travel guides logo

Kleopatra Strand i Alanya

Kleopatra Strand i Alanya – Stranden er en af de bedste og mest populære i Alanya på grund af sit lækre sand. Vandet giver god mulighed for en række aktiviteter udover at bade. Det er for eksempel windsurfing og dykning. Der er en række hoteller, der ligger helt ned til stranden, så du hurtigt kan komme ned og få en god plads.

Kleopatra Strand i Alanya er en af de mest populære af byens i alt fire strande. Det skyldes, at stranden har lækkert sand, der er stort set frit for sten og klipper. Vandet ved stranden er lækkert og varmt, men bliver hurtigt dybt. Det er derfor ikke den mest børnevenlige af Alanyas strande.

Der findes mange strande i Tyrkiet og Egypten, der hedder Kleopatra. Alle hævder de, at det var her den ægyptiske dronning Kleopatra yndede at bade med sin elsker Marcus Antonius. I forhold til Kleopatra Strand i Alanya mener man dog, at den har fået sit navn, enten fordi Kleopatra har besøgt stranden, eller fordi den var en del af hendes medgift, da hun blev gift med Marcus Antonius.

Fra stranden har du en smuk udsigt til borgen og dens klipper, hvilket giver dig en helt unik oplevelse, når du ligger på stranden. Det er sjældent, at du kan forene badeliv og historie på en ferie på den måde.

Det kan du foretage dig på stranden

På stranden kan du selvfølgelig først og fremmest nyde det gode vejr, arbejde på at få noget farve og gå i vandet, når du har brug for at blive kølet af. Der er mange steder, hvor du kan leje en solseng, men nogle beachbarer tilbyder dem gratis, hvis du køber noget hos dem.

Bliver du træt af at ligge på stranden, er der dog også rigeligt, som du ellers kan tage dig til. Der er mange beach volley baner på Kleopatra Stranden. Selvom du og dine rejsefæller ikke er nok til at skabe et hold, vil det være nemt for jer, da tyrkerne er vilde med at spille beachvolley, og du derfor nemt kan finde nogle, der gerne vil være med.

Vandet indbyder selvfølgelig også til en lang række forskellige aktiviteter. Du kan for eksempel stå på vandski, windsurfe eller dykke. Priserne varierer alt efter, hvor lang tid det tager, og hvilket niveau det er på.

Oplevelser i nærheden af stranden

I nærheden af stranden er der også mange spændende oplevelser, der venter på dig. Du kan for eksempel tage op til borgen og udforske den. Der går en bus i nærheden af stranden derop.

Du kan også bruge en dag med et af de skibe, der sejler langs med kysten. Mange af dem har et særligt tema, hvilket gør sejladsen mere spændende. Det kan for eksempel være et pirattema, hvor hele skibet ligner et piratskib, og de ansatte har kostumer på.

I området lever der vilde skildpadder, og et af de bedste steder at opleve dem er på den gamle kirkegård, der ligger i nærheden af Kleopatra Stranden. Der kan du gå i skyggen og observere de fascinerende og langsommelige dyr.

Gode hoteller ved Kleopatra Strand i Alanya

Der er selvfølgelig en række af Alanyas hoteller, der ligger enten helt ned til Kleopatra Stranden eller kun en kort gåtur derfra. Dermed er der god mulighed for, at du kan bo i nærheden, så du hurtigt kan smutte ned på stranden, når du har lyst til det.

Kleopatra Dreams Beach Hotel

Hotellet ligger helt ned til stranden, og en del af værelserne har udsigt over havet. Der er dog stadig en stor pool, hvor du kan bade, hvis der er lidt for mange bølger, eller det røde flag er oppe. Dermed kan du altid komme ud at bade.

Kleopatra Dreams Beach Hotel er et all inclusive hotel, hvor der hver dag bliver serveret buffeter til morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover er der en bar, hvor du kan hente alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer.

Cleopatra Alış Hotel

Hotellet henvender sig kun til voksne og er derfor oplagt for dig, der gerne vil undgå larm fra børn. Du får serveret en lækker morgenbuffet, men derudover skal du selv stå for dine måltider. Hvis du gerne vil prøve forskellige restauranter hver aften, er det altså et godt valg for dig.

Der er kig fra hotellet til Kleopatra Strand, der ligger på den anden side af vejen. Du kan derfor meget hurtigt være nede på stranden, hvilket blandt andet også giver dig mulighed for at få nogle af de bedste pladser. Der er dog stadig pool på hotellet, hvor du også har mulighed for at slappe af og nyde vandet.

Hedef Kleopatra Golden Sun Hotel – All Inclusive 

Hotellet ligger circa 300 meter fra Kleopatra Strand og dermed en anelse mere tilbagetrukket end de to ovennævnte hoteller. Det betyder også, at du ikke får havudsigt fra værelserne, men pooludsigt. Alle værelserne har dog en balkon, hvor du kan nyde den fremragende udsigt og det gode vejr.

edef Kleopatra Golden Sun Hotel er et all inclusive hotel, hvilket betyder, at du kan spise alle dine måltider i deres restaurant. Af underholdning er der et tyrkisk bad, wellnessområde, bordtennis, dart og miniklub til børnene.

Vær opmærksom på strandens flag

Når du er på stranden, er det vigtigt, at du er opmærksom på de flag, som livredderne hænger op.

  • Et gult og rødt flag betyder, at der er en livredder på stranden.
  • Et gult flag betyder, at du skal være forsigtig, når du går i vandet. Selvom vandet er roligt, kan der være strøm, brandmænd eller lignende, som du ikke kan se i vandet, og som har fået livredderne til at hejse flaget.
  • Et rødt flag betyder, at det er livsfarligt for dig at gå i vandet. Det bør du altid stole på, lige meget hvordan vandet ser ud, og om andre er i vandet.
  • Et blåt flag betyder, at vandet er rent, og at stranden lever op til de standarder, der bliver stillet til den.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de