Reklame

Milano er vidt og bredt kendt for at være en modeby, men fodboldelskere ved selvsagt godt, at det langt fra er det eneste, byen rummer. Her er først og fremmest tale om en by, der huser to af Italiens største og mest traditionsrige klubber, nemlig ærke- og lokalrivalerne AC Milan og Inter.

Selvom det er ved at være et par år siden, at pokalskabet fik nyt sølvtøj i de to store Milano-klubber AC Milan og Inter, så er selvforståelsen stadig høj. Og det er der også god grund til. Der er nemlig tale om to af Italiens allermest succesfulde klubber målt på titler og tilskuere.

Grund til optimisme i Milano

Hvis du bestemmer dig for at tage på en fodboldtur til Inter, vil du se et hold, der er ved at nærme sig den absolutte top af Serie A igen. Efter at holdet var helt suverænt og vandt det nationale mesterskab fem sæsoner i streg fra 2006 til 2010 under den excentriske og nuværende Manchester United-manager José Mourinho, oplevede klubben efterfølgende en mindre god periode med blandt andet et par syvendepladser. I sæsonen 2017/2018 har holdet atter fundet melodien og spiller med om topplaceringerne samt de yderst attraktive Champions League-pladser. Sidstnævnte var i øvrigt en turnering, som holdet også vandt i José Mourinhos sidste sæson i klubben i 2010.

Hæder og succes er også fænomener, de kender alt for godt til, hvis du tager til AC Milan. Også de er ved at bygge et slagkraftigt hold op, efter at kinesiske investerer har kastet enorme summer i klubkassen. Der er købt dyre spillere ind, som skal være med til at indfri de enorme forventninger, der er i klubben. Og det er ikke forventninger, som er kommet ud af det blå. Godt nok skal vi tilbage til 2011 for at finde det seneste mesterskab, men klubben er Italiens næstmest vindende, når det kommer til nationale mesterskaber. En plads, de faktisk må dele med netop bysbørnene fra Inter. De har hver især vundet 18 gange, kun overgået af Juventus’ 33 titler.

Imponerende bliver det også, når man kigger på de to holds præstationer i Champions League. Her er Milan med syv titler alle tiders næstmest vindende efter Real Madrid. Inter kommer lidt længere nede på listen side om side med de engelske giganter fra Manchester United med tre triumfer.

Et strejf af Venedig

Skulle der blive tid til andet end fodbold på din tur, er det godt, at byen har masser at byde på. Tag for eksempel den bedårende og imponerende domkirke Duomo de Milano. Dette smukke stykke arkitektur tog over 500 år at bygge og står i dag som et af Norditaliens mest beundringsværdige monumenter. Herudover byder byen blandt andet også på det Venedig-lignende Navagli-kvarter, hvor der er smukke kanaler.

Og slutteligt må vi endelig ikke glemme, at de to Milano-klubbers fælles stadion Guiseppe Meazza – eller San Siro – er et stykke fascinerende arkitektur i sig selv. Det blev indviet i 1926 og har plads til ubegribelige 83.000 tilskuere, hvorfor Milan og Inter da også har rækkens højeste gennemsnitslige tilskuertal.

Der er med andre ord nok af grunde til at tage til Milano og se fodbold. Men skal du se Milan eller Inter? Eller måske det verdenskendte lokalbrag de to klubber imellem?

Valget er helt og aldeles dit. Så bestem dig og kom af sted, så du kan få en autentisk oplevelse ud over det sædvanlige!

Du kan læse mere om Milano seværdigheder her!