travel guides logo

Jamaica seværdigheder

Jamaica seværdigheder – Multifarvede huse. Bob Marley og reggae-rytmer. Hvide strande og fantastisk natur. Jamaica er uden tvivl en perle, hvis historie og musikalitet har bredt sig som ringe i vandet til resten af verden. I denne artikel guider vi dig til de bedste seværdigheder på Jamaica.

Jamaica er den største engelsksprogede ø blandt de caribiske øer, herunder den tredjestørste af dem alle. Amerikanske og canadiske turister har i årevis rejst til Jamaica. Også briterne, der tidligere havde Jamiaca som koloni. Europæerne har dog også fået øjnene op for ø-perlen, som byder på hvide sandstrande og et grønt og frodigt klima.

Tal som de lokale!

Kan du huske Shubiduas jamaica sang med ‘and he said come over here, man’? Ikke, nå men de taler specielt på Jamaica og især to sætninger går igen, og du får dem her:

Ja, Man – Betyder sådan set bare yes på laidback rasta engelsk . Det kan også gå for ok, eller jeg forstår hvad du siger…

Det andet og endnu vigtigere er….

No problem – Det kan man sige til ca. alt, og det er udelukkende udtalen der afgør hvad det betyder! Det kan både være bekræftelse af en bestilling, men også en ‘det går nok’, men også en ‘chill’…eller det finder ud af… osv. Du kan ikke undgå selv at gå rundt og sige ‘No Problem’, når du har været der et par dage.

Seværdigheder på Jamaica i kategorier

 Historiske og kulturelle seværdigheder på Jamaica

 

Når vi snakker historiske og kulturelle seværdigheder på Jamaica, så er det musikken, der gennemsyrer det hele. Det kan du læse mere om her:

Kingston – Hovedstaden

Kingston er Jamaicas hovedstad og ligger på den sydøstlige del af øen. Kingston er inddelt i en gammel bydel også kaldt downtown og en ’nyere’ bydel kaldet uptown eller New Kingston. I Kingston finder du både gode restauranter, lækre hoteller og gode shoppingmuligheder. I havnen i Kingston kan du besøge Fort Charles, som er en af de cirka 24 forter, som beskyttede Jamaica mod angreb siden 1655. Du finder også Port Royal, som er et forhenværende tilholdssted for pirater. I dag er det en kajplads for yacther. Der er derfor masser af historie at hente i Kingston og byen har desuden nogle spændende museer, herunder det eneste Bob Marley-museum i verden.

Kingston er indehaver af et tropisk klima med fugtigt og varmt vejr hele året rundt. Det er dog kendetegnet ved at have en vådsæson fra maj til november, hvilket også falder sammen med sæsonen for orkaner. Derudover er der tørsæson fra december til april. Selvom det er regntid, kan du dog forvente, at temperaturen er stort set den samme hele året rundt og du kan se frem til omkring 30 grader.

Bob Marley Museum

Bob Marley satte et stort aftryk på Jamaica og resten af verden med sin musik. Marley er nok den mest kendte reggae-musiker nogensinde og en stor del af hans musik handlede om de fattige og undertryktes kamp. Selvom du ikke nødvendigvis kender så meget til Bob Marley, er Bob Marley-museet uden tvivl et besøg værd. Du har mulighed for at leje en guide, som fortæller dig om Jamaicas og Marleys historie akkompagneret af spændende anekdoter.

Montego Bay

Montego Bay omtales også som MoBay og er den andenstørste by på Jamaica og ligger på øens nordkyst. Montego Bay er hovedstaden i St. James Parish, som er en af de fjorten sogne i Jamaica. Montego Bay tager imod størstedelen af internationale flyvninger og er base for Sangster International Airport, som er den største af Jamaicas internationale lufthavne.

Alligator Pond Beach

På sydkysten af Jamaica finder du Alligator Pond, som er en lille fiskerby beliggende ved de bedste fiskeområder i Caribien. Det er ikke Jamaicas bedste strand og havet kan være en smule uroligt, men stemningen på stranden er altid i top.

Aktiviteter til hele familien

Når man snakker aktiviteter for hele familien på Fanø, så er det naturen, der trækker. Det kan du læse mere om her, hvor der er gjort godt plads til børnene!

Oplev regnskoven fra stolelift og i bobslæde

De fleste forbinder nok ikke Jamaica med stolelifter og bobslæder og den her oplevelse er unik! Her kan du opleve regnskoven op af Mystic Mountain fra en stolelift. På toppen af bjerget kan du finde flere vandreture ind i regnskoven med guides. Der er en lille have med kolibrier og sommerfugle. Sidste er der en pool til børn og voksne!

Bobslædeturen er omkring 1000 meter ned af bjerget nær Dunn River Falls og med en bobslæde, der kun bruger tyngdekraften! Denne oplevelse er sådan lidt en kombination af en rutschebane i Tivoli og så en vandretur i regnskoven. Du kan dog selv justere farten. Videoen her på siden, der har de ikke brugt bremsen særlig meget!

Husk godt fodtøj, der kan bruges til at vandre i til denne seværdighed!
Prisen var da vi sidst kiggede på det omkring 450 kroner per person, og du kan finde den her inklusiv både stolelift og bobslædetur her.

Hvis du kun er interesseret i stolelift oplevelsen, så kig istedet for på denne side, hvor du kan spare omkring 100 kroner på bobslædeturen.

Ochos Rios

Destinationen Ocho Rios ligger på den nordøstlige kyst af Jamaica. Det er et populært sted for turister og krydstogtskibe. Byen er meget turistet og størstedelen af stedet består af resorts og turistattraktioner, så er man ikke til så meget mylder og kommercielle omgivelser, bør man nok ikke sætte sin lid til Ocho Rios.

Turtle Beach

Turtle Beach er hovedstaden ved Ocho Rios og er en fantastisk strand med masser af faciliteter. Der er desuden rig mulighed for at leje liggestole, parasoller med mere, og er du en rigtig vandhund, kan du kaste dig ud i actionspækkede aktiviteter, såsom jetski eller paragliding.

Falmouth

Falmouth er Royal Caribbeans relativt nye krydstogthavn. Falmouth ligger mellem de kendte og populære turiststeder Montego Bay og Ocho Rios og blev etableret i 1769. Vil du se flotte krydstogtskibe og have masser af liv omkring dig, kan det anbefales at svinge forbi Falmouth.

Negril

Byen Negril er kendt for sine mere end seks kilometer hvide sandstrande. Det er en af de flotteste byer på Jamaica. Hvis du booker et hotel på stranden, betyder det også, at du i bogstaveligste forstand træder ud på stranden.

Beach of Negril

Jamaica huser et hav af lækre strande. Negril har en strand, som byder på de reneste og flotteste, hvide sand. Negril byder på klippeudspring, som kan nydes fra den nærliggende café Ricks Café.

Port Antonio

Byen Port Antonio ligger lidt skjult på den østlige side af Jamaica. Den er derfor relativt ukendt for mange turister, men har i årevis til gengæld været et yndet gemmested for kendte.

Aqua Sol Beach

Aqua Sol Beach er en strand beliggende ved Montego Bay. Stranden er dog ikke det eneste trækplaster. Du finder nemlig også en forlystelsespark i området, der er ideel til familier med små poder. Der er masser af aktiviteter i nærområdet, såsom jetski, kajakker, vandcykler og meget andet. Du kan selvfølgelig også hoppe i snorkeludstyret og dykke ned på bunden af havet.

Doctor’s Cave Beach

Pudsigt navn, men ikke desto mindre er Doctor’s Cave Beach beliggende i Montego Bay et lækkert, men beskyttet sted, så vandet altid er roligt og klar og dermed også ideelt til snorkling langs koralrevet.

Rocklands Feeding Station

Du finder nogle af de mest eksotiske fugle i verden ved Rocklands Feeding Station på Jamaica. Det er faktisk her Jamaicas nationalfugl – doktorfuglen – bor sammen med andre kolibriarter.

Naturoplevelser på Jamaica

Blue and John Crow Mountains National Park

Nationalparken her er spækket med bjerge, hvor vandreglade folk kan udforske det skrøbelige økosystem, som i øvrigt er fredet for at det ikke skal lide under skovrydning, orkaner eller jordskred.

Off-road Safari i det autentiske Jamaica

Du kan også komme ud og opleve det mere autentiske Jamaica. Her får du en tur med en 4×4 Off-road LandRover, hvor du både får mulighed for at opleve den ikke så turistede del af befolkningen, og naturskønne steder de normale turistbusser ikke kan komme hen. 

Du kan booke denne tur lige her, og hvis du bor på hoteller i Negril eller Montebay, så kommer de og samler dig op inden du skal afsted. 

Sørg for at have badetøj med og eventuelt noget fodtøj, der er godt at gå i vand med!

The Cockpit Country

Området her er omsluttet af kalkstensklipper. Terrænet er ganske uberørt og derfor også lidt utilgængeligt, men ikke desto mindre absolut værd at kigge forbi. Du finder blandt andet Windsor Caves, hvor tusinder af flagermus holder til.

Cockpit Country er en af de mere spændende Jamaica seværdigheder for de naturinteresserede.

Ding Dongs Reef (mit personlige tip)

Da jeg besøgte Jamaica i 2016, boede jeg både i området Tower Isle (tæt på Ocho Rios) samt et stykke udenfor Montego Bay på hotellet IBEROSTAR, som var et kompleks af tre hoteller på én grund. I den ene ende lå et dykkercenter, som ganske få benyttede sig af. Det betød bl.a. personlige snorkelture alene med guide og bådeføre. De kaldte – for sjov – området for Ding Dongs Reef efter navnet på kaptajnen, men uanset hvad var oplevelserne under vand fantastiske. Dragefisk, enorme mængder og passager med koraller, flere rokker osv. dukkede op, da jeg hoppede i vandet. Ganske enkelt fantastisk, og en af de mindre kendte Jamaica seværdigheder.

Smoking something… schyy

Du har ikke opholdt dig ret længe på Jamaica, før den ret liberale indstilling til euforiserende stoffer – primært marijuana, cannabis og hash – bliver endog meget tydelig. Det virker lidt som a way of life. Det gør det ikke lovligt eller anbefalelsesværdigt, men det er ikke til at overse, så nu er du advaret/har fået tippet…

 

Videoguide til de hemmelige Jamaica seværdigheder

Nedenfor er der en guide til nogle lidt mindre kendte Jamaica seværdigheder.

Jamaica vejr (Kingston)

En af  de ting, der er lige så vigtige som Jamaicas seværdigheder er vejret. Nedenfor kan du se, hvordan vejret er lige nu på Jamaica.Kingston deals på opholdBooking.com

Om rejseguiden Jamaica seværdigheder

Rejseguiden “Jamaica seværdigheder” er skrevet af Peter Larsen. Løbende skriver jeg også klummer og artikler på onlinecasinobonus.dk. Her anmelder jeg blandt andet forskellige spillesider i casinobranchen. Jeg måler og vejer dem eksempelvis på baggrund af velkomstbonus, kundeservice og spilleautomatsudvalget.

Andre Jamaica seværdigheder?

Har du tips, tricks eller erfaringer fra seværdigheder på Jamaica? Så del dem nedenfor, så besøgende kan få mest muligt ud af guiden “Jamaica seværdigheder”.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de