Du kender det sikkert, du har studeret i over 15 år, og nu er det tid til at opleve verdenen. Der er dog en masse måder at rejse på, og en masse forskellige steder at tage hen. I denne guide vil vi komme ind på nogle af de muligheder du har, samt steder du kan tage hen. Til sidst i artiklen vil vi komme med et lille trick, som sikrer dig penge, imens du er ude og rejse.

Langt de fleste personer elsker at rejse, og som H.C. Andersen selv citerede ”at rejse er at leve”. At rejse er super godt for mange ting, bl.a. bliver du mere kulturel, du oplever verdenen fra andres perspektiv. En af de helt klare fordele ved at rejse udenfor Europa er den oplevelse du får, denne oplevelse danner dig som person.

Rejse i sabbatåret

Der er som tidligere nævnt mange forskellige måder at rejse på, samt et hav af steder at rejse hen til. Overordnet er der x måder du kan rejse på. Du kan vælge at rejse helt alene, du kan rejse med en eller to venner, du kan rejse i en gruppe, eller du kan tage en grupperejse. Hvilken en af rejseformerne du vælger, afhænger af dig selv som person. Så vores anbefaling er, at du vælger den rejseform som du føler for. Om det er trygheden eller nysgerrigheden der trækker i dig, så skal du lytte til dit hjerte.

Når man har fundet sin rejseform, så er det tid til at vælge rejsedestination. Nedenfor er en guide til nogle utrolige destinationer at rejse til.

Australien – The land down under

Hvis du har en drøm om at opleve verdenen som backpacker, så er Australien det perfekte rejsemål. Australien er kendt for deres smukke natur, fremragende strande, tropiske skove og festbyer. Australien har noget til enhver smag. Australien har en rute kaldet ”Backpackers Highway” som sikrer at du på din rejse oplever alle ovenstående ting.

Australien er især kendt for sine smukke dykkeroplevelser, de har bl.a. verdens største koralrev: Great Barrier Reef. Du kan både dykke her og endda surfe på de flotte blå bølger. Det kan til tider virkelig helt uvirkeligt at noget så smukt kan findes i denne verden.

De er 2 ruter som man anbefaler gæsterne at rejse på, der er ruten gennem østkysten og vestkysten. Østkysten er klart den mest populære rute, her vil du møde en masse turister, samt der er kort mellem byerne. Hvorimod på vestkysten er der lidt længere mellem byerne, men også en del færre turister.

Det der er så fantastisk ved begge ruter er, at uanset hvilken rute du tager er du garanteret en hav af oplevelser.

New Zealand – Et land fuld af eventyr

Ønsker du at se storslået natur og bredtfavnende landskaber, så skal du virkelig overveje New Zealand. New Zealand er en utrolig kendt rejsedestination, da landet er så utrolig unikt. Du kan se vinmarker som man kender dem fra Europa. Du kan gå på Caribisk-lignende strande og se gejsere som vi kender det fra Island. New Zealand har også sorte strande som sikrer dig et syn du ikke har set før.

Folket i New Zealand er kendt for deres åbne sind, og meget imødekommende natur. Dette sikrer dig, at uanset om du rejser alene eller med en ven, så er i trygge rammer.

New Zealand skal være din nummer 1 rejsedestination, hvis du ønsker en adventure rejse. I New Zealand kan du bl.a. bungee jump, river rafting og skydive m.m. Disse oplevelser finder du i Queenstown New Zealand, men kan også findes i andre byer.

USA – Udlev Road Trip drømmen

Når det handler om at opleve steder, så er USA nødt til at være på listen. Deres historie er så unik, og landet er så verdenskendt, at det er noget alle skal opleve. I og med landet er så stort, er der også mange forskellige måder at opleve landet på. Tænk på hvor stor forskel der er mellem Sønderborg og København, og der er kun 229 km imellem. Så tænk lige på hvor stor forskellen er i Californien og i New York som har en afstand imellem sig på 4.688,2 km.

USA er beriget med alt fra sneklædte bjerge i norden, kæmpe store nationalparker, nogle af verdens største og mest berømte byer. De har smukke strande, og især på Hawaii som ligger i midten af Stillehavet. Kort fortalt USA har lidt af alting, hvilket gør det til et unikt rejsemål.

Route 66 formoder jeg de fleste kender, det er den legendariske rute fra øst til vest, hvor du får en oplevelse af diverse kulturer og du får lov at se nogle af de smukkeste attraktioner som Grand Canyon. Er der en indre gambler gemt inde i dig, så kan du opleve verdens største gambling by, nemlig den berømte Las Vegas.

Asien – En rejse til østens perle

Hvis du ønsker at få en oplevelse for livet, så anbefaler vi Asien. Alle steder i Asien er et unikt og magisk sted, med især en ting tilfælles, det er utrolig billigt. Du kan steder købe en lækker hjemmelavet ris ret på op til 1 kg til små 15 kr. og nedefter. Så hvis du ønsker en rejse til en destination, hvor du kan leve billigt samtidig med de har en storslået natur, så er Asien det ultimative sted at rejse til.

Især Thailand og resten af Sydøstasien er en populær rejsedestination. For med den helt utroligt smukke natur og et hav af seværdigheder, så er det forståeligt hvorfor det er så populært.

Du ville have muligheden for at opleve nogle af de smukkeste strande, utrolig intens jungle og de flotteste bjergkæder.

Hvis du er mere interesseret i byen og livet omkring dem, så er der et hav af storbyer at tage til, med de flotteste markeder i byerne. Har du interesse i fest og farver så skal du opleve den verdenskendte Full Moon fest på Koh Phangan som ligger i Thailand.

Bonus tip til at få over 10.000 kr. om måneden mens du er ude og rejse i Europa

Dette tip gælder for folk over 18 år.

Hvis du er over 18 år, og du skal ud og rejse efter studiet. Så ville vi kraftigt anbefale du melder dig ind i en a-kasse minimum 1 år inden du skal rejse. Der er et par a-kasser der tilbyder gratis a-kasse til dig som, er aktivt studerende. Som medlem af en a-kasse kan du så få udbetalt dagpenge svarende til ca. 13.000 kr. i 3 måneder. De krav som er pålagt dig for at du må tage dine dagpenge med ud af landet er følgende:

  • Du skal være ledig og tilmeldt jobcentret i mindst fire uger, umiddelbart inden du rejser ud af landet.
  • Du skal søge om tilladelse til at tage dine dagpenge med ud af Danmark mindst to uger før, du har planlagt at rejse.
  • Du skal rejse til et EØS-land og må kun være der i 3 måneder (perioden du får dagpenge) medmindre du finder job
  • Du skal tilmelde dig den aktuelle forsikrings myndighed i EØS-landet eller Færøerne senest syv dage efter, at du er rejst fra Danmark.

Hvis du ønsker et overblik over hvilke a-kasser der er bedst for dig, så anbefaler vi at kigge på oversigten over a-kasser hos A-kasse Eksperten.