Italien er kendt for mange ting b.la. deres mad, deres designhuse, og deres smukke arkitektur. Men i Italien finder du også flere storbyer, som alle har hver deres unikke træk. Det kan derfor også være svært, at vælge hvilken by man skal besøge. Men her kan du læse lidt om, hvad Italiens storbyer har at byde på.

Rom

Rom er altid en stor opleve, selv når man bare slentre igennem byen. For hvis man går rundt i Roms gader, vil der altid ske en masse lige for øjnene af en. Men udover er spændende gadeliv, byder Rom også på masser af seværdigheder.

I Rom ligger nogle af de mest populære Italienske seværdigheder, og du kan både opleve Colosseum, Trevifontænen, Den spanske Trappe, og Peterskirken. Men man kan også sagtens sætte sit på torvet, og nyde en god kop kaffe og kigge på mennesker. For i Rom er det helt normalt, at se katolske præster slentre henover pladserne mens de snakke i de nyeste smartphones.

Men man kan også opleve, masser af lækre restauranter, vinbare, og cafeer. For på hvert et gadehjørne, har du mulighed for at få noget lækkert at spise eller drikke. Man kan nemt komme rundt i byen, da metroen kører hele tiden. Derudover vil Rom helt sikkert også, falde i enhver shoppelysten persons hjerte. Det kan være en dyr fornøjelse, at gå på shopping i Rom. Derfor kan man det være, at man skal overveje at besøge sparxpres.dk inden man tager afsted. For mange er verdens største designhuse, har butikker i Rom. Og du vinder alt fra budget, til kæmpe luksus.

Firenze
Som mange nok ved, ligger Firenze i den italienske bydel Toscana. Her er fyldt med kunst, historie, og vidunderlige oplevelser. Dette gør også, at Firenze helt sikkert er et besøg værd. Og man kan næsten ikke undgå, at få en god ferie når man besøger Firenze.

Midt i Firenzes bykerne, finder man masser af seværdigheder. Og mange af dem ligger så tæt, at man nemt kan gå rundt til de forskellige steder. Man finder f.eks. domkirken Santa Maria del fiore, som er kendt for sin smukke kuppel på toppen. Efter man har besøgt denne, kommer man lige ud til de historiske gader. Her kan man kan gå til b.la. Den store piazza, og den gamle bro Ponte Vecchio.

Man kan med fordel nyde en is, eller kaffe når man går rundt. For dette er noget som Italienerne, er sindssygt dygtige til at producere. Og man vil helt sikkert ikke fortryde, hvis man bestiller en ekstra kugle.

Hvis man enten kører til Firenze, eller lejer en bil når man er der. Vil man kunne køre ud, og opleve Toscana. Her er fyldt med smukke marker, hyggelige huse, og masser af lokal vin. Inde på italiavillas hjemmeside, kan man også finde ferieboliger. Hvis man ønsker at bo i Toscana, også besøge Firenze som en del af rejsen. 

Hvis man ønsker at shoppe i byen, kan man med fordel tage til Ponte Vecchio. Her kan man på begge sider, finder et stort udvalg af alle slags butikker. Og man kan finde alt fra smykker, til kunst og kunsthåndværk.

Den Toscanske mad strækker sig over mange lækkerier og specialiteter. Og du vil b.la. kunne få bistecca alla fiorentina, som er kalvekød der krydres med urter og derefter laves på en gril. Derudover skal du aldrig glemme, at starte middagen ud med Antipasto. Her har Toscana sin egen version, som hedder crostini.