Næsten uanset hvor i verden, som man gerne vil rejse hen til, så er det blevet muligt for os. Teknologien har gjort verden utrolig lille, og det betyder, at flere og flere får mulighed for at opleve store dele af verden. I denne artikel giver vi dig dermed et indblik i, hvordan teknologien har været med til at gøre verden mindre – i metaforisk forstand.

En konstant udvikling

Det mest fascinerende ved teknologiens udvikling er, at denne som regel har indflydelse på en del platforme. Softwareudvikling kan have en enorm indflydelse på rejsenetværk, også selvom, at man typisk ikke kobler de to ting sammen.

At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen, og i 2019 har det aldrig været lettere. At rejse er blevet en universel ting, som de fleste (i hvert fald i Vesten) har mulighed for at gøre. Verden bliver generelt mere universel, og mange 3. verdenslande er også blevet bedre til engelsk, hvilket selvsagt også gør det lettere at rejse til de lande, da man pludselig kan kommunikere uden en tolk.

Det er kun et spørgsmål om tid, før det hele er universelt, og vi kan rejse med et slags rejsekort overalt i verden. Lidt ligesom bitcoins, som kan benyttes på tværs af landegrænse og valutaer. Bitcoins er det første store og kommercielt succesfulde universale valuta, som har gjort at mange er begyndt at sige: køb bitcoins.

Det ukendte er blevet kendt

Teknologi og rejser har egentlig altid hængt sammen, men i moderne tid er det blevet mere åbenlyst end tidligere. Sociale medier har overtaget et enormt teknologisk marked, og gennem sociale medier er det nu blevet muligt at promovere alverdens rejsemål. Hvis ens kollega finder en lille verdens perle et eller andet sted på jorden, så bliver det ikke holdt hemmeligt længe, da information og viden bliver spredt som aldrig før.

Internettet har dog generelt haft en positiv effekt, da der er kommet stor fokus på belastede områder, og områder, som lever af turisme, har fået bedre muligheder for at promovere, hvad de har at tilbyde. Dem af os, som elsker at rejse, har også fået det lettere. Takket være internettet er det blevet muligt at finde alverdens rejsemål, og samtidig er der et enormt konkurrencemarked som gør, at man får rejsen til den bedst mulige pris. Rankeringshjemmesider har også tvunget hoteller og flyselskaber til at levere en tilfredsstillende service, da de ellers hurtigt kan få dårlig omtale, og derved miste fremtidige kunder. Du kan i dag bestille fly, overnatningsmulighed på rekordtid, og et godt tilbud kan næsten nogle gange virke for godt til at være sandt. Vi vil derfor altid råde dig til at lave en grundig research, inden du booker en rejse. Når du først har fundet en rejsedestination, kan det være en god idé at læse en rejsevejledning fra Udenrigsministeriet omhandlende det pågældende land, så du ved, hvad du skal forholde dig til.

At rejse med teknologi

Det er ikke kun før rejsen, at teknologien har indflydelse, også under rejsen har teknologien en vigtig rolle. For det første, så har teknologien gjort det muligt at rejse til fjerne steder på ganske kort tid. Fly- og tognetværk har aldrig været mere avanceret, end det er i dag, og alligevel formår det at være velfungerende det meste af tiden. Det skyldes utvivlsomt, at der er kommet teknologi i form af organiseringssystem, som gør det muligt for diverse rejsenetværk at kommunikere på tværs af landegrænser.

Under rejsen har de fleste også deres smartphones med, og langt de fleste smartphones har et kamera af utrolig højkvalitet. De kan tage knivskarpe billeder, som gør, at alle ens minder kan gemmes og deles med ens nærmeste, men også hele verden via en Facebook-side, blog eller lignende platform, der er åben for alle.