Rejse med hund – Gode råd til rejsen

Sponsoreret indhold

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor foretrækker de fleste, at hunden ikke efterlades derhjemme, når det er ferietid.

For mange er hunden nemlig en naturlig del af familien, hvorfor man helst vil undgå at efterlade den derhjemme. Vil du have din hund med på rejsen, er der dog en række ting, der er vigtige at huske.

Tag hundefoder med hjemmefra

Når du rejser ud i verden, så glæder du dig helt sikkert til at besøge en masse anmelderroste restauranter, der med garanti kan udvide din horisont og forkæle dine smagsløg. Du vil få smagt på en masse retter, som du sjældent nyder derhjemme, og måske får du ovenikøbet inspiration til din egen madlavning.

Anderledes forholder det sig dog for din firbenede ven. Det er muligt, at har planer om at ændre kost, men det skal ikke også gælde for din hund. Det bedste du kan gøre er at servere akkurat det samme hundefoder, som du plejer at gøre. Generelt skal man undgå at eksperimentere med hundens ernæring, når først man har fundet noget foder, der passer perfekt til den givne hund. Derfor går anbefalingen på at købe stort ind af hundefoder, inden man rejser ud i verden (især hvis der er tale om en længerevarende rejse).

Når man skal rejse med hunde, er det i øvrigt en god idé at få lavet en pakkeliste specifikt til hunden, og på denne pakkeliste skal der selvfølgelig være noteret hundefoder.

Rejse med hund

Styrk hundens immunforsvar med kosttilskud på rejsen

Selvom rejser udelukkende burde byde på afslapning og hygge, så er det en kendsgerning, at det godt kan blive en lidt stresset affære – både for os mennesker og for vores hunde. Heldigvis findes der kosttilskud, der kan styrke din hunds immunforsvar og desuden have en positiv indvirkning på hundens stressniveau. Bellfor forhandler sådant kosttilskud til hunde. Bemærk, at kosttilskuddet udelukkende består af naturlige ingredienser.

Sæt dig ind i reglerne

Hvis man skal rejse med hunde, er der en række regler, man skal leve op til. Der er dog ikke en samlet liste over disse, da der er særskilte regler for hunde, alt efter hvor du rejser hen.

Er det inden for de danske grænser, er det begrænset, hvad du behøver at undersøge. Her skal du blot sikre, at det er tilladt at medbringe hund på det hotel, sommerhus eller anden indlogering, du har bestilt.

Går rejsen derimod til udlandet, er det en anden sag. Her er der en del mere at tage højde for og have styr på, da du blandt andet skal medbringe hundepas, leve op til krav om vaccination samt følge rejsedestinationens regler for hunde.

Skal din hund med på en ferie inden for EU, skal du have udstedt et hundepas af din dyrlæge. Dette pas indeholder informationer om bl.a. vaccinationsdatoer, behandlingshistorik og ID-mærke. Det er ikke tilladt at have din hund med til udlandet uden et hundepas.

Sørg for, at der er styr på vaccinationerne

Når du tager din hund med ud af Danmark, er det et krav, at din hund er vaccineret mod rabies. Det er gældende i hele EU. Din hund skal være vaccineret mod rabies senest 21 dage før afrejse. Vaccinen noteres i hundepasset og er gyldig i tre år.

Vær dog opmærksom på, at der også kan være andre krav til vaccinationer, alt afhængigt af hvor du rejser hen.

I de europæiske lande er der nemlig stor forskel på reglerne i forhold til hunde. I nogle lande stilles der blandt andet krav om, at hunden har fået ormekur. Det er bl.a. et krav, hvis du vil have din hund med til Norge, mens det ikke kræves i f.eks. Tyskland eller Sverige.

Inden du rejser afsted, er det derfor vigtigt, at du sørger for, at din hund har alle relevante og lovpligtige vaccinationer. Det sikrer ikke blot, at din hund er beskyttet under hele turen, men også, at du undgår at komme i problemer med lovgivningen.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de