Disse lande skal du holde ekstra godt øje med som aktionær

Sponsoreret indhold

Når du investerer i, og handler med, aktier, er der mange ting at holde øje med. Der er nemlig mange faktorer, der kan påvirke, hvorvidt kurserne stiger og falder.

Netop derfor kan det også være enormt tidskrævende. Har du ikke mod på at investere den mængde tid, det kræver, er det typisk bedre at benytte investeringspuljer. Dermed kommer dine penge ud at arbejde, men du skal ikke selv forvalte dem.

Er du indstillet på, at du selv vil stå for dine investeringer, er der – som sagt – mange ting at holde øje med. Blandt andet er der flere lande, der er vigtige at være opmærksomme på, da deres ageren kan have stor indflydelse på aktiemarkedet.

Hold øje med økonomiske supermagter

De økonomiske supermagter kan med relativt små ændringer have stor indflydelse på aktiemarkedet. Derfor er det også vigtigt at holde øje med disse landes ageren.

De to største økonomiske supermagter er USA og Kina. Lovændringer, økonomiske nyheder m.m. fra disse lande kan få stor indflydelse på aktiemarkeder verden over. Derfor er de bestemt også værd at holde øje med.

Et bevis på dette er den globale finansielle krise, der strakte sig fra 2007 til 2009. Krisen startede ganske vist i USA, men endte med at have stor indvirkning i Europa. Dertil resulterede krisen også i kraftigt faldende aktiekurser på markeder i hele verden.

Netop derfor er det vigtigt, at man holder øje med de økonomiske supermagter. Er man ikke opmærksom på disse lande, kan man gå glip af store gevinster eller tabe rigtig mange penge.

Overvej at overlade det til andre

Synes du, det lyder tidskrævende at skulle holde øje med de økonomiske supermagter, er du ikke alene om det. Det er der rigtig mange, der synes, og derfor er der også mange, der ganske enkelt ikke får det gjort.

For nogle ender det med at koste dem rigtig mange penge. Vil du gerne undgå at stå i en sådan situation, der kunne have været undgået, bør du overveje at overlade din formueforvaltning til andre.

Dette er ikke ensbetydende med, at man skal ansætte en investeringsspecialist. Derimod betyder det blot, at man bør benytte investeringspuljer, ETF’er e.l. Her undgår man nemlig at forvalte sine penge selv, men kan stadig sende sine penge på arbejde.

Lær mere om investering, hvis du vil selv

Er du fast besluttet på, at du ikke vil overlade din formueforvaltning til andre, er det vigtigt, at du lærer mere om investering.

Det kan du naturligvis gøre på mange måder. Det kan du gøre ved at læse bøger fra dygtige investorer såsom Lars Tvede. Du kan dog også finde hjælp på nettet, herunder via Aktieskole.

Hvordan du foretrækker at lære nyt, er op til dig. Det vigtigste er, at du ikke blot prøver dig frem. Det kan nemlig ende med at koste dig dyrt.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de