Sponsoreret indhold: Gode råd til billeje på rejsen

 

Det er blevet mere og mere populært at leje bil på feriedestinationer rundt omkring i Europa, og rejser du uden for de europæiske grænser er transport med bil ofte et fuldstændigt nødvendigt tilvalg – medmindre du vælger at hoppe i turistbus eller taxa! Det er skønt at hoppe i bilen og tage på dagsudflugt, hvor man selv bestemmer om man vil ligge på en afsides sandstrand hele dagen eller tage på opdagelse i de lokale landsbyers skjulte skatte.

 

Billeje giver kort sagt al den ferie frihed og fleksibilitet man kan drømme om, og da der er stor konkurrence på området kan du også nyde godt af billige priser. Det hollandske firma EasyTerra (https://www.easyterra.nl/) leverer et solidt, objektivt overblik over de forskellige udlejningssteders priser – over hele verden. Gå ind på virksomhedens danske side https://www.easyterra.dk/ og sammenlign priserne ved dit feriested – booker du i god tid ligger priserne i et fordelagtigt leje, selv ved mere populære biltyper såsom convertibles.

 

Model og behov

Og netop typen af lejebilen kan være afgørende – både for dit rejsebudget og den køreglæde, som bilen gerne skal give. Har du hele familien og mindre børn med på ferie, så skal opbevaringsplads, siddepladser og komfort selvfølgelig i højeste sæde, da bilen bliver centrum for jeres udflugter og et behageligt sted for hvile efter lange dage på eventyr. Hvis du derimod tænker at bilen primært skal være et transportmiddel, der sparer dig tid og giver fleksibilitet, bør du overveje dine behov nøjere.

 

Det er fedt at cruise rundt i en convertible og få vind i håret, men hvis du i løbet af ferien først og fremmest har brug for bilen af praktiske grunde, bør du overveje at skrue ned for liret og spare pengene og brændstof på en mere beskeden model. Prøv at se på det anslåede antal timer, du reelt kommer til at sidde i bilen – er den fede bil pengene værd?

Omvendt – hvis du vil udnytte ferietiden til at prøve nogle stærke hestekræfter af og nyde friheden på vejene, så bliver bilen jo en central del af rejseoplevelsen og du bør gå efter en “fræk” model.

 

Undgå bekymringer – hav styr på billejen hjemmefra!

Den frihed en lejebil kan give, kan nemt skifte over i bekymring og blive dyr – hav derfor styr på, hvad du skrive under på! Der kan være et væld af tilvalg, som du aktivt skal forholde dig til, hvilket i sidste ende kan vise sig dyrt.

 

Er du bilejer herhjemme, vil der være god sandsynlighed for at du allerede er dækket ind i forhold til bilforsikring, så undersøg om dette er tilfældet inden ferien. Sørg desuden altid for at sætte dig godt ind i færdselsreglerne på feriestedet, så slipper du for ubehagelige sammenstød med ordensmagten!