Hvor skal man bo i Bangkok med børn?

Thaier elsker børn, men hvor skal man bo i Bangkok med børn? Børn er velkomne overalt i Thailand, også udenlandske. Hvis I har planer om at rejse til Thailand med børn, bør I derfor være forberedt på masser af opmærksomhed til poderne. Især da, hvis de er så ”uheldige” at have lyst hår og blå øjne. Så kan opmærksomheden næsten blive for meget af det gode, når alle lige skal hilse på og dikke-dikke!

 

Desværre er Bangkok som by ikke særlig børnevenlig. Der er trafik, støj og mangel på gode fortov. Det er IKKE et sted du lige triller barnevognen afsted. Det kan dog stadig fint lade sig gøre at rejse i Bangkok med børn, men gør jer selv en tjeneste og planlæg rejsen efter det. I denne artikel giver jeg mine bedste tips til hvor I skal bo med børn i Bangkok.

Område, hotel og udflugter

Før du får mine anbefalinger af familievenlige hoteller i Bangkok, så vil jeg lige forklare hvordan jeg er kommet frem til dem.

Bangkok er en stor by med masser at opleve, men det er også en by med meget trafik, støj og larm. Det håndterer børn sjældent godt. Det kan være svært af forklare de små, hvorfor man skal sidde en halv time fast i trafikken.

Det handler derfor om at planlægge dagene ordentlig, så tiden ikke går med at sidde fast i en taxi. Så det giver god mening at bo tæt på det I vil opleve og se. På den anden side er et billigt guesthouse ikke så velegnet til en familie. Så det er også en god ide at vælge hotel ud fra, hvilke der er børnevenlige.

Det får du et par anbefalinger til nedenunder. Hotellerne er udvalgt efter i hvilke områder de ligger (tæt på Bangkoks seværdigheder, shopping osv.), hvor børnevenlige de er og så der er lidt til alle budgetter. Har du små børn kan det ofte betale sig at opgradere til 4 og 5 stjerner, da de typisk har bedre faciliter for børn. Heldigvis kan et 5 stjernet hotel i Bangkok koste mindre end et 1 stjernet i Danmark, så det er også en unik mulighed for at få lidt billig luksus på ferien.

hvor skal man bo i bangkok med børn

 

Riverside

Riverside området ligger, som navnet siger, ud til Chao Praya floden, der er Bangkoks pulsåre. Den østlige del af floden er at foretrække, da der er kortere til seværdigheder, shopping og transport. Riverside strækker sig fra Saphan Taksin broen i syd til Banglamphu i nord. Sidstnævnte er hvor du finder de fleste af de klassiske seværdigheder, blandt andet kongepaladset og templet Wat Phra Kaew. Ind i mellem ligger forlystelsesområdet Asiatique med shopping, underholdning og restauranter. Her er også forlystelser for børn og voksne, blandt andet den store ballongynge med fornem udsigt over byen.

Det er et mere stille område uden natteliv og med en perlerække af byens bedste luksushoteller, som blandt andet det berømte historiske Mandarin Oriental. Det er også en fordel at Riverside er tæt på BTS skytrain systemet, så der er kort vej til shopping og forlystelser på Siam Square. Og så er der selvfølgelig floden selv, hvor man for få kroner kan blive sejlet direkte til kongepalads og templer. Eller forkæl jer selv med et rivercruise om aftenen.

 

Mandarin Oriental – $$$

Mandarin Oriental er et luksushotel i verdensklasse med priser der er derefter. Men så får man også en oplevelse ud over det almindelige. Her kan I nyde historiens vingesus i det gamle ØK hovedkvarter, hvor berømtheder og forfattere i hobetal har boet i årenes løb. Det er et smukt hotel, med luksus der skal opleves, snarere end beskrives.

Mandarin Oriental er et børnevenlig hotel med egen legeklub Sanook Kids Club, for børn i alderen 3-14. Her er opsyn og instrueret leg og læring, åbent fra 15-23 alle dage.

Værelserne er også indrettet med tanke for børnefamilier. Her kan blandt andet lånes babysenge, badekar og andre nødvendigheder. Der er desuden mulighed for at bestille en babysitter.

 

Chatrium Hotel – $$

Luksushotel ud til floden, til en mere overkommelig pris. Chatrium er et 5-stjernet hotel med suveræn udsigt, samt alt hvad man kan ønske sig af luksus og med gode forhold for børn. Er I til pool, fitness, restauranter og underholdning uden at skulle ud af huset, så er Chatrium et godt bud.

Den store lagune pool i hotellet er et sikkert hit for børn og voksne, der kan nyde et afbræk fra byens larm, i denne grønne oase. Der er desuden fitnesscenter, wellness og flere gode restauranter.

For børnene er der et stort og veludstyret legeområde, der er åbent fra 10 morgen til 10 aften. Et hotel der har noget for både børn og voksne til overkommelige priser.

 

Siam Square

Siam Square er Bangkoks nye centrum. Her mødes de to BTS skytrain linjer nemlig og her finder man de største, flotteste og nyeste shoppingcentre, blandt andet flagskibet Siam Paragorn med luksusshopping og oplevelser for alle. Desuden er Siam Square lige rundt om hjørnet fra Bangkoks største og bedste universitet Chulalongkorn, så området er blevet meget ungt og hipt.

Siam Square er måske ikke et oplagt sted at bo i forhold til de klassiske seværdigheder, men det er et meget børnevenligt område. Her kan børnene nemlig nemt komme til sjove oplevelser, som det fantastiske Siam Ocean World i shoppingcenteret Siam Paragorn. Det er bestemt et besøg værd for at opleve tropefisk og hajer. I Siam Paragorn ligger også Kidzania, et forlystelsesland for børn bygget op som en miniatureby. Meget populært for børn i alle aldre.

For de voksne byder Siam Square på en gode restauranter, shopping og wellness. Der er god mulighed for at tage på udflugt herfra til natmarked og templer, selv om der er lidt længere end fra Riverside.

 

Novotel Siam Square – $$$

Novotel er altid garanti for luksus og hotellet på Siam Square er ingen undtagelse. Børn under 16 år bor gratis og får også gratis morgenmad. Har I brug for et ekstra værelse til børnene, kan I booke det til halv pris.

Der er et Kids Corner i lobbyen med bøger, X-box og film. Gourmet Bar restauranten har en særlig børnemenu og der er børneområde i hotellets pool.

Med en placering lige ved BTS skytrain station Siam er det nemt og bekvemt at komme rundt i Bangkok.

 

Khao San Road og Banglamphu

bangkok med børnOmrådet omkring Khao San Road er berømt for at være backpacker central for rejser i hele Sydøstasien. Den berømte gågade Khao San Road danner ramme for udflugter og oplevelser for tusindvis af backpackere hvert år.

Området omkring, Banglamphu, byder på mange spændende seværdigheder og oplevelser herunder kongepaladset og Wat Pra Kaew templet, to uundgåelige ”must see”. Her ligger også Thammasat University, et af Bangkoks ældste og mest progressive universiteter. De mange unge studerende har gjort området til et hotspot for kunst, kultur og musik.

Khao San Road og området omkring er ikke velegnet til mindre børn, da der ikke er adgang til metro eller skytrain og området derfor kræver at man kan håndtere menneskemylderet på gaden. For større børn kan det dog bestemt være en oplevelse værd. De vigtigste templer og paladser liggeri gå afstand og på trods af et heftigt natteliv, er det muligt at finde stille sidegader ned mod floden.

Der er et utal af billige guesthouses i området, men jeg anbefaler at gå lidt op i pris, da kvaliteten og faciliteter kan svinge (for) meget.

 

IBIS Styles Viengthai  – $

Farverigt og børnevenligt hotel i god location på en (mere) stille sidegade til Khao San Road. IBIS er en international kæde af budgethoteller med styr på tingene og det er jo rart i en kaotisk by. Hotellet ligger centralt placeret på Soi Rambuttri, med liv og leben lige udenfor, men også med mulighed for at trække sig lidt.

Hotellet har sin egen pool, hvilket er en sjældenhed i området, og der er mulighed for at booke Family Room med plads til 2 voksne og 2 børn (køjeseng), i farverig indretning.

Der er kort vej til seværdigheder, men bed receptionen om at booke en taxi til jer. Der er desværre mange taxi-scams i området. Sig høfligt nej tak til ”venlige fremmede”, der uopfordret henvender sig. Husk det!

 

Om skribenten:

Bjørn PetersenGuide til “Hvor skal man bo i Bangkok med børn?” er lavet af Bjørn Petersen, der er ekspert i senge og skriver blandt andet på søvn- og sengeguiden Sove.nu. Her kan du blandt andet læse mere om hvordan du får hotelstil ind på soveværelset.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de