Annonce
Du har måske hørt om en ellers ukendt person, der er blevet multimillionær ved at investere i Bitcoin, og dette har unægteligt skabt en interesse for den famøse kryptovaluta. Men hvordan bærer man sig egentlig ad med at tjene godt på digital valuta?
Her får du en gennemgang af krypto-verdenen, og hvilke fordele og ulemper der kan være ved at investere i din virtuelle møntenhed.
Historien bag kryptovaluta; et sandt mysterium
De fleste har hørt om kendte kryptovalutaer såsom Bitcoin, Ethereum eller Ripple, og den stigende interesse de har opnået de seneste år. Men teknologien bag kan være kompleks at forstå, og mange står helt af når de hører begreber som blockchain og mining.
Kryptovaluta er en decentraliseret, digital valuta. Det vil sige at det er en valuta som intet land, ingen regering eller ingen centralbank styrer og kontrollerer. Valutaen er skabt til brugerne, og skal samtidig også drives af brugerne.
Bitcoin, som er den mest kendte af de mange kryptovalutaer der eksisterer på markedet, blev lanceret i 2009. Personen bag Bitcoin, Satoshi Nakamoto, er til dags dato ukendt, og ingen kender til stifterens sande identitet.
Stifteren er angiveligt en japansk mand, som jævnligt er aktiv på diverse kryptovaluta-fora, men ingen er endnu stået frem som personen bag den legendariske teknologi.
Dette har skabt et sandt mysterium omkring hele valutaens eksistens, og især i hacker-miljøet har den såkaldte Satoshi Nakamoto opnået stor anerkendelse.
En kort introduktion til kryptovaluta
Teknologien bag kryptovaluta kan virke forvirrende, og mange mennesker mister interessen, når de hører begreber som blockchain, Bitcoin Profit eller mining. Hos https://coinbox.dk/bitcoin-profit/ kan du få en detaljeret gennemgang af kryptorobotter og andre vigtige informationer vedrørende krypto-verdenen.
Generelt gør det sig gældende at kryptovaluta er en virtuel valuta, som du ikke kan have i hånden, på samme måde som du kan have danske kroner eller andre fysiske møntenheder i hånden.
Valutaen er skabt med det formål at give magten tilbage til borgerne, når det kommer til økonomi og samfundsstruktur. Der er således ingen statslig eller autoritær indvirkning på kursen eller transaktionerne, det er 100 procent brugerstyret.
Teknologien bag Bitcoin og mange andre lignende kryptovalutaer hedder blockchain, og her refereres der til den kæde af enheder eller brugere der udgør hele krypto-systemet. Dette er et krypteret netværk der drives af såkaldte minere. Disse minere er kort sagt computerenheder som administreres af individer, hvis arbejde belønnes med en lille brøkdel af de afkast blokkæden genererer.
Gennem mining skal samtlige transaktioner valideres, og det er også minerne der står for at alle handlinger og aktiviteter lagres.
Investering i kryptovaluta; millionær på én dag
Ved Bitcoins opstart i 2009 havde den næsten ingen værdi. Interessen og efterspørgslen var lav, hvilket betød at én Bitcoin havde en værdi af 0,001 danske kroner.
Men i takt med at hypen voksede og at efterspørgslen steg markant, så voksede den samlede værdi for Bitcoin også.
I 2017 da Bitcoin var på sit absolut højeste, der kostede én enkelt enhed helt op imod 123.000 danske kroner.
Det er lige præcis denne pludselige stigning i værdi der har betydet at mennesker over hele verden har fået interesse for at investere i Bitcoin og andre kryptovalutaer.
Kryptovalutaernes drastiske vækst har nemlig betydet massive afkast, som i nogle tilfælde har gjort enkelte individer til mange-millionære.
Ved at investere i kryptovaluta og givetvis sælge på det helt rette tidspunkt kan man, helt nøjagtig som med aktier, ende med et afkast der er flere millioner gange større end ens indskud.
Der er også en risiko ved investering
Selvom solskinshistorierne om investering i kryptovaluta er mange, så findes der dog en vis risiko ved at investere.
Ligesom med alle andre investeringer, så kan man aldrig helt kende til markedets udvikling, og man kan derfor til hver en tid miste penge på sin investering.
Markedet er komplekst at forstå, og selvom nogle former for kryptovaluta kun har gennemgået fremgang siden deres opstart, så kan visse aspekter betyde at de falder drastisk fra den ene time til den anden.
Bitcoin har siden sin prime time i 2017 oplevet et markant fald i værdi de sidste år, og mange har i den forbindelse spået kryptovalutaens undergang. Alle er dog ikke enige om dette, men det kan konstateres at tusindvis af mennesker har mistet på deres investering, og at selv den mageløse Bitcoin kan gå igennem svære tider.
Når man investerer skal man som grundregel altid have fornuften med sig, selvom man investerer i noget man ideologisk sværger til eller brænder for. En ikke-gennemtænkt investering kan sætte dybe spor i privatøkonomien, hvilket i sidste ende kan have negative konsekvenser for ens levestandard.
Rådfør dig gerne med en ekspert på området, inden du skyder en betydelig sum afsted, på den måde kan du handle reflekteret uden at skulle ligge søvnløs om natten.
Ingen ved om kryptovaluta er kommet for at blive, men den enorme interesse for den revolutionerende teknologi er ikke til at tage fejl af, og man kan derfor med fordel holde sig opdateret på området.