Annonce

Det er vigtigt at have en god a-kasse, for ellers kan du få problemer, når du rejser på ferie! Hvis du er på dagpenge, kan du nemlig som udgangspunkt ikke få dagpenge, mens du holder ferie, men når du er medlem af en god a-kasse, kan du optjene retten til at holde ferie med feriedagpenge. Disse optjente feriedagpenge kan du så vælge at få udbetalt, når du er ledig og vil på ferie.

Som udgangspunkt består dine feriedagpenge af det samme beløb som dine dagpenge, og det betyder meget for mange danskere, at de er sikre på at have det samme rådighedsbeløb, selvom de rejser afsted på ferie. Men hvad gør man så, hvis man endnu ikke er medlem af en a-kasse? Hvis du vil have råd til at rejse, selvom du skulle gå hen og blive arbejdsløs, så er vores bedste råd, at du melder dig ind i en a-kasse hurtigst muligt.

Hvad er en a-kasse?

En arbejdsløshedskasse eller a-kasse er en organisation, der tilbyder forsikring til dig, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Hvis du er medlem af en a-kasse, er du dermed altid sikker på, at der er nogle, som hjælper dig, hvis uheldet er ude, og du bliver arbejdsløs. A-kassen udbetaler dagpenge til dig, så du ikke kun har kontanthjælp at gøre godt med, og derudover tilbyder mange a-kasser hjælp og vejledning i forhold til den situation, du er havnet i, og til din jobsøgning. Foruden dagpenge og feriedagpenge udbetaler a-kasser også orlovsydelse til børnepasning og efterløn, så der kan være mange fordele at hente i at være medlem af en a-kasse.

Hvad skal du vide, når du vælger a-kasse?

Først og fremmest skal du vide, at mange a-kasser er tilknyttet en eller flere fagforeninger, og derfor skal du lige sikre dig, at du ikke allerede betaler til en a-kasse uden at vide det. Kontakt din fagforening, og spørg, om du er medlem af en a-kasse gennem dem, eller om de eventuelt har nogle gode samarbejder med nogle bestemte a-kasser. Der er nemlig nogle gange penge at spare ved at vælge en a-kasse gennem din fagforening.

Derudover skal du vide, at når du leder efter en god a-kasse, så er det yderst vigtigt, at du vælger en a-kasse, som er statsanerkendt og som opfylder en række officielle krav, for ellers er det faktisk ulovligt for dem at udbetale dagpenge og andre lignende ydelser til dig.

Som det tredje skal du vide, at dagpenge delvist finansieres af medlemmerne af a-kassen og af staten. Det vil sige, at det altså koster penge at være medlem af en a-kasse – nogle gange rigtig mange penge. I modsætning til forsikringsselskaber er det ikke meningen, at a-kasserne skal tjene penge på deres medlemmer, for en a-kasse er nemlig en organisation, hvor medlemmerne har sluttet sig sammen for at sikre sig mod arbejdsløshed.

Så hvis du har brug for hjælp til at finde en god a-kasse til rimelige priser, hvor du stadig er sikker på at kunne få udbetalt feriedagpenge til din rejse, selvom du skulle gå hen og blive arbejdsløs, så besøg hjemmesiden www.akasse-fagforening.dk, der sammenligner danske a-kasser og fagforeninger på det danske marked.