Aarhus er en by, der har en lang og meget stolt tradition for at brygge øl. Det er noget, som lokale og nationale øl-entusiaster nyder godt af på nogle af de mange beværtninger, der byder på øl fra både lokale bryghuse og fra store internationale, anerkendte bryghuse. Derfor kommer her en guide til, hvilke bryghuse og udskænkningssteder man kan besøge i Aarhus, hvis man vil have en god, hyggelig og stemningsfuld aften med vennerne.

Aarhus bryghus:

Aarhus bryghus blev startet i 2005 af den tidligere produktionschef ved Royal Unibrew, Niels Buchwald. Aarhus bryghus beskriver selv, at de laver øl til nydelse, hvilket vil sige, at de laver specialøl, men at øllen aldrig bliver så speciel, at den ikke kan drikkes af den bredde befolkning. Aarhus bryghus leverer øl til både små og store selskaber, hvilket ses ved, at det både er muligt at købe flaske-øl (60cl.) og fustager til de større arrangementer. Der er ikke nogen restauration tilknyttet bryghuset, men det er dog stadig muligt at besøge bryghuset og drikke deres øl ved deres fredagsbar, som afholdes hver fredag fra 15.00-19.00.

Beliggenhed: Gunnar Clausens vej 26, 8260 Viby J.

Åbent: Hver fredag fra 15.00 – 19.00.

Hantwerk:

Hantwerk er et udskænkningssted der ligger ved Aarhus havn. På Hantwerk er det muligt at få alt, hvad hjertet begærer, når det kommer til specialøl. I forbindelse med Hantwerk ligger nemlig bryggeriet ”Humleland”, der leverer både øl og sodavand til Hantwerk. Udover det store udvalg af specialøl, er det også muligt at spise på Hantwerk, hvor man både kan få ala carte, bar-mad og delemad, hvis man er et større selskab. Hantwerks brede udvalg i øl og mad gør det til det perfekte sted at holde selskab, hvis man er mange mennesker. Det der er nemlig noget for enhver smag.

Beliggenhed: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C.

Åbent: Onsdag 16.00 – 22.00

             Torsdag 16.00 – 22.00

             Fredag 14.00 – 24.00

             Lørdag 12.00 – 24.00 

Mig og ølsnedkeren:

Mig og Ølsnedkeren er en ølbar, der ligger i det traditionsrige og stemningsfulde Mejlgade i midten af Aahus. Stemningen på Mig og Ølsnedkeren er uformel, hyggelig og indbyder til nogle dejlige timer med snak, hygge og lækker øl. Der er ingen tvivl om, at stedet er drevet af entusiaster, hvilket tydeligt ses på Mig og Ølsnedkerens store øl-tavle, der beskriver det udvalg af øl, som stedet tilbyder netop nu. Øllene, der serveres på Mig og Ølsnedkeren, kommer primært fra Ølsnedkeren og Gamma Brewing Co, der er to mikrobryggerier, som hører til i København. Der er meget stor diversitet i de øl, som Mig og Ølsnedkeren tilbyder, hvorfor man roligt kan tage derned, selvom man er et stort selskab, med forskellige præferencer i forhold til øl. Man kan uden tvivl finde øl for enhver smag! Det er også muligt at arrangere ølsmagninger på Mig og Ølsnedkeren, hvor det er muligt at sammensætte en smagning med lige netop de øl, som du allerbedst kan lide. Man skal blot snakke med personalet om sine ønsker og præferencer i forhold til øllet, og så sammensætter de ølsmagningen på fra dette.

Beliggenhed: Mejlgade 12, 8000 Aarhus C.

Åbent:  Mandag – Onsdag 14.00 – 00.00

              Torsdag 14.00 – 02.00

              Fredag – Lørdag 12.00 – 02.00       

Aarhus har foruden gamle, traditionsrige ølbrygningstraditioner også et meget rigt kulturliv, som man med fordel kan opleve over en længere periode. Her kan man benytte en af Aarhus’ luksuriøse overnatningsmuligheder.

Find luksuriøs overnatningsmulighed i Aarhus her 

Se også Travel-Guides artikel om Den Gamle By lige her, og du kan finde en god oversigt over flere seværdigheder i AarhusAarhus seværdigheder her.