Drømmer du om sol, palmer og masser af underholdning? Har du altid drømt om at gå en tur langs Hollywoods Walk of Fame? Eller er du mere til at stå på New Yorks Top of the Rock? Kan du svare ja, bør du i så fald overveje en tur til USA. Her finder du alt, hvad hjertet begærer – både for eventyreren og storbyentusiasten.

Hvis du gør arbejdet hjemmefra, kan der være tusinde kroner at spare på din rejse til USA – og du kan endda måske komme afsted helt uden at tage et billigt lån online.

Vi guider dig her til, hvad du bør planlægge hjemmefra – og hvordan du sparer flest muligt penge på rejsen til USA, så du ikke får en uheldig økonomisk overraskelse.

 

5 gode råd: Sådan kommer du længst for pengene 

Er du en af de mange danskere, der hvert år krydser Atlanten for at holde ferie i USA, kan du sikkert nikke genkendende til, at der kan opstå mange uforudsete udgifter – men sådan behøver det slet ikke være.

Måske tænker du, at det lyder dyrt – men det behøver en tur til USA slet ikke at være, hvis du planlægger din ferie i god tid og laver forarbejdet hjemmefra. Alternativt kan du overveje at kigge nærmere på en sammenligning af kviklån i Danmark, hvis du vil finansiere din rejse med et lån.

 

  1. Find de billigste flybilletter

Flere lavprisselskaber er begyndt at flyve direkte til USA fra Europa. Det betyder, at udgifterne er helt i bund. Vil du spare endnu flere penge, kan du tilmed medbringe din egen mad, undlade sædereservation og rejse med mindre bagage.

  1. Vælg en destination med billige hoteller

Det er dyrere at bo centralt på Manhattan end at bo på et afsides motel nær en highway. Overvej, hvor du vil bo, når du booker din tur. Der kan være mange penge at spare.

  1. Sammenlign priser fra biludlejningsselskaber

Det kan være svært at komme rundt uden bil i USA, med mindre turen går til New York. Skal du leje en bil, bør du derfor booke den hjemmefra i god tid og sammenligne priser fra flere udlejningsselskaber. Er du over 25 år, kan du tilmed spare en god sjat på din bilforsikring.

  1. Husk tax, når du shopper

I USA angives priser uden tax (moms). Det betyder, at den angivne pris ikke er, hvad du rent faktisk betaler for varen. Du skal derfor altid lægge et givent momsbeløb oveni. Det gælder også ved reservation af hoteller, på restauranter osv.

  1. Ikke alt er billigere uden for Europa

Måske tænker du, at alt i USA er meget billigere end i Europa – men se dig for, inden du shopper. Er du på udkig efter bestemte varer, er det ikke altid billigere at købe dem i USA. Du kan med fordel tjekke priserne hjemmefra eller på din smartphone, hvis du er i tvivl.

 

Og: Husk ESTA, og brug den rigtige hjemmeside

Uden ESTA kommer du ikke ind i landet. Et ESTA-visum koster 14 dollar pr. person. Der findes flere snydesider på internettet, der forsøger at franarre turister deres penge. Den eneste rigtige hjemmeside finder du her.