Sponsoreret indlæg

Forårets sol og varme er over os, og det er ved at være tid til at planlægge sin sommerferie for i år. De fleste danskere vælger at flyve eller køre på ferie, og på mange måder er det da også en rar og komfortabel måde at rejse på. Men leder I efter en ny måde at rejse på, enten fordi I er kørt træt i den samme gamle ensformige måde, fordi I vil spare penge, eller fordi I ønsker at rejse mere klimavenligt, bør I overveje en ferie på to hjul. Cykelferie behøver ikke være kedeligt og hårdt, og der findes mange steder, hvor transport med cykel er helt ideelt.  

Her er de vigtigste ting, I skal have styr på, hvis I overvejer at tage på cykelferie i år.

Hvordan?

Noget af det første, I skal snakke om, er, hvordan ferien skal foregå. Hvor hurtigt og hvor mange timer om dagen skal I cykle, og hvordan skal I bo? Det er vigtigt, at I får forventningsafstemt, så den ene ikke regner med, at I skal suse derudaf 10 timer om dagen, samtidig med at den anden gerne vil trille afsted i et stille og roligt tempo. Har I børn med, skal I desuden være indstillede på, at I nok skal holde en del pauser. Hvilke muligheder, der er for overnatning, afhænger meget af, hvor I rejser hen. Find ud af, om I vil bo i telt, eller om I hellere vil overnatte på hotel hver nat.

Hvorhen?

Når I har besluttet jer for, hvordan turen skal foregå, kan I begynde at pejle jer ind på, hvor turen så skal gå hen. Hvilke krav I har til distance, terræn og oplevelser undervejs, er individuelt, så gør jer tanker om dette, før I beslutter, hvor I vil hen. Mange vælger at tage på cykelferie herhjemme, fordi Danmark er et relativt fladt land, og derfor kan de fleste være med på disse ture. Et andet bud kunne være Sverige, hvor der i de svenske skove er allemandsret, hvilket betyder, at I må cykle og overnatte i stort set alle skovene deroppe. Desuden har Sverige en helt formidabel natur, og der findes mange turistcykelruter i Sydsverige. I kan naturligvis også tage på cykelferie længere sydpå, vær dog blot opmærksomme på, at der bliver utrolig varmt i Italien, Frankrig og Spanien om sommeren, og I skulle jo nødigt blive dårlige og dehydrere på turen.

Hvor længe?

Når I er blevet enige om, hvor turen går hen, skal I beslutte jer for, hvor længe I vil være afsted. Hvor lang jeres rute skal være, hvor langt I skal cykle pr. dag, og hvor længe I har lyst til at sidde på cyklerne, er naturligvis helt op til jer. Men det kan være en god idé at tage udgangspunkt i jeres fysiske form og være realistiske i forhold til, hvad I kan holde til. I skulle jo nødigt køre trætte i cykleriet og miste gejsten halvvejs på turen.

At tage på cykelferie er en relativt billig måde at rejse på sammenlignet med bilferie og flyture. Spænder den økonomiske del alligevel ben for jeres ferie, kan du sikkert og nemt låne  penge hurtigt her.