Sponsoreret.

Er du på dagpenge? Går du og overvejer dine muligheder for, hvordan du kan holde ferie? Så læs med her, og få råd til, hvordan du kan tage dine dagpenge med på ferie uden at komme i problemer.

Vi bruger generelt flere og flere penge på at tage på ferie, men det behøver faktisk slet ikke være så dyrt at få både sol i ansigtet og sand mellem tæerne. Særligt ikke, hvis du kan tage dine dagpenge med på ferien.

Tag på opdagelsesrejse i Mellemøsten, strandferie i Italien, eller lev det simple liv på en ø i Stillehavet. Måske er du mere til vandretur i Norge eller roadtrip i USA? Måske er du mere til en stille sommerhustur i Skagen med familien eller europæisk storbyromantik med din kæreste?

Uanset hvor din ferie skal gå hen, er det vigtigt, at du først og fremmest har styr på det praktiske. For når praktikken er på plads, og du ved, hvor meget du egentlig har at rejse for, så kan du for alvor slippe fantasien og pengepungen løs.

Når du er medlem af en a-kasse, er du altid sikker på, at der er nogle, der har din ryg, hvis du skulle blive arbejdsløs en dag. Foruden dagpenge får du som medlem af en a-kasse hjælp og vejledning i forhold til din situation og din videre jobsøgning.

Når du er medlem af en a-kasse, optjener du ret til at holde ferie med feriedagpenge. Du kan få udbetalt dine optjente feriedagpenge, både når du er ledig og i arbejde som lønmodtager. Som udgangspunkt får du det samme i feriedagpenge, som du får i dagpenge.

Husk at give besked om ferie i god tid

Når du holder ferie, er det en god idé at være ude i god tid. Du kan altid holde ferie på det tidspunkt, der passer dig. Men giv gerne din a-kasse besked senest 14 dage før, så du kan være sikker på at få udbetalt dine penge, når du skal bruge dem.

Desuden kan det være rigtig surt at risikere karantæne, hvis du glemmer at give besked om ferie og fx afslår et jobtilbud under eller forud for ferien. Det virker måske umiddelbart som lidt af en jungle, men det er ikke så svært, når du først har prøvet det. Og hvis du kommer i tvivl, kan du jo altid ringe og få en god snak med din a-kasse.

Når du har fået styr på alt det praktiske omkring dine feriedagpenge, er der blot tilbage at undersøge, hvor din ferie skal gå hen?

Læs mere om a-kasse priser og regler her.