Lige meget om du elsker at høre klaverkoncerter, eller det er noget helt nyt for dig, er det en stor oplevelse at være til en klaverkoncert på rejsen. Det kan du for eksempel gøre i Wien og Warszawa, der er kendt for store komponister som Mozart og Chopin.

Det er noget helt særligt at tage til koncert, når du er ude at rejse. Der møder du de lokale på en helt anden måde, end du kan på restauranter, museer og i butikker. Til en koncert deler I en oplevelse og vil derfor have en helt anden forbindelse, end når du er kunde, og den anden er forhandler.

Nogle af de koncerter, der virkelig er spændende, er koncerter på flygel eller piano. Musikeren kan spille på det stillestående instrument med en ekstrem indlevelse og engagement, der er meget medrivende. Selvom du ikke hører klaverkoncerter normalt, er det derfor en god ide at prøve det, når du er ude at rejse. For de fleste handler rejsen jo også netop om at prøve noget nyt.

Gode steder at tage til klaverkoncert

Der er mange steder rundt om i verden, hvor du har mulighed for at tage til klaverkoncert. Et af de mest oplagte er Wien, hvor Mozart boede i mange år. Her komponerede han hele 11 af sine 28 klaverkoncerter, og der er noget helt særligt ved at høre dem i de rette omgivelser.

Et andet oplagt  sted at tage til er Warszawa. Byen er særligt kendt for komponisten Frederic Chopin, der komponerende på klaver. Han komponerende kun to klaverkoncerter, men gennem alle hans kompositioner er det tydeligt at mærke, at han anså klaveret for at være det vigtigste instrument og det øvrige orkester som en form for pynt til klaveret.

Skal du til London, er det oplagt, at du lægger vejen forbi London Philharmonic Orchestra. De afholder en lang række forskellige former for koncerter deriblandt mange klaverkoncerter, hvor de blandt andet spiller Brahms og Beethoven.

Få klaverstemmer til at stemme klaveret derhjemme

Måske har koncerterne i udlandet givet dig mod på selv at komme i gang med at spille klaver derhjemme. I det tilfælde er det vigtigt, at du først får stemt det. Nogle klaverer bliver falske efter bare 2-3 måneder, mens andre gør efter et år. Hvis du ikke har rørt klaveret i lang tid, kan du altså være sikker på, at det ikke stemmer længere.

Heldigvis har vi en række dygtige mennesker her i Danmark, der kan sørge for den korrekte klaverstemning. Som regel vil du godt selv kunne høre, at dit instrument ikke spiller rent, men du vil ikke selv kunne stemme det. Er du ikke helt sikker på, hvordan du skal gøre, kan du faktisk komme til at gøre det endnu sværere for klaverstemmeren at stemme det senere.

Det behøver ikke at være specielt dyrt for dig at stemme klaveret, samtidig med at du stadig kan få en stemning i en høj kvalitet. Et af de firmaer, der er værd for dig at se på er Frankfurths.dk. De har over 50 års erfaring i branchen.