Et udvekslingsophold i udlandet er en rigtig god måde for dig under 18 år at komme ud at rejse på egen hånd på en tryg og sikker måde.

Har du mod på at komme ud at opleve verden på egen hånd, selvom du ikke er fyldt 18 år endnu, kan det være svært for dig at overbevise dine forældre om, at det er en god ide. De vil nok sige, at du skal gøre din skole færdig, og at du så kan tage ud at rejse bagefter.

Men der er faktisk et virkelig godt argument, som du kan bruge for at overbevise dem. Det er, at du tager på udveksling til et andet land. Skolen slipper du godt nok ikke for, men til gengæld får du en masse nye venner, bor hos en værtsfamilie og bliver virkelig god til at tale et andet sprog – for ikke at tale om alle de oplevelser, som du vil få.

udvekslingsstudent i usa

Sådan er livet som udvekslingsstudent

Når du tager på udveksling til et andet land, kommer du til at gå i skole i det andet land på et niveau, der passer til dig. I engelsktalende lande vil det typisk være det, der hedder high school. De fleste har nok set film og serier fra de amerikanske high schools og har en ide om, hvordan det kommer til at være. Du vil sikkert opleve, at der er noget af det, der er helt, som du havde regnet med – og meget der ikke er.

Du kommer til at bo hos en familie i det andet land. Det er med til at gøre, at du har nogle, der kan hjælpe dig med at lære landet at kende. De organisationer, der sender udvekslingsstuderende af sted, vil generelt prøve på at finde en familie, der passer til dig.

Men noget af det spændende ved at bo i en anden kultur er jo også, at du bliver udfordret i forhold til det, du kommer fra. Hvis din værtsfamilie går i kirke, bliver det også forventet, at du gør det, ligesom de serverer den samme mad for dig, som de selv spiser. Hos organisationen IntoHighschool kan du ved at klikke her læse mere om, hvordan det er at være udvekslingsstudent.

Her kan du tage hen på din udveksling

udvekslingsstudent

Måske ved du allerede, hvor du gerne vil rejse hen. Det kan være, at du har drømt om at komme til USA eller Australien, siden du var helt lille. Det kan også være, at der er et sprog, du gerne vil lære. Er det spansk, kan du tage til Spanien, Argentina eller Costa Rica, er det fransk, skal du selvfølgelig bruge et år i Frankrig.

Det kan også være, at du gerne vil et sted hen, der er helt anderledes, end det du kender hjemmefra. Er det anderledes natur, du leder efter, kan du tage til New Zealand eller Skotland, er det en anderledes kultur, kan du for eksempel tage til Brasilien.