travel guides logo

Hjemve i udlandet? Nå familien med et eSIM-kort

Får du hjemve, når du er ude i verden? At længes efter de vante rammer, men samtidig have en iver efter at se noget nyt, kan til tider være en dårlig cocktail. Men i en digital tidsalder er din familie og dine venner aldrig længere væk end et WhatsApp-opkald eller en tekstbesked. Det vil dog spænde ben for dine forsøg på at nå din omgangskreds fra udlandet, når du ikke har dækning på din mobil.

Hop på nettet med et eSIM-kort

Hvordan sikrer du dig, at du stadigvæk kan gå på nettet i udlandet og skrive hjem om de fede ting, du ser? Hvis du har booket et ophold på et hotel, så kan du roligt regne med, at der er wi-fi, du kan gøre brug af. Men dels er sådan nogle netværk ikke nødvendigvis sikre, og dels er adgangen til fri wi-fi på hotellet selvfølgelig ikke meget værd, hvis du befinder dig på stranden eller er ude på safari.

Hvad kan du gøre? Svaret er, at du kan få internetforbindelse med et eSIM-kort fra Holafly.

Elektronisk SIM-kort til rejsebrug

eSIM-kort er en relativt ny opfindelse. Der er ikke tale om noget egentligt kort – eller, jo: Der er en fysisk chip, eSIM-kortet lagres på. Kort fortalt kan visse nye telefoner downloade og gøre brug af de rent digitale eSIM-kort, som kan supplere det fysiske SIM-kort og gøre det muligt at have adgang til internettet i det land eller kontinent, du rejser til. eSIM-kort er noget, du hos Holafly køber én gang.

Betal kun én gang

Det vil sige, at agter du fx at rejse til Asien, skal du hos Holafly blot finde et eSIM-kort med den rette løbetid (fx en måned), og har du købt det, er der ingen andre gebyrer forbundet med at bruge det. ”Er det svært at bruge et eSIM-kort?” spørger du måske. Svaret er nej. Har du en smartphone, der kan gøre brug af eSIM-kort, så skal du bare have adgang til nettet, købe ét og fx scanne en QR-kode.

Vælg et eSIM med ubegrænset teledata

Med et eSIM-kort løber du ikke tør for data – der er tit ubegrænset teledata, når du får dit eSIM-kort via Holafly. Selvfølgelig kan den situation opstå, du bruger nettet så intensivt, at der midlertidigt bliver sat en grænse for dets hastighed. Men helt at stå uden netværk skulle du gerne slippe for. Er du til sinds at få et eSIM-kort til din smartphone, skal du dog lige være obs på, om der er datadeling.

Hvad hvis et eSIM ikke tillader datadeling?

For i udgangspunktet kan du godt satse på, at et eSIM-kort ikke giver internet til mere end én enhed. Det er ikke nødvendigvis et problem – har du en tablet med på rejsen, kan du jo bare vælge at logge på hotellets internet, hvis du ønsker at se film. Når bare du har net på din smartphone, har du altid en livline til Danmark, skulle du have behov for at snakke med venner, familie eller arbejdspladsen.

Hvorfor ikke bare vælge roaming?

I stedet for at få et eSIM-kort kan du selvfølgelig også betale for roaming. Det kan du faktisk blive nødt til, hvis din smartphone ikke kan gøre brug af eSIM-kort. Ved roaming betaler du for at måtte hoppe på et lokalt teleselskabs net, og brugen bliver typisk formidlet gennem dit eget teleselskab. Pointen med at vælge et eSIM-kort over dette er, at det godt kan blive ret dyrt at betale for roaming.

Perioden starter først ved aktivering

Kan du købe et eSIM-kort i god tid? Det er du måske interesseret i at få et svar på, hvis du ikke kan vide dig sikker på, at du har adgang til wi-fi i udlandet. Svaret er ja, og du behøver ikke vælge at købe et kort, der dækker for en længere periode, end din rejse varer. For perioden, som et eSIM-kort fra Holafly er gyldig i, starter først, når du aktiverer kortet ved at scanne den QR-kode, du nu modtager.

Brug eSIM-kort og fysisk SIM-kort samtidig

Nu blev det nævnt tidligere, at et eSIM-kort kan supplere det fysiske SIM-kort i din smartphone. Det er muligt på Apple-enheder, så du kan bruge førstnævnte til at gå på nettet (det understøtter nemlig ikke analoge opkald), mens du bruger sidstnævnte til at foretage opkald. Husk dog at være obs på, at når du gør brug af det fysiske SIM-kort, kan det være, at din teleoperatør ønsker roamingafgifter.

Læs vilkårene før et køb

Nu bliver der ikke lavet eSIM-kort på samlebånd. Vær indstillet på, at vilkår kan variere ikke blot på tværs af udbydere, men også hvad angår eSIM-kort til brug i forskellige destinationer. Læs altid de gældende vilkår for brug af et eSIM-kort godt igennem, før du vælger det. Er du i tvivl om, hvorvidt et kort opfylder dine behov og møder dit budget? Kontakt kundeservice hos en eSIM-kort-udbyder.

Hav en livline til Danmark

Hold hjemve stangen ved altid at have en livline til dem hjemme i Danmark. Skaf internetforbindelse i udlandet på din (nye) smartphone ved at have et fikst eSIM-kort hentet og aktiveret – klar til brug.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de