Sponsoreret indlæg

Har du ikke tid til at tage langt væk, endsige til udlandet, kan du nøjes med en tur til Kongens Lyngby. Det er perfekt til en dagstur, og der er meget at se, blandt andet flotte monumenter på byens kirkegårde.

Du behøver ikke nødvendigvis at rejse langt væk, når du skal ud at rejse. Faktisk kan du sagtens nøjes med at tage til Kongens Lyngby. Det ligger lidt nord for København og er en hyggelig by med en bymidte med mange restauranter, cafeer og butikker.

Kongens Lyngby byder på en lang række forskellige seværdigheder. Det er for eksempel i kommunen, at du både finder Dyrehavsbakken og Dyrehaven. Det er steder, hvor både børn og voksne kan få mange timer til at gå.

Et andet natursten i kommunen, der er meget besøgt, er Lyngby Sø. Der har du mulighed for at komme ud at sejle. Det kan være i den lille turbåd, der sejler på søen, eller i kano eller kajak.

lyngby sø

Se på flotte monumenter på kirkegårdene

Vil du gerne væk fra de mange mennesker, der besøger Dyrehaven og Lyngby Sø, kan du i stedet se på nogle af de flotte monumenter, der står på kirkegårdene rundt om i kommunen.

På Sorgenfri Kirkegård står lige ved indgangen for eksempel et statue af en sørgende kvinde. Den er skabt af Olga Wagner, der boede lige over for kirkegården. Hun var god til at skabe naturlige statuer, og det er den sørgende kvinde netop et eksempel på.

Et andet eksempel på flotte monumenter finder du på Lundtofte Kirkegård. Der ligger direktøren for Brede Klædefabrik, Edmund Daverkosen, begravet. Hans grav er en stor høj, rundt om den ligger mestrene fra fabrikken, og rundt om dem igen arbejderne. Det skyldtes, at Daverkosen havde doneret et stort beløb til at etablere kirkegården. Det er dog normalt ikke sådan, at folk bliver begravet. Læs mere her om, hvordan det foregår i dag.