Har du været ude for noget voldsomt på din ferie, kan det være, at du har fået et traume. Det kan vise sig på mange forskellige måder, men er altid behandlingskrævende, for at du kan komme af med det.

For langt de fleste er en ferie heldigvis en hyggelig begivenhed, som de vender friske og veludhvilede hjem fra. Der er dog nogle, der kommer ud for oplevelser på deres ferie, der kommer til at præge dem i lang tid frem over og gør, at de kan have svært ved at genoptage hverdagen. Det kan for eksempel være, hvis du er blevet overfaldet, hvis du har været ude for en ulykke, eller hvis en naturkatastrofe ramte, da du var på ferie.

I de tilfælde vil det være naturligt, at du får en reaktion efterfølgende. Hvis den ikke går over, og du bliver ved med at reagere meget voldsomt, bør du overveje, om du har fået et traume. Det kan for eksempel vise sig ved, at dit humør ændrer sig, at du har svært ved at sove, og at du føler dig som et omvandrende hoved.

trist rejse

Er du i tvivl, om du har et traume, bør du altid blive undersøgt for det hurtigst muligt. Det kan for eksempel være på Traumeklinikken på Østerbro. Der kan de sørge for, at du hurtigt kan blive udredt, så du kan finde ud af, om du lider af et traume eller ej.

Behandling af traume og andre følgevirkninger

Mange, der får et traume, oplever også en række former for følgevirkninger af det. Det kan være søvnløshed, social angst, OCD eller misbrug. I de tilfælde er det lige så vigtigt, at følgevirkningerne bliver behandlet, som at selve traumet bliver det. Det kan de hjælpe dig med på Traumeklinikken.

Der ser de på dig som et helt menneske og har både læger og psykologer ansat. Dermed kan de hjælpe dig med lige præcis den behandling, som du har brug for – for der er ikke nogen traumer, der ens. Lige som der heller ikke er nogen mennesker, der er ens.

Har du været ude for noget voldsomt på ferien, er det derfor en god ide, at du hurtigt kommer i behandling et sted som Traumeklinikken. Lad være med at slå dig til tåls med at stå på en venteliste, når der findes steder, hvor du hurtigt kan komme til.