travel guides logo

Hvad skal man se og opleve i København?

Sponsoreret indhold

Der findes masser af gode seværdigheder og oplevelser i København, som du absolut bør stifte bekendtskab med i forbindelse med, at du besøger vores dejlige hovedstad.

I denne artikel kommer vi ind på et lille udsnit af de steder, som vi anbefaler, at du besøger.

Dette udgør kun en brøkdel af det, du kan opleve i København. Derfor er det heller ikke usandsynligt, at du får brug for et hotelværelse i København, hvis du for alvor vil opleve byen. København kan nemlig ikke opleves på én dag. Heldigvis findes der mange moderne hoteller med mindst lige så moderne og hyggelige hotelværelser. Du kan f.eks. checke ind på Copenhagen Admiral Hotel, der byder på motion og wellness, gratis Wi-Fi og meget mere.

Tivoli & Bakken

København har to af verdens ældste forlystelsesparker med traditioner og historier, der går mange år tilbage. Samtidig er Tivoli også en af verdens flotteste forlystelsesparker, som man kan få masser af tid til at gå i – også selvom man ikke er til forlystelser.

Begge steder er der en helt særlig stemning, som man kun kan blive glad af. Derfor er det uden tvivl også et besøg værd for alle, der besøger København. Det er ikke mindst besøgsværdige steder, hvis man rejser med børn.

Dyrehaven

Lidt uden for København (nærmere betegnet Klampenborg) finder du Dyrehaven, der er et fuldstændig fantastisk grønt område, hvor du for alvor kan komme ud og opleve naturen. Men det er ikke kun landskabet, der gør Dyrehaven til et dejligt sted at være.

Som navnet indikerer, er der også masser af dyr derinde. Faktisk er der hele 2.000 vilde hjorte, der lever der, og man har mulighed for at komme helt tæt på.

Det er nok noget nær det tætteste, man kommer på en nordisk safari i København. Bemærk, at det ikke er tilladt at fodre hjortene i Dyrehaven.

Amalienborg

Amalienborg er residensen, hvor den kongelige familie opholder sig, når de befinder sig i København. Amalienborg består af fire identiske palæer, og i midten af slotspladsen står rytterstatuen af Frederik 5.

Samtidig er der Amalienborgmuseet, der lader dig komme helt tæt på monarkiets historie. Her kan du se arbejdsværelser, Kongehusets smukke smykker og meget mere. For enhver, der interesserer sig lidt for Danmarks royale historie og gammel arkitektur, er der ingen tvivl om, at Amalienborg og Amalienborgmuseet er et besøg værd.

Marmorkirken

Når man alligevel besøger Amalienborg, kan man passende lægge vej forbi Marmorkirken, der ligger lige ved siden af. Det er en gammel og meget markant kirke, som er helt unik med sin runde udformning, kæmpestore kuppel og overvældende brug af marmor.

Kirkens rigtige navn er Frederiks Kirke, og byggeriet af den begyndte i efteråret 1749. Opførelsen tog mange år, og skaberne løb ind i mange problemer undervejs. Kirken blev derfor først færdiggjort i 1894. Siden da har den stået og prydet det københavnske bybillede. Kirken er i øvrigt placeret i en del af byen, der er kendt for dens flotte arkitektur og hyggelige gader.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de