Er det muligt at rejse uden penge? Ja, selvfølgelig!

Du kan vælge at blaffe, få et arbejde, hvor du rejser eller låne pengene til det.

Kender du det, at du bare må af sted? Du må bare opleve noget andet end de steder, som du ser i din hverdag. Det er næsten lige meget, om det er her i Danmark eller i udlandet, bare du ser noget andet end det, du plejer.

Det gør de fleste vist. Men hvis du ikke har nogen penge, kan det blive svært for dig at udleve den drøm. For det kræver vel penge på kontoen at tage ud at rejse? Ikke nødvendigvis. Hvis du ikke har en opsparing, kan du faktisk stadig komme af sted.

Sponsoreret indhold

Den gratis model

Med den gratis model får du ikke råd til at se de store seværdigheder, til gengæld bliver der masser af tid til at sidde på en bænk i solen og se på mennesker. Når du vil rejse helt uden at bruge penge, skal du først og fremmest finde billig transport.

Der er det en oplagt mulighed at blaffe. Du kan ikke være sikker på, hvor du kommer hen, og hvor lang tid det kommer til at tage, men du skal nok komme frem. Overnatning kan du klare med couchsurfing, hvor du sover på en fremmeds sofa, eller ved at woofe, hvor du arbejder på en gård mod at få kost og logi.

For både overnatning og transport gælder, at du skal føle dig tryg ved dem, du bor hos, eller kører med. Det handler derfor om, at du skal turde sige nej til et lift eller en seng at sove i, hvis det ikke føles rigtigt.

Lånemodellen

Vil du gerne på en lækker rejse, hvor du ikke behøver at tænke på noget, er det selvfølgelig også en mulighed, at du låner pengene. Det kan enten være af venner og familie eller som et forbrugslån. Du kan faktisk få et forbrugslån i løbet af meget kort tid, nogle gange bare timer, hvilket er med til at gøre, at det er nemt for dig at få, inden du tager på ferie. Læs mere om det her.

Lån skal du selvfølgelig betale tilbage. Derfor er det vigtigt, at du ved, inden du tager lånet, hvordan du skal betale af på det. Det er lige meget, om det er et forbrugslån eller et, som du har fået gennem familie og venner.

Find et arbejde, hvor du rejser

Har du ingen penge, men vil du gerne ud at rejse, er det også oplagt, at du får et job, hvor du bliver betalt for det. Det kan være som skiinstruktør, rejseguide eller stewardesse. Er du inden for et fag med internationalt udsyn, er det også meget muligt, at du på den måde kan finde et job i udlandet. Eller måske er dit job så fleksibelt, at du faktisk kan sidde i udlandet og arbejde?

Ulempen ved at rejse med dit arbejde er selvfølgelig, at du ikke selv bestemmer, hvornår du vil tage på sightseeing, ligge på stranden eller tage ud at shoppe. I stedet er du nødt til at følge dit arbejdsskema.