Fly til Amsterdam

Fly til Amsterdam – Det er nemt for dig at komme til Amsterdam fra Danmark med fly. Det er derfor en oplagt mulighed for dig, hvis du kun skal være væk i kortere tid, eller hvis du gerne vil bruge Amsterdam som mellemlanding til resten af verden, når du rejser med det hollandske flyselskab KLM.

Amsterdam er utrolig nem at komme til med fly fra Danmark. Det tager en time og 25 minutter fra Kastrup og Aalborg og en time og 15 minutter fra Billund. Det gør byen til et oplagt sted at tage hen på en forlænget weekend, selvom du selvfølgelig også kan udnytte den korte rejsetid, når du skal være væk i længere tid.

I Amsterdam kan du opleve en række spændende seværdigheder, og der er mange gode muligheder for at gå ud at spise og at shoppe. Det er altså perfekt for dig, der gerne vil nyde en hyggelig storbyferie med alt, hvad det indebærer. Læs mere om deres seværdigheder her.

Flyselskaber til Amsterdam

Der er flere forskellige flyselskaber, har ruter fra Danmark til Amsterdam. Nogle af dem flyver direkte, mens du med andre skal mellemlande i en anden lufthavn i Europa. I forhold til, at en direkte flyvning fra Danmark til Amsterdam højst tage 1,5 timer, vil det klart være at foretrække, at du kan finde en direkte flyvning.

Flyselskaber, der flyver direkte til Amsterdam

Der er tre flyselskaber, der har direkte ruter fra Kastrup, Billund og Aalborg til Amsterdam. Det er:

 • KLM, der både flyver fra Kastrup, Billund og Aalborg
 • SAS, der flyver fra Kastrup og Aalborg
 • Norwegian, der kun flyver fra Kastrup

Alle selskaber har adskillige daglige afgange til Amsterdam.

Flyselskaber med mellemlandinger

I nogle tilfælde kan du være nødt til at mellemlande for at komme derhen, hvor du gerne vil. Der er derfor også nogle selskaber, der flyver fra Danmark til Amsterdam med en mellemlanding. Det tager dog længere tid, omkring fire timer eller mere. Derfor vil det næppe være dit første valg.

De fire selskaber, der flyver med mellemlandinger til Amsterdam, er:

 • Lufthansa, der fra Kastrup flyver til Frankfurt og derfra til Amsterdam
 • AirFrance, der flyver fra Kastrup til Amsterdam via Paris
 • Swiss Airlines, der flyver fra Kastrup til Zurich og derfra til Amsterdam
 • Austrian Airlines, der tager turen forbi Wien, inden du kan flyve videre til Amsterdam

Sådan kommer du fra lufthavnen til Amsterdam centrum

Amsterdams lufthavn hedder Schiphol og ligger 21 kilometer fra byens centrum. Det tager omkring 23 minutter at komme fra lufthavnen til centrum. Det nemmeste er, at du vælger et overnatningssted med en shuttleservice. Dermed kan du blive kørt direkte til dit hotel.

Du har dog også flere andre muligheder for at komme ind til centrum. Du kan både tage tog og bus derudefra. Der kører et tog fra lufthavnen til hovedbanegården i Amsterdam. Det koster 5,5 euro og tager 15-20 minutter. Skal du videre med metro, er det bedre, at du tager toget fra lufthavnen til stationen Amsterdam Zuid og derfra skifter til metroen. Det koster 4 euro for toget og 3,2 euro for metroen.

Bussen tager mellem 30 og 40 minutter ind til byen, og du kan vælge mellem flere forskellige. Amsterdam Airport Express Bus 397 koster 6,5 euro og kører ind til Amsterdam Elandsgracht. GVB bus 69 kører fra Schiphol til Amsterdam Sloterdijk og koster 3,2 euro. Vær opmærksom på, at der ikke er en bus, der kører ind til hovedbanegården.

Alternative måder at komme til Amsterdam på

Der er omkring 790 kilometer fra København til Amsterdam og kun 657 fra Sønderborg til Amsterdam. Har du god tid, behøver du derfor ikke at tage flyet, men kan også køre i bil, tage toget eller bussen. Dermed oplever du landskabet på vejen og udleder ikke lige så meget CO2.

Tag bilen til Amsterdam

Turen fra København til Amsterdam tager omkring 9 timer i bil. Du vil derfor kunne nå dertil på en dag. Fra Sønderborg tager turen kun 7 timer, hvilket gør det mere overskueligt for dig at køre frem og tilbage. Når du kører i bil, kan du stoppe, hvor du vil. Du kan dermed se forskellige seværdigheder på vejen og gøre turen mere spændende.

Når du kører i bil til Amsterdam, bør du være opmærksom på, om du har booket et hotel med parkering. Lige som i de store byer i Danmark kan det nemlig både være dyrt og besværligt at finde parkering inde i byen.

Tog og bus til Amsterdam

En anden mulighed er, at du tager toget eller bussen. Det tager 11 timer fra København, hvor du skal skifte tog i Hamborg og Osnabrück i Tyskland. Bussen tager omkring 12,5 timer fra København. Nogle busser kører direkte, mens du skal skifte, hvis du tager med andre.

Når du tager tog og bus, har du mulighed for at slappe af hele vejen, hvilket kan være en fordel i forhold til at køre i bil i længere tid. Du kan sidde og se ud af vinduet, læse en bog, høre musik eller se film. Du bliver kørt direkte ind til centrum og behøver derefter ikke at bekymre dig om parkering og trafik.

Fra Amsterdam til resten af verden

Er du ved at planlægge en ferie til en anden destination, kan du også tage via Amsterdam. Det nationale hollandske flyselskab KLM har nemlig en række rejser fra Amsterdam til blandt andet Asien, USA, Afrika og Sydamerika. Med den hurtige flyvning fra Danmark til Amsterdam med selskabet, bliver det nemt for dig at komme af sted.

Du kan for eksempel rejse med KLM til:

 • Bali
 • Malaysia
 • Kenya
 • Sydafrika
 • Miami
 • Peru

Du kan købe en billet hele vejen fra Danmark til den destination, som du ønsker. Det er en god beskyttelse, når du skal skifte fly, da flyselskabet i det tilfælde ved, om det ene fly for eksempel er forsinket og dermed kan vente på det.

Du kan altså bruge den nemme adgang til Amsterdam på en række forskellige måder. Lige meget hvad er det dog med til at gøre, at du hurtigt kan komme til den hyggelige og stemningsfulde by.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de