10 kulinariske ferieminder

Har du været på ferie og fået fremmede kulinariske oplevelser? Så savnede du måske danske frikadeller, rugbrød og æggekage, men nu du er kommet på dansk jord igen, savner du måske ferieretterne? Det er der råd for. Du laver dem bare selv.

Herunder får du inspiration til at lave retter fra 10 forskellige feriedestinationer. Og du får selvfølgelig også alle opskrifterne.

Pozole fra Mexico

Pozole har du måske smagt, hvis du har besøgt Mexico. Retten findes i tre hovedtyper – rød, grøn og hvid. Du får opskriften på en rød variant, når du klikker på link eller billede.

Pozole

Beyti kebab fra det tyrkiske køkken

Beyti kebab, tilberedt som i den opskrift du kommer til ved at klikke på link eller billede, vil helt sikkert få tankerne til at flyve til Tyrkiet. For her få du den klassiske, tyrkiske smag frem.

Beyti kebab

Paella – den spanske gryde-/panderet

Paella med skaldyr, friske grøntsager, masser af ris og med den smukke farve fra safran. Det er sol og sommer, det er farverigt, det er spansk. Opskriften får du ved at klikke på link eller billede.

paella

Ratatouille fra den sydfranske provins Provence

Ratatouille er en fransk ret, som du egentlig ikke behøver en opskrift til, bare du bruger ingredienser som løg, squash, aubergine og tomater. Du får opskriften alligevel. Klik på link eller billede.

Ratatouille

Moules frites – muslinger fra Belgien

Moules frites kan du have stiftet bekendtskab med i Belgien eller i Frankrig. For retten er også meget populær i Frankrig, men er altså belgisk – den anses faktisk af nogen som Belgiens nationalret.

Saltimbocca fra italienske himmelstrøg

Saltimbocca, en flaske billig (ikke dårlig, men billig) rødvin, små kartofler braset i olie, med et drys friskhakket salvie og sorte oliven. Italy here we come! Klik på link eller billede for at få ferieminderne.

Butter chicken fra det indiske køkken

Butter chicken behøver du ikke tage til Indien for at spise. Indiske restauranter findes overalt herhjemme. Men du kan også lave det selv, for du får opskriften, når du klikker på link eller billede.

Ramen – japansk suppe

Ramen er de seneste år blevet meget populær herhjemme, men den stammer fra Japan. Den er fyldt med skønne sager, og den er smuk som en solopgang. Gå videre til opskriften ved at klikke på link eller billede.

Wienerschnitzel – en østrigsk ret … måske

Wienerschnitzel er en af de retter, hvor det er uvist, hvilket land den oprindeligt stammer fra. Det kan du læse mere om ved at klikke på link eller billede. Gør du det, får du selvfølgelig også opskriften.

Fårikål – den norske nationalret

Fårikål er et eksempel på, at du ikke behøver tage til syden eller over oceanet for at få spændende og fremmedartede kulinariske oplevelser. Klik på link eller billede, så giver vi dig opskriften.

Denne artikel blev oprindeligt skrevet og brugt på HurtigMums – Vi har sidenhen fået lov til at få den over på Travel Guides – God appetit med jeres ferieminder!

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de