Der er nogle former for håndkøbsmedicin, som det er rigtig ærgerligt for dig at stå og mangle på ferien. Derfor er det en god ide, at du køber dem med hjemmefra. Her kommer vi ind på tre former for håndkøbsmedicin, som vi mener, at du altid bør have med på rejsen. Du kan nemt købe dem alle tre på apoteket – enten online eller på et fysisk apotek.

Selvom du i dag kan købe stort set alle former for medicin i udlandet, er det dog stadig en god ide, at du tager noget af det med hjemmefra. Dels sikrer det, at du ved, at det er medicin, der er godkendt af de danske sundhedsmyndigheder, dels har du det lige ved hånden, hvis du får det dårligt. Dermed behøver du ikke at bruge tid på at finde et apotek på rejsen og prøve at forklare dem, hvad du har brug for.

Derfor er der nogle former for medicin, som det altid er en god ide for dig, at du tager med. Du kan i dag nemt købe håndkøbsmedicin via nettet, hvilket gør, at der ikke er nogen grund til ikke at tage det med hjemmefra.

Her er de tre former for håndkøbsmedicin, som vi som minimum mener, at du bør have med på ferien.

1.     Hovedpinepiller

Det er superærgerligt, hvis du får hovedpine på ferien, og derfor ikke kan nyde den i lige så høj grad. Derfor er det en god ide, at du altid har hovedpinepiller med. På den måde kan du hurtigt tage et par piller og derefter nyde ferien igen.

Hovedpinepillerne virker selvfølgelig også mod en lang række andre former for smerter, hvorfor de også er gode at have med, selvom du normalt ikke får hovedpine.

2.     Næsespray

Når du rejser, bliver du udsat for mange flere personers bakterier: Det øger din risiko for at blive forkølet. Skal du til et varmt land, kan skiftet mellem varmen udenfor og den airconditionerede luft indenfor også gøre, at du bliver lettere forkølet. Derfor er det også altid en god ide, at du har næsespray med.

Det kan være meget forskelligt, hvilke former for næsespray der findes i udlandet. I andre lande kan der være tilladt at komme stoffer i, som ikke er tilladte i Danmark. Derfor er det bedst, at du tager en næsespray med, som du har gode erfaringer med at bruge tidligere.

3.     Piller mod dårlig mave

På rejsen, hvor du spiser anderledes former for mad, og måske drikker vandet på destinationen, er der også en øget risiko for, at du får problemer med maven. Derfor er det også altid en god ide, at du har piller med mod dårlig mave. Det er rigtig ærgerligt, at du først skal ud og købe pillerne, når du har fået problemer med maven.

Billede af derneuemann på Pixabay

Der findes et utal af forskellige former for piller, der kan hjælpe dig af med dårlig mave. Har du gode erfaringer med en type, er det bedst, at du tager den med.