travel guides logo

Biludlejning i Aarhus

Biludlejning i Aarhus – Der er en række forskellige firmaer, der udlejer biler i Aarhus. Du kan leje mange forskellige typer, og det er derfor nemt for dig at finde nogle, der passer til dit behov. Det er for eksempel både i forhold til, hvor mange personer der kan være, og hvor mange kufferter der skal være plads til.

Aarhus er et fantastisk udgangspunkt for at udforske Jylland. Selvom der er god offentlig transport i og omkring byen, kan det dog være svært at komme til steder, der ikke ligger særlig langt væk. Hvis du vil i Djurs Sommerland, 44 kilometer fra byen, kommer det til at tage dig omkring 1 time og et kvarter med offentlig transport, mens det kun tager 44 minutter i bil.

Det er dog ikke kun, når du skal rundt til forskellige seværdigheder, at det kan være smart for dig. Der er mange hyggelige byer i Jylland, og med en bil kan du tage på en lille roadtrip rundt på halvøen. For de fleste danskere er der stadig mange steder, de ikke har set i deres eget land.

I Aarhus har du mulighed for at leje bil flere forskellige steder. Det er primært i centrum af byen, ved krydstogtterminalen og i Aarhus Lufthavn, der ligger 41 kilometer fra byen. Når du lander i lufthavnen, er det i øvrigt også rart, at du har en bil, da turen kommer til at tage 51 minutter med offentlig transport, mens den kun tager 38 minutter i bil.

Avis

Avis er et af de største udlejningsfirmaer herhjemme og har en lang række forskellige former for biler at vælge imellem. Det gælder både for større og mindre personbiler, elbiler, varevogne og minibusser. Hvis du er interesseret i at leje en bil i længere tid, har de et koncept, som de kalder minilease, hvor du lejer bilen i mindst 31 dage – helt uden at betale depositum.

Du finder både Avis i Aarhus Lufthavn og i Aarhus Centrum. I lufthavnen ligger de på Ny Lufthavnsvej 24, og i centrum af byen har de adresse på Gjellerupvej 80 i bydelen Aabyhøj.

Hertz

Hertz er et andet stort udlejningsfirma i Danmark. De har derfor også et stort udvalg af forskellige former for biler. Hos dem kan du både leje almindelige personbiler, varevogne, flyttevogne og mange andre. Når du alligevel er på ferie, er det sjovt, at du for eksempel lejer en convertible, hvor du kan slå taget ned, når det er godt vejr.

Du finder Hertz på hele tre adresser i Aarhus. Det er i Aarhus Lufthavn, også kendt som Tirstrup Lufthavn, i Aarhus Syd på Chr. X’s vej 203 og i Aarhus Nord på Grenaavej 465.

Budget

Hos Budget kan du også finde en lang række forskellige former for biler. Det er med til at gøre, at du nemt kan finde den type bil, der passer til din ferie. Du kan nemt overskue, hvor mange personer der er plads til, og hvor mange kufferter. Det er særligt vigtigt, når du er på ferie.

Budget har hele fire steder i Aarhus, hvor du kan hente og aflevere biler. De har et kontor på Gjellerupvej 80, ved krydstogtterminalen (dog kun afhentning), ved banegården og i Aarhus Lufthavn.

Europcar

Hos Europcar har de gjort det nemt for dig at finde den rette bil med et system, hvor du kan taste ind, hvad du har brug for. Du kan for eksempel vælge, hvor mange personer der skal være plads til, hvor mange kufferter, hvor mange døre bilen skal have, og om den skal have automatisk gear eller manuelt gear. Det er med til at gøre det nemt for dig at finde den rette.
Europcar har kun et kontor i Aarhus. Det finder du på Sønder Alle 35 i Aarhus C. De har åbent alle dage, dog skal du være opmærksom på ændrede åbningstider i forbindelse med helligdage.

Sixt

Drømmer du om at leje en lækker, lille bil, der er nem at manøvrere rundt i gaderne i Aarhus, er Sixt et godt bud. Der har de en række forskellige saloon cars og MPV’ere. Derudover har de også stationcars, SUV’ere og minibusser.

Sixt finder du tre forskellige steder i Aarhus. De har et kontor i lufthavnen i ankomsthallen, ved Aarhus Havn på Mellemarm 1, Dock 129-133, og i Aarhus Centrum på Margrethepladsen 3.

Parkering i Aarhus

Som i alle andre større byer kan det være svært for dig at finde parkeringsmuligheder, når du er inde i centrum af byen. Når du lejer en bil, er det derfor altid en god ide, at du tjekker, om dit hotel har gratis parkering, eller om der er gode parkeringsmuligheder i nærheden af dig.
Ellers er der en række områder i byen, hvor du må parkere gratis i en tidsbegrænset periode. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er opmærksom på det, da det jo er ærgerligt at slutte ferien af med en bøde.

Vil du være på den sikre side, er der en række betalingsanlæg, hvor du kan betale for at have din bil stående. Hvis du skal i CinemaxX i Banegårdscenteret, refunderer de parkeringen, når du køber en biografbillet.

Gode ture fra Aarhus

Vil du bruge Aarhus som base for at udforske byer i nærheden, er der heldigvis mange steder, der ligger i passende afstand fra byen, når du er i bil. En af de byer, der bestemt er et besøg værd, er Ebeltoft. Byen ligger omkring 50 minutters kørsel fra Aarhus, og du kan blandt andet opleve et glaspustermuseum og deres hyggelige, gamle rådhus, der nu er blevet til et museum.

Et andet sted, der er værd for dig at besøge, når du er i Aarhus, er Silkeborg. Det tager kun 40 minutter at komme dertil fra Aarhus. I byen kan du tage på Museum Jorn, hvor de udstiller maleren Asger Jorns billeder, tage på AQUA, et akvarium og dyrepark, og selvfølgelig besøge Himmelbjerget, der ligger lige i nærheden af byen.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de