Rejser til Abu Dhabi

Rejser til Abu Dhabi – Du kan både tage på charterferie, Formel 1 rejse og rejse på egen hånd til Abu Dhabi. Landet er nemt at kombinere med andre lande på den Arabiske Halvø og via Dubai er der gode muligheder for at komme til resten af verden også.

Abu Dhabi er både en by og et emirat, der ligger på den østlige side af den Arabiske Halvø. Det er en del af de syv Forenede Arabiske Emirater, også forkortet UAE. Landet ligger ikke langt fra Dubai, og som sin nabo byder emiratet på en række forskellige kontraster.

For dig, der vil være udenfor, kan du opleve lækre strande og golfbaner. For dig, der er til shopping, kan du tage i Marina Mall, der er et af de største shoppingcentre på Den Arabiske Halvø. Der er fem etager og over 400 butikker. Derudover er der et udsigtstårn med biograf og bowlingbane.

Er du mere til hurtige biler, kan du også få din lyst styret i Abu Dhabi. Der bliver nemlig kørt Formel 1 på en bane, der ligger i nærheden af den populære Yas Marina. Løbet er blevet kørt hvert år siden 2009 og har blandt andet slået rekord ved at starte i dagslys og slutte efter mørkets frembrud.

Charterrejser til Abu Dhabi

Der er en række danske selskaber, der arrangerer charterrejser til Abu Dhabi. Der kommer du til at bo på cornichen, der er en af de mest populære strande i emiratet. Du kommer til at bo midt i byen, så en charterferie til Abu Dhabi er for dig, der gerne vil kombinere badeferien med oplevelser i storbyen.

De bedste hoteller har egen strand, mens hotellerne med lidt færre stjerner ligger lige ved siden af stranden alligevel. Prislejet i Abu Dhabi er væsentligt lavere end i Danmark, hvilket gør, at du kan bo luksuriøst for få penge.

De fleste vil nok foretrække en rejse til Abu Dhabi i vores vinterhalvår. Det giver en mulighed for at slippe for kulden og mørket herhjemme for en tid. Derudover er der meget varmt i Abu Dhabi i sommerhalvåret, hvor det ikke er unormalt, at temperaturen kommer op på over 40 grader om dagen. Om vinteren ligger den mere behageligt på omkring 25 grader.

Formel 1 rejser til Abu Dhabi

Vil du til Abu Dhabi specifikt for at se Formel 1, findes der også flere rejsebureauer, der kan arrangere en pakketur for dig. Det er en god ide, at du bestiller i god tid, da det er meget populært at tage til byen i den periode. Derfor vil du også opleve, at der er markant flere turister i den periode.

En Formel 1 tur inkluderer typisk fly fra Danmark til Dubai, hvorfra du bliver kørt til Abu Dhabi, der ligger cirka 100 kilometer væk. Du kan vælge pakker med mellem fire og syv overnatninger. Du får morgenmad på hotellet og billetter til Formel 1 løbet lørdag og søndag. Typisk er der transfer både frem og tilbage til hotellet begge dage, så du ikke behøver at tænke på noget.

Rejser til Abu Dhabi på egen hånd

Vil du hellere arrangere en rejse til Abu Dhabi på egen hånd, kan det også sagtens lade sig gøre. Du kan flyve fra Kastrup til Abu Dhabi med en mellemlanding i blandt andet Beograd, München eller Zürich, eller du kan flyve til Dubai og enten selv køre i bil, tage en bus eller en taxa de sidste 150 kilometer.

Det er nemt for dig at bestille hotel på egen hånd. Hotellerne er typisk langt mere luksuriøse, end vi er vant til her i Europa, og det er en hel oplevelse i sig selv at bo på dem.

Der er mange seværdigheder i Abu Dhabi, som du nemt kan komme rundt til på egen hånd. For eksempel er det værd at tage til Sheikh Zayed moskeen, der er en af de mest populære seværdigheder i byen.

Selvom Abu Dhabi på mange måder mest bliver forbundet med den moderne storby, er der også en stor ørken. Der leves livet, som det altid blev gjort, og det er muligt at se en million stjerner om aftenen. Du kan komme på en række forskellige former for ture i ørkenen. Det kan være på kamel, quadbike og i bil. Du kan vælge en dagstur eller en tur, hvor du sover ude i ørkenen.

Kombiner rejser til Abu Dhabi med andre lande

Når du rejser til Abu Dhabi er det nemt for dig at kombinere rejsen med besøg i andre lande. Du kan for eksempel nemt rejse til nabolandet Oman og også forholdsvis nemt til nabolandet Saudi Arabien. I begge tilfælde skal du dog være opmærksom på, hvilke former for visa der kræves.

UAE er i konflikt med både Qatar og Yemen. Det er derfor i øjeblikket ikke muligt at rejse til de to lande. Hvis du ønsker at rejse rundt på den Arabiske Halvø, er det derfor vigtigt, at du sørger for at undersøge, hvordan forholdene er i øjeblikket.

Derudover er der en række flyselskaber, der flyver direkte mellem Abu Dhabi og for eksempel destinationer i Asien. Det er dog slet ikke lige så mange, som dem der flyver direkte fra nabobyen Dubai.

Tag til Dubai og derfra til resten af verden

Hvis du gerne vil kombinere et besøg i Abu Dhabi med andre lande, for eksempel i Asien, er det oplagt, at du tager til Dubai. Derfra er der gode flyforbindelser til for eksempel Maldiverne, Seychellerne, Mauritius og en række lande i Asien og Afrika.

Mange flyselskaber giver dig mulighed for at få en gratis stopover i Dubai, når du rejser til en oversøisk destination. Sådan en stopover giver også god tid til at besøge Abu Dhabi.

Visum til de Forenede Arabiske Emirater

Du kan på nuværende tidspunkt (juni 2019) rejse visumfrit til Abu Dhabi og de øvrige emirater i UAE i op til 90 dage. Det er dog altid en god ide, at du tjekker op på det inden. Dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter, at du forlader landet.

Har du tidligere været i Israel og har derfor et israelsk stempel i dit pas, giver det typisk ikke problemer, når du skal rejse ind i UAE, som det ellers kan gøre i andre arabiske lande.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de