valg for mange, der tager på charter. Det betyder, at I på ingen måde behøver at bekymre jer om maden. I kan bare få noget på hotellet, når I har brug for det. Det er med til at gøre ferien stort set problemfri, når I ikke behøver at blive enige om et sted at spise hver aften.

Rejser du med børn, er all inclusive også en virkelig god mulighed for dig. Børnene er ofte sultne på forskellige tidspunkter og bliver sure, hvis de ikke får noget at spise. Når maden er inkluderet, kan de selv tage noget at spise, når de har lyst til det. Dermed slipper I for for meget besvær.

Her kan du flyve fra

Du kan flyve direkte fra de fleste lufthavne i Danmark til Alanya. Både fra København, Aarhus, Aalborg, Billund og Odense er det muligt at tage på charterferie. Bor du tæt på den dansk-tyske grænse, kan du vælge at flyve fra Hamborg.

Last minute rejser til Alanya

Det er ikke lige så almindeligt at tage på afbudsrejse mere, men du kan alligevel ofte være heldig at finde en last minute rejse til Alanya. Det skyldes, at der er virkelig mange rejsebureauer, der arrangerer rejser til byen, og at der derfor uvægerligt kommer til at være nogle tomme pladser fra tid til anden.

Der findes en række hjemmesider, der samler alle last minute rejser. Det gør det meget nemt for dig at se, om der er en på det tidspunkt, hvor du gerne vil af sted.

Rejser til Alanya for unge

Alanya er ikke bare populært blandt de almindelige charterturister. De unge har også fået øjnene op for, at det er et fantastisk sted at tage hen. Det skyldes først og fremmest, at der er gode fester, lækre strande, mange vandsportsaktiviteter og dejlig varmt en stor del af året.

Når du tager af sted som ung, behøver du derfor ikke at være bekymret for, om du kommer til at møde andre unge – det gør du helt sikkert. De unge er særligt koncentreret omkring Kleopatra Strand, hvor der er nogle deciderede ungdomshoteller.

Vil du have styr på hele rejsen hjemmefra, kan du tage af sted med et rejsebureau, der har specialiseret sig i rejser for unge. Dermed kan du være sikker på, at du kommer til at rejse med andre unge – og bureauerne har helt sikkert styr på, hvor de gode fester er henne i byen.

Bedste tidspunkt at rejse til Alanya

Du kan i princippet tage til Alanya hele året. Om vinteren ligger temperaturen dog kun omkring 9-10 grader, og der kommer derfor ikke til at være helt så meget solferie over det. De fleste vælger derfor at rejse i sommerhalvåret.

I juli og august kan temperaturerne komme helt op på 30-35 grader, og vandtemperaturen er på omkring 26 grader. Har du brug for blive kølet yderligere ned, kan du bade i Dim Cay floden. Dens vand kommer oppe fra Taurusbjergene og er derfor køligere end havet.

September og oktober og særligt efterårsferien er et populært tidspunkt at tage til Alanya. Det skyldes, at det er lidt køligere, men stadig varmt efter danske standarder. Dagtemperaturen ligger typisk på 22 grader, og vandtemperaturen er på omkring 24 grader.

Har jeg brug for et visum?

Du har ikke brug for et visum, når du som dansk statsborger rejser til Alanya og det øvrige Tyrkiet. Du får 90 dage visumfri. Du skal dog være opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i 150 dage, fra du rejser ind i landet, og at der skal være tomme sider tilbage i passet, så du kan få et stempel.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de