Aarhus Street Food

Aarhus Street Food – Der findes en lang række forskellige former for street food i Aarhus. Den største og mest kendte er Aarhus Street Food i den nedlagte rutebilgarage, men også hos Aarhus Central Food Market finder du forskellige former for lækker street food. Er du en ægte foodie, bør du også tage til Food Festival i september, hvor du kan smage på en række lækkerier.

De seneste år er street food markeder i stor stil poppet op i de større byer i Danmark. Det gælder selvfølgelig også i Aarhus, hvor du kan finde et par stykker af slagsen. Fordelen ved dem er, at maden hurtigt er tilberedt, så du ikke behøver at bruge lang tid på at vente. Det er en kæmpe fordel, når du er sulten.

Derudover er det rart, at du og dine spisefæller har mulighed for at bestille hver jeres mad. Er er der en, der vil have italiensk mad, mens en anden vil have thaimad, er der ingen problemer i det. I går bare hen til hver jeres bod og mødes bagefter ved jeres bord. Der er derfor ingen grund til at blive uvenner over, hvor I skal spise.

Endelig er street food også kendetegnet ved, at det er billigt. Når du har brugt en hel dag på nogle af de spændende museer, der er i Aarhus, kan det være rart at kunne spare lidt penge på madbudgettet om aftenen. Selvfølgelig uden at det kan mærkes hverken i forhold til kvalitet eller mæthed.

I Aarhus bliver der også hvert år afholdt en madfestival, hvor der både er fokus på at smage på den god mad, men hvor der for eksempel også er foredrag og forskellige workshops, hvor du kan lære at tilberede den. Derudover bliver der også afholdt Hotdog DM på festivalen.

Aarhus Street Food

I den gamle rutebilgarage lige ved rutebilstationen finder du Aarhus Street Food. Der er 25 indendørs spisesteder og barer og to udendørs barer. Konceptet er, at spisestederne skal kunne servere et mættende måltid mad, der koster 50 kroner. Nogle af måltiderne koster selvfølgelig mere, men der skal være mindst et til en flad 50’er. Det gør, at alle kan være med, når I spiser på Aarhus Street Food.

Du kan finde en lang række forskellige former for mad i den gamle garage. Det er lige fra lækre vietnamesiske sandwiches, Banh Mi, til traditionel dansk mormormad. Derudover er der alt derimellem for eksempel italienske pizzaer, tyrkisk køkken og amerikansk street food.

Hvis I er mange, der skal spise hos Aarhus Street Food, men der kun er en, der skal betale, kan I købe Street Credits. Det er mønter, der kan bruges i alle boderne. Når der er en, der starter med at købe dem, er det derfor nemmere at holde styr på pengene. Hvis I skal have rigtig mange Street Credits, bør I bestille dem på forhånd. På den måde kan de have dem pakket og klar til jer.

Du må selvfølgelig ikke have din egen mad eller drikkevarer med i garagen. Der skal du købe det fra boderne. Til gengæld må du gerne have din hund med, hvis den er i snor og kan opføre sig ordentligt.

Aarhus Central Food Market

I Aarhus-hallen, hvor The Who og Josephine Baker tidligere har optrådt, ligger i dag Aarhus Central Food Market. Det er et stort madmarked med en række forskellige former for madboder. Der er 16 boder, hvor du kan købe vidt forskellige former for mad. Det er for eksempel nordafrikansk street food, japansk ramen, spansk tapas og vietnamesiske forårsruller.

Udover at du kan spise lækker mad på markedet, bliver der også løbende afholdt events. Det er typisk workshops, hvor du selv kommer til at stå i køkkenet. For eksempel kan du i skrivende stund (april 2019) lære at fremstille chokoladepåskeæg og kreere din egen gin og tonic.

Er I mange, der skal ud at spise sammen, kan I lige som hos Aarhus Street Food købe mønter, som I kan bruge i alle boderne. Hos Aarhus Central Food Market kalder de dem Gastro Guld. Du har mulighed for at supplere med kontanter og få kontanter tilbage, når du bruger mønterne. Du kan også give mønterne i gave i stedet for et gavekort.

Food Festival

Er du lidt af en foodie, vil du elske Food Festival, der de seneste år er blevet afholdt på Tangkrogen i Aarhus i september. I 2019 bliver det afholdt 6. – 8. september. På det 45.000 kvadratmeter store område kommer en række madspecialister, der sætter boder op og deler smagsprøver ud og fortæller mere om deres mad.

Derudover er der også en række events. Det er for eksempel Hotdog DM, hvor overskuddet fra salget af hotdogs går til et godt formål. For eksempel har CARE Danmark tidligere brugt pengene til at bygge et sundhedscenter i Mali. Til konkurrencen bliver kåret tre forskellige vindere: Den, der har solgt mest, den, der har skabt den mest kreative hotdog, og selvfølgelig, den, der har skabt den mest velsmagende hotdog.

Du behøver dog ikke kun at se på, at andre tilbereder mad. Du har også mulighed for selv at gøre det, når du deltager på festivalen. Der er både en række drop in værksteder og workshops, hvor du kan lære at tilberede forskellige former for mad. Derudover bliver der også afholdt foredrag og den ultimative Aarhus-middag.

Andre former for street food og take away i Aarhus

Der findes selvfølgelig også mange andre steder, hvor du kan spise street food i Aarhus. På Strøget kan du for eksempel finde flere pølsevogne; det er vel også en form for gammeldags street food. Derudover er der også mange steder, hvor de serverer take away. Hvis du gerne vil have en stille aften på hotelværelset, er det perfekt for dig.

Nogle af de steder, der er værd at bestille take away hos, er:

  • South Indian: Serverer lækker indisk mad, hvor der er rigeligt af det.
  • Kowloon: Her får du thailandske og vietnamesiske retter, der smager, som du stod du i Bangkoks gader.
  • Oishii: Lækker og frisk sushi, der er lige til at sætte tænderne i.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de