Sponsoreret indhold

Hvis du forelsker dig i en hund på ferien, og drømmer om at tage den med hjem, er der et par ting du skal overveje først, inden du beslutter dig. Læs med her, og find ud af hvad du skal gøre og være opmærksom på, inden du booker flybilletten.  

Ta’ hunden med til lægen

Inden du køber en flybillet til hunden, må du lige tage den til lægen først. Den skal have diverse gyldige vaccinationer, inden du kan tage den med til Danmark. Det er blandt andet en vaccination mod rabies, som skal udtages tidligst 30 dage før og senest 12 måneder efter vaccinationen. Rabies er en dødelig sygdom for både dyr og mennesker, du kan læse mere om hvad rabies er for mennesker på vaccinationer til Vietnam

 

Hundepas og dokumenter

Den skal have et veterinærcertifikat, eller anden dokumentation, for at kravene er opfyldt. Derudover skal du også skaffe hunden et pas, som er godkendt af EU. Hunden skal være ID-mærket med godkendt chip og pr. 3 juli 2011 er øretatovering ikke længere en gyldig rejse-ID i EU.  

 

Sørg for at hunden får noget ordentligt foder

At være en god ejer, kræver mere end at du får den sikkert tilbage til Danmark. Du skal have et hjem som er passende til en hund, og sørge for hundesele, hundekurv og hundefoder. Hos Gilpa, kan du få fat i noget kvalitetshundefoder, til en overkommelig pris. Gilpa har specialiseret sig i kornfrit hundefoder, som passer specielt godt til hunde med allergi. De har alt lige fra godbidder, til hundefoder som er lavet til den specifikke alder og de specifikke behov, som hunden har.   

 

Book flyplads  

Din indrejse til Danmark skal oplyses mindst 24 timer inden indrejsen, på e-mail eller fax til grænsekontrolstedet. Oplysningerne skal omhandle dyret, ejeren, oprindelsesland, ankomsttidspunkt og fly nummer. Hvis du rejser direkte til Danmark, er der kun to steder der foretages grænsekontrol i Danmark for kæledyr. Der er grænsekontrol i Kastrup og i Billund. Reglerne er vidt forskellige hos de enkelte flyselskaber. Derfor er det vigtigt at du undersøger det grundigt, inden du rejser.

 

Forskellige regler vedrørende hundens størrelse

Kæledyr under 8 kg inklusive transportkasse, kan transporteres med i flykabinen. Under start af flyvemaskinen, skal de placeres under stolesædet foran ejeren. Bestil flyplads i god tid, der er begrænsning på hvor mange dyr, et fly må tage med ad gangen.   

Hunde som er større end 8 kg, skal transporteres i et tryksikret lastrum i en transportkasse, og den skal man selv sørge for. For mange hunde kan denne her form for transport være meget stressende, og det er derfor en god idé, at tænke sig godt om, inden man vælger denne form for transport. Hunde med en kort snude som for eksempel en mops, har som reelt vejrtrækningsproblemer, og med denne form for transport kan vejrtrækningsproblemerne yderligere forværres, grundet stress.

Der er forskellige priser, og forskellige krav hos de respektive flyselskaber, det er derfor klogt at undersøge de forskellige krav, på forhånd.