Vær’ opmærksom på visum reglerne før du tager til USA

Har du planer om at pakke kufferten og drage afsted til vestens sprøde seværdigheder, så kan det være en god idé, at du får sat dig ind i de regler der er for at rejse til USA. Det er nemlig ikke bare sådan, at du kan boarde et fly og tomle dig afsted fra lufthavnen.

Læs om reglerne ved elektronisk rejsegodkendelse før at du skal rejse

Sponsoreret.

Når du rejser ind i USA, skal du have styr på alle visumreglerne for indrejsende. Er det ikke første gang du tager turen over Atlanten, så kender du sikkert allerede til proceduren og mangler måske bare en lille opfrisker, men er det din første gang, er der lige nogle ting der er gode at kende til inden du rejser.

Når du rejser til USA som dansk statsborger, er der ikke noget krav om at du skal have et visum for at kunne rejse ind i nogen af staterne. Det skyldes at Danmark er et af de lande der er med i en aftale mellem USA og flere lande. Denne aftale gør at bl.a. danske statsborgere er visumfrie og kun behøver at søge om et ESTA. Hvis du ikke ved hvad det er, så kan du læse om hvad ESTA er her.

Et elektronisk visum, der sparer din tid

Et ESTA er en rejsegodkendelse som enhver statsborger som regel kan søge om i stedet for at skulle søge om et visum. Når der står som regel, så er det fordi der ikke kan undgås at være få undtagelser. Er du f.eks. tidligere straffet hjemme i Danmark, kan du ikke søge om et ESTA. Det samme er gældende hvis du f.eks. før har overtrådt reglerne i forbindelse med rejser til USA. Der er nogle flere undtagelser, som er gode at have styr på og det kan derfor kun anbefales at du får læst det hele igennem på https://www.esta.dk.

Dit ESTA er som skrevet din rejsegodkendelse. Når du har muligheden for at søge et ESTA i stedet for et visum, bliver det hele lidt lettere for dig og det tager desuden heller ikke den samme lange tid fra ansøgning til modtagelsen af rejsegodkendelsen.

ESTA er en elektronisk rejsegodkendelse. Det vil sige at du både skal ansøge om ESTA elektronisk og modtage dit ESTA elektronisk. På grund af den elektroniske del er der en masse fordele der følger med, bl.a. den tidsmæssige besparelse for dig. Når du modtager dit ESTA, skal du ikke vente på noget postvæsen, men i stedet får du kort tid efter din ansøgning er gået igennem en kvittering på din mail, om at dit ESTA er godkendt.

Oplev den historiske og berømte frihedsgudinde i USA. Foto: Unsplash

Brug samme pas til ansøgningen om et ESTA, som til selve rejsen

Når du får en kvittering på din mail med at du har fået godkendt dit ESTA, er det mere elektronisk som sådan. Alle de pas vi har den dag i dag nemlig blevet til pas der kan maskinlæses. Det vil sige at du i lufthavnen ikke behøver at have printet noget ESTA ud for at vise at du har det, for det kan lufthavnspersonalet se når de scanner dit pas.

Det er derfor meget vigtigt at du husker at angive det korrekte pasnummer, når du indtaster de oplysninger der skal bruges i din ansøgning om et ESTA. Nogle laver en større fejl som at ansøge om et ESTA og derefter går de til borgerservice, for at forny deres pas. Det er en fejl, da det nye pas vil få et andet pasnummer og de ansatte i lufthavnen vil dermed ikke kunne se at du har et ESTA. Uden et ESTA får ingen lov til at boarde fly til USA og du må derfor blive hjemme.

Netop regler som at oplyse det pasnummer der er på det pas du skal rejse med, er vigtige regler at have styr på inden at man pakker kufferten. Men der er også regler for gyldighed af dit ESTA samt hvilken periode du kan opholde dig i USA, der kan være vigtige at have styr på.

Nu hedder reglen for ophold i USA 90 dage. Det er de færreste der tager en ferie i 90 dage og det er som oftest ikke noget problem, men det kan være vigtigt at have i tankerne, hvis man skulle stå i USA efter en uge og ikke have lyst til at tage hjem endnu.

En rejsegodkendelse der gælder i op til 2 år

Der er også regler for, hvordan du må krydse grænser imellem delstaterne og hvis turen f.eks. går til Canada for et par uger, så skal du være opmærksom på at det ikke her er et ESTA der skal bruges og at du derfor skal søge om en elektronisk rejsegodkendelse til Canada.

Det siges at det kan tage op til 3 hverdage at få godkendt et ESTA. Det er derfor vigtigt at du sikrer dig i god tid før at du skal rejse, at der er styr på din ESTA. Du kan sagtens søge ESTA længe før afrejse, da der er en gyldighedsperiode på ESTA i op til 2 år.

Når der er en gyldighedsperiode på ESTA i op til 2 år, er det vigtigt at huske den del med, at det er vigtigt at det er det samme pas der skal bruges som der søges om ESTA med. Hvis dit pas udløber året efter din ansøgning og du endnu ikke har opholdt dig i USA i 90 dage, er du altså nødt til at søge om et nyt ESTA alligevel.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de