Nem løsning til at komme af med din gæld og spare penge

Sponsoreret indhold:

Det er aldrig sjovt at have gæld og skylde penge. Det er for mange mennesker en stor stressfaktor i deres hverdag, fordi det begrænser deres finansielle muligheder og friheder, og gælden altid hænger over hovedet som en sort sky.

At komme af med sin gæld tager tid, men det en fornuftig løsning, du kan undersøge. Det kan skære måneder og nogle gange år af din gæld, så du hurtigere kommer ud på den anden side. Det kaldes for et samlelån, og hvad det er, vil vi gennemgå i denne guide, så du hurtigere kan komme af med din gæld og spare penge.

Få lavet et samlelån

Hvis du har mange lån på én gang, kan det være rigtig svært at holde styr på dem alle sammen. De er på forskellige størrelser, de har forskellige renter, og de skal betales tilbage på forskellige tidspunkter. Så du er aldrig rigtig helt sikker på, hvor mange penge du har tilbage om måneden.

Her er et god råd til at få styr på det: saml dine lån med et samlelån med lav rente. Et samlelån tager alle dine eksisterende lån og slår dem sammen til ét enkelt og simpelt lån med en fast lav rente. Det betyder ofte, at du ender med at spare penge på dine lån i takt med, at dine forskellige lånerenter balanceres med hinanden. Det giver dig et større råderum hver måned og mere økonomisk frihed på trods af din gæld.

Hvordan fungerer et samlelån?

Et samlelån er egentlig ganske simpelt. Du meddeler din nye långiver, hvilke lån du har (hvor meget du skylder, hvilken type lån det er, hvad renten er, hvem du har lånt af etc.), og din nye långiver vil derefter indfrie alle dine tidligere lån for dig med det samme. Derefter skylder du så pengene til din nye långiver.

Det kaldes også ofte for refinansiering, idet at du selvfølgelig ikke bliver gældfri, men du får din gæld omlagt hos en instans, der gør det mere overskueligt og ofte også mere billigt at afdrage på dit lån.

Hvordan bliver et samlelån billigere?

Før du laver et samlelån, afdrager du måske ved 2, 3 eller 4 forskellige banker. Hvert individuelt lån, du har, kommer med forskellige betingelser, renter, gebyrer og alt muligt andet. Renterne kan ofte være høje, specielt hvis du har taget et forbrugslån, og gebyrer kan være svære at gennemskue.

Når du så samler lånet, så slipper du også for alle mulige gebyrer fra forskellige banker, og du slipper typisk også for arbitrært, høje renter. Du har nu kun ét stort lån med én rente og ingen obskure gebyrer at skulle bekymre dig om.

Men igen, det kommer selvfølgelig også an på mange ting. Hvis dine lån i forvejen har en meget lav rente, eller hvis du ikke har mere end ét eller to lån, så kan du godt risikere, at det ikke betydeligt kan betale sig. Men generelt set kan du ende med en lavere månedlig ydelse, og det giver dig større økonomisk frihed i hverdagen.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de