Annonce

Azorerne er en portugisisk øgruppe, som ligger i Atlanterhavet mellem Portugal og Nordamerika. Regionen er autonom under Portugal, og øgruppen bliver udgjort af ni forskellige øer, der alle er af vulkansk oprindelse. På Azorerne er der rig mulighed for at opleve både særlige madoplevelser, adrenalin-kick og golf på fantastiske baner.

Smukke vulkankratersøer

Som sagt er de ni øer, som Azorerne består af, af vulkansk oprindelse. Dette betyder, at du ved et besøg på Azorerne kan finde flere vulkankratersøer. Du kan blandt andet besøge Lagoa Do Fogo også kendt som Ildsøen. Her kan du bade i varme vandfald og blive klogere på, hvordan keramik fremstilles på den lokale keramikfabrik.

Du kan ligeledes vælge at tage et smut til Tvillingesøerne, som er en populær turistattraktion, hvor der bliver taget mange billeder. Ved denne sø kan du komme forbi en yderst smuk kyststrækning samt klippeformationen Klosterklipperne.

Et skud af adrenalin

Da Azorerne er en øgruppe, er det naturligvis oplagt at udforske livet på havet. Der findes flere forskellige bådture, som kan bookes. På disse ture kan du blandt andet se delfiner eller hvaler. At se disse dyr i den vilde natur, kan i sandhed være en stor oplevelse.

Vil du gerne udfordres fysisk såvel som psykisk, kan rappelling være noget for dig. Her vil du iklædt sikkerhedsudstyr blive sendt ud over kanten på et af øernes vandfald, hvor du selv vil foretage den våde tur ned. Find billige rejser til Azorerne, hvis dette lyder som en ferie for dig.

Madoplevelser på Azorerne

På Azorerne kan du få mange forskellige slags madoplevelser alt efter, hvor du befinder dig. På restauranter vil du typisk kunne finde et stort udvalg af retter med fisk og kød. En af de lokale retter er blandt andet Cozido, som indeholder en række af kød samt kål og kartofler. Retten bliver tilberedt ved at blive sænket ned i jorden i en gryde, hvor varmen fra Jordens indre opvarmer maden over 5-6 timer.

Vil du gøre en begivenhed ud af dit måltid, er det ligeledes muligt at tilberede sit eget kød eller fisk på en brandvarm lavasten. Dette foregår ved, at den varme sten bliver båret hen til dit bord, så du selv kan steget kødet, som du har lyst.

Golf i flotte omgivelser

Har du en passion for golf, eller synes du blot, at et golfspil vil være passende på din ferie, er dette ligeledes en mulighed for dig. På São Miguel, som er den største ø ud af de ni øer, som udgør øgruppen, kan du finde to golfbaner.

Det specielle ved denne oplevelse er, at golfspillet i disse tilfælde bliver kombineret med ekstrem smuk natur. Det er ikke muligt at finde dets lige i Danmark!

Azorernes strande

Uanset hvilken ferie du ønsker, kan det sommetider være rart med en forfriskende dukkert. Det er muligt at bade i Atlanterhavet fra mange forskellige strande. Da øerne er af vulkansk oprindelse, kan du finde strande med mørkt sand. Søger du sydpå, er det også muligt at finde strand med lyst sand, som vi kender dem fra Danmark.