Info om skirejser til Kvitfjell

En af mine helt store favoritter når det kommer til skiferier er Kvitfjell i Norge. Kvitfjell er et godt sted for både begyndere og øvede. Du finder både lange lette løjper, såvel som nogle af de sværeste styrtløbsløjper i verden. Det er meget kendetegnende for Kvitfjell, at der er et meget varieret sværhedsgrad på løjperne.

kvitfjell

Kvitfjell er et ideelt sted for dig, der tager afsted med familien, hvor hygge er i højsædet og der stadig er plads til udvikling på skiene!

Der er 35 løjper og der er 12 lifte.

Du kan leje ski på østsiden og vestsiden. Hvis du bestiller skiudstyr på forhånd, så kan det være en god ide, at lige checke op på om hvilken en side, hovr du lejer fra. Hvis du er med Ruby Rejser så er det østsiden eller Kvitfjell Plaza eller Mellemstationen, hvor du skal bestille ski til. Hvis du er i en af de mange hytter på vestsiden, så er skitorget i vest mere ideelt. Det ligger sammen med restauranten i bunden af løjperne, hvor der også er en parkeringsplads tilknyttet!

Mad og drikke på løjperne

Der er spækket med hyggelige restauranter og caféer på løjperne, men vær opmærksom på priserne. Det er dyrt at være på cafe og restaurant i Norge, og på løjperne er det helt vildt. Vi laver typisk mad på hotellet og tager det med ud på løjperne. Der er flere steder små steder, hvor du kan sætte dig og spise din medbragte mad. Ja faktisk kan du grille flere steder på løjperne, hvis du selv har pølserne med!

Men du skal ikke snyde dig for de hyggelige restauranter og caféer i Kvitfjell. Du kan jo sagtens nøjes med drikkevarer derinde. De har noget helt fantastisk kakao, der serveres med masser af flødeskum og skumfiduser! Det er rent mums!

Nå ja og husk nogle Kviklunsj eller nogle andre hurtige energibarer til løjpen.

Vejret kan være dejligt eller modbydeligt koldt

Der kan være det dejligste vejr i Kvitfjell, men som så mange andre steder i Norge, så kan det være bidende koldt, når vinden er stærk, og det er snevejr! Derfor kan det være en god idé, at være godt klædt på. Når du nu er i Norge, så vil det være oplagt vælge noget Helly Hansen tøj. Skiundertøjet er hos os helt sikkert Helly Hansen, som det du kan finde her ved Aktiv Vinter. Der findes en lang række forskellige gode mærker til skibukser og skijakker og det kunne sagtens også være Helly Hansen, men det kunne også være North Face eller Salomon.

Prøv at sørg for at få en hjelm med god “polstring”. Med hensyn til skibriller, der anbefaler jeg sikre valg som Oakley eller Atomic. Hos Skisport.dk kan du få skibriller fra Oakley til en særdeles god pris. Dem kan du finde via forrige link!

Kvitfjell løjpekort

løjpekort kvitfjell

Grønne løjper er meget lette – Blå løjper er lette – Røde er medium – Sorte er svære løjper og ja de er svære også for dig, der er vant til sorte!

Når du kigger på løjpekortet her, så er det lidt en tommelfingerregel at jo længere mod højre du kommer des sværre bliver det. Der er naturligvis undtagelser, og ved Kvitfjell Mellemstation er der nok det bedste lille område for helt nybegyndere. På begge sider af statione ved Kvitfjell Vest er der fyldt med hyggelige hytter der ligger midt på bakkerne. Der tager du bogstaveligt bare skiene på og står direkte ud på bakken. På østsiden er der VMs stejleste styrtløbsbakke, og der hvor den ender, der ligger der en stolelift og et fint lille hotel, der bliver kørt af Ruby Rejser.

Der er mulighed for mange forskellige gode måder at bo på og være på ski på, hvis du er i Kvitfjell. Hvis du er med Ruby Rejser og du er begynder, så anbefaler vi dog at du tager stoleliften ned igen fra Mellemstationen, når du skal hjem.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de