Rejseguide til Malmø – hvad skal du se, spise og opleve?

Dette indhold er sponsoreret

Alle veje i den smukke, sydlige provins Skåne fører til Malmø i Sverige. Malmø er den perfekte blanding af gammeldags atmosfære og moderne storbyfornemmelser – der er virkelig noget for enhver smag i Malmø.

Hvad skal man lave i Malmø?

Malmø har et væld af museer, inklusiv adskillige i Malmøhus Slot. Det er bare om at besøge et af disse museer og få sine kulturelle vitaminer. Hvis du gerne vil shoppe, er der også rig mulighed for det. Hvis du tager en tur ned ad Södergatan, som er Malmøs hovedgade, når det kommer til shopping, finder du massevis af spændende butikker. Gaden løber hele vejen fra Stortorget til Gustav Adolf Torg. 

Hvis vejret er solrigt, kan du besøge de smukke, lokale parker, som Kungsparken eller den skæve og funky park Folkets Park. Du kan også vælge at lægge vejen forbi den fantastisk smukke og historisk signifikante bydel Gamla Staden, som betyder den gamle bydel.

Iværksætteri blomstrer i Malmø 

Malmø er meget kendt for at være centrum for startup-virksomheder, og derfor har mange, succesfulde virksomheder også taget deres første, spæde skridt i den svenske by. Når du går rundt i bybilledet, vil du derfor med stor garanti betræde mange af de samme stræder som succesfulde iværksættere tidligere har gjort. For eksempel er virksomheden Casumo online casino startet i Malmø, inden de for alvor fik vind i sejlene. 

Mange steder i verden rejser man til Malmø for at starte en virksomhed op, da vilkårene og mulighederne for iværksættere er helt formidable. Dette gælder ikke mindst rigtigt mange danske studerende med interesse for iværksætteri. Hvis du interesserer dig for iværksætteri og forretning, kan det derfor være interessant for dig at kigge nærmere på den historiske succes man har for iværksætteri i Malmø. 

Malmøs beliggenhed og vejr

Malmø ligger som bekendt i den allersydligste del af Sverige, lige over Øresund Strædet fra Danmarks København. Malmø er den tredjestørste by i Sverige, lidt mindre end for eksempel København og Stockholm. 

Malmø blev grundlagt sent i 1200-tallet og var oprindeligt en del af Danmark, før den blev svensk-kontrolleret i 1658. I dag er Malmø hjem for mere end 316.000 mennesker, der udgør en smeltedigel af kulturer og indbyggere fra over 170 forskellige lande. Det er altså et sted, der er rigt på diversitet og kultur. 

Vejret i Malmø er, ifølge Visitsweden.com, en smule varmere end i resten af Sverige, fordi byen ligger så sydligt. Det er også en by med en del vind, da den ligger ud til havet. Du kan altså forvente dejlig varme med en kølig brise, hvis du rejser til Malmø om sommeren, og relativt tempereret klima, hvis du besøger Malmø om vinteren. Du skal derfor huske at pakke dig grundigt ind i varmt tøj, hvis Malmø skal besøges om vinteren. 

Hvad kan man få af kulinariske oplevelser i Malmø?

I Malmø finder du massevis af gode kulinariske oplevelser – der er masser af veganske muligheder, kaffeshopper, vinbarer, billige falafelsteder, dyre, fancy spisesteder og mere afslappede steder. Hjemmesiden Eater har lavet en top 22 over de bedste steder at spise i Malmø. De tre bedste steder er (1) Saltimporten Canteen, (2) Restaurang Spill og (3) Pink Head Noodle Bar. Gå selv på videre opdagelse – der skal nok være noget til lige netop jeres behov. Rigtig god rejse!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de