travel guides logo

Billig fiskeferie i Norge – her er mulighederne

Norge er et af verdens bedste lande at fiske i, det er ingen hemmelighed. I hvilke andre lande kan man både lande helleflynder, kæmpe torsk og laks? For ikke at tale om jagten på mindre kendte arter i de dybe fjorde eller fjeldørred i 1000 meters højde? Der er helt sikkert noget for enhver.

Men det er bestemt ikke gratis at fiske i Norge og fiskeferier i Norge er måske billigere end i Alaska eller Island, men det er stadig en meget bekostelig affære hvis du vil fiske laks i elvene eller jagte helleflynderen i Finnmark. Det er som amerikanerne siger “Norway is a once in a lifetime experience, because you can only afford it once!”. Så galt behøver det dog ikke gå.

Jeg er selv ivrig lystfisker og halvt-norsk så er vokset op med fiske i fjorden i Norge og jeg har et par forslag til hvordan I kan komme til at få en god fiskeoplevelse uden at ruinere jer selv.

Allemandsretten er din ven

Den berømte Allemandsret i Norge er lidt misforstået, men handler grundlæggende om at man må overnatte og campere hvor man vil i Norge, så længe man har 150 meter til beboelse og så længe man ikke bliver længere end 2 nætter. Hvis du vil blive længere skal du have lov af jordejeren. Men det kan måske også lade sig gøre.

Men det er altså Allemandsretten der betyder du kan slå dig ned lige hvor du vil og det er jo genialt for fiskeferien, for nu kan du overnatte lige ved ørredvandet eller elven eller fjorden.

Selvfølgelig skal du have fisketegn og andre tilladelser for at fiske, det gælder især laksefiskeriet, men her er ingen krav om at du skal bo i en luksushytte til 1000+kr om dagen pr. person.

Husk på at man i Norge også må og kan sejle på søer og elve og her er en packraft en helt genial ting.

Stil mindre krav og få mange oplevelser retur

De fleste der rejser til Norge for at fiske drømmer om storlaksen, elven og det brusende vand. Eller også er det kæmpen i dybet, helleflynderen eller måske skrei den særlige kæmpe torsk ved Lofoten.

Men mindre kan også gøre det og hvis det kan, så bliver det meget billigere.

Der er jo også torsk i alle norske fjorde, der er måske ikke så mange helleflynder, en gang var der, men der er så rødspætter og andre fladfisk. Om sommeren er der makrel. Der er ørred i gode mængder, det er slet ikke en sjælden fisk. Der er fjeldørred, der er bækørred, der er havørred. Der er også røye, den røde laksefisk, der lever i større søer på fjeldet.

Så hvis du kan nøjes og det kan du måske, så er der altså masser af muligheder. Selvfølgelig er det op til fiskelykken og årstiden, sommeren er jo desværre den dårligste tid at fiske, men især hvis du har børn med kan man altså fange så rigeligt med fisk i Norge, langt mere end på den almindelige danske fisketur.

Jeg håber du blev inspireret og det satte gang i nogen tanker.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de