Hvis man som forbruger undersøger markedet for all-inclusive rejser sydpå, vil man findes ud af, at de i år er historisk billige. Dette kan ses på forskellige sammenligningstjenester og skyldes formentlig det gode vejr som vi har oplevet indtil videre i Danmark. Danskerne har altså i højere grad lyst til at nyde deres egne boliger i Danmark i solskin frem for at rejse afsted sydpå til mere eksotiske afkroge af verden.

Disse destinationer er billigst

På listen over de aller billigste destinationer finder vi Egypten og Tyrkiet. Disse rejsemål har gennem de senere år opnået status som ultimativt billigste all-inclusive ferier. I denne sommer er det rent faktisk muligt at rejse afsted en uge med all-inclusive til omkring 2.000 kr. – vel og mærke på et hotel, der ikke er helt elendigt. Det betyder, at det for mange personer rent faktisk er billigere at blive derhjemme.

Regnestykket går ud på, at man på en all-inclusive ferie har alt mad og drikke inkluderet og beløbet dækker også husleje. 2.000 kr. om ugen er så billigt, at mange danskere betaler mere for en normal uge i Danmark. Nogle vil dog sige, at man jo stadig betaler husleje i Danmark, mens man er på ferie. Dette er mange dog kommet udenom ved at benytte online udlejningstjenester, der kan sikre dig en pæn gevinst på at leje dit hus eller din lejlighed ud, når du alligevel ikke skal bruge den. I Danmark har vi samtidig skatteforhold, der sikrer, at du kan tjene op til 24.000 kr. skattefrit per år ved at udleje din bolig.

 

Mange vælger blot at opgradere sin ferie

Prisfaldet har for mange personer betydet, at de i stedet for de samme ferie som tidligere, har opgraderet til mere luksus gennem eksempelvis en mere lukrativ destination eller ved at tilføje en ekstra stjerne til hotellet. Det er eksempelvis skyld i, at behovet for at låne penge ikke er faldet. Lån penge nu ved at benytte en sammenligningstjeneste. Folk har altså en tendens til, at de ikke bruger færre penge, hvis priserne falder – i stedet køber de bare mere for samme beløb.

Dermed bliver de mange personer i økonomiske vanskeligheder ikke nødvendigvis hjulpet af prisfaldet på rejser. Det kan altså stadig være en fordel at benytte populære sparetips og ikke blot være ligeglad med beløbet som står på bankbogen. Vedrørende rejsen indebærer sparetips, at man kan sørge for at veksle valuta hjemmefra, lægge et budget for, hvor mange penge, der skal bruges på drinks under ferien, samt sørge for at planlægge hjemmefra, hvilke aktiviteter der skal prøves under ferien. Selvom vi er afsted sydpå, kan omkostninger til jetski, dykning og windsurfing alligevel løbe op i store beløb.

Læs også den store guide til flybilletter her.