Danskerne rejser som aldrig før. Særligt i sommerhalvåret drager mange danskere sydpå, hvor der ofte er lidt større garanti for varme og solskinstimer. Danskerne er særligt vilde med at rejse til lande såsom Tyrkiet, Spanien, Frankrig og Grækenland, og med god grund. Tyrkiet er kendt for sine varme temperaturer og uendelige antal solskinstimer hen over sommeren. Grækenland byder på lækker autentisk mad, og landene Spanien og Frankrig er særligt kendt for deres fantastiske kvalitetsvine og andre skønne lokale specialiteter. Uanset hvor din rejse går hen til sommer, kan det være svært at finde ud af, hvad der skal pakkes til turen. Hvis du ikke strukturerer din pakning, kan du risikere at komme af sted med en kuffert fyldt med unødvendige ting, som du slet ikke får brug for på rejsen. Hvis du derimod sørger for at pakke struktureret, kan du ende med at have ekstra plads i kufferten, som du kan fylde med lækre souvenirers på vejen hjem.

Hvor meget tøj skal der pakkes i kufferten?

Det er altid svært at beregne, hvor meget tøj du får brug for på rejsen. Inden du går i gang med at pakke, er det vigtigt at tænke over, hvad du forventer at lave på ferien. Hvis du skal på badeferie, er det vigtigt at have en masse badetøj med. Hvis det derimod er en aktiv ferie, er en masse sportstøj og et par gode sko uundværlige på turen.

Inden du for alvor går i gang med pakningen, er det en god idé at tjekke vejrudsigten for din kommende destination. Hvis temperaturen falder drastisk i løbet af aftenen, kan det være en god idé at medbringe en trøje. Hvis du derimod skal på en vaskeægte badeferie, er det begrænset hvor meget tøj du får brugt. Du kan nøjes med at have et eller to par shorts med og nogle bluser, og hvis du får brug for mere tøj i løbet af ugen, kan du altid skylle tøjet op, så det er rent igen. Det samme kan du gøre med sportstøjet, så du ikke skal slæbe en masse sæt med, men blot kan nøjes med at skylle tøjet op, for at fjerne svedlugt og eventuelle pletter.

Hvad skal du ellers huske at pakke?

Når du rejser på ferie, er det altid godt at have et lille rejseapotek med, hvis du skulle blive ramt af sygdom eller lignende. Det er en god idé at medbringe smertestillende piller, plaster, bandage, samt medicin mod diarre og forstoppelse. På den måde har du altid tingene lige ved hånden, hvis der skulle opstå akut sygdom eller hvis du kommer til skade under ferien. Du kan finde produkter som disse her.

Hvis du har planer om at ferien skal være aktiv, for eksempel med en masse dejlige vandreture, kan vabelplaster blive uundværligt. Når fødderne bliver varme i et par sko, er der stor risiko for at få vabler – og hvad kan ødelægge en vandretur mere end smertefulde vabler? Derfor er det vigtigt at være velforberedt og medbringe vabelplaster, så du ikke risikerer at få ødelagt din aktive ferie.