Min tur til Botswana var spækket med store oplevelser, og jeg fik endelig set elefanter i det fri, som jeg har drømt om, siden jeg var barn.

Siden jeg var barn, har jeg haft en drøm om at tage til Afrika og se elefanter. Jeg var dybt fascineret af de store dyr med flotte, svungne snabler, hvide stødtænder og sjove, flaprende ører. Det var ikke nok at se dem i cirkus eller i zoologisk have; jeg ville gerne se dem ude på savannen.

Som voksen har jeg derfor flere gange sparet op for at tage på safari, men fordi det ikke siger min kæreste så meget med denne ferieform, er vi hver gang endt med at tage andre steder hen. Endelig lykkedes det mig dog at overtale ham til, at vores næste store tur skulle gå til Afrika, hvor vi skulle se elefanter og alle de andre vilde dyr, som findes på savannen.

Turen går til Botswana

Vi begyndte at spare op og researche til vores store tur. Jeg faldt over en artikel over gode safariområder i Politiken og besluttede, at turen skulle gå til Botswana. Den vigtigste grund til det var, at det blev beskrevet som et sted, hvor der ikke var så mange andre turister. Jeg var ikke sikker på, at jeg ville kunne få min kæreste med på ideen om at tage på safari igen, derfor ville jeg gerne have en virkelig fed safarioplevelse, hvis det nu blev den eneste tur af den slags, som jeg kom ud på.

I artiklen stod, at det bedste tidspunkt at tage på safari i Botswana på, er i maj. På det tidspunkt er den store Kalahari-ørken grøn og frodig, fordi det lige har været regntid. Vi havde regnet med at skulle af sted i sommerferien og havde derfor ikke helt budgetteret med at skulle af sted allerede i maj. Vi valgte derfor at tage et lån til at finansiere rejsen – så kunne vi altid betale af på det, når vi kom hjem. Vi fandt heldigvis et godt lån gennem Santander. Du kan finde det her.

Overgår alle forventninger

Jeg havde været lidt bange for, om mine forventninger til safarirejsen nu også kunne blive indfriet. Jeg havde gået og drømt om det så længe, men heldigvis blev jeg ikke skuffet. Da jeg satte mig op i firehjulstrækkeren, knugede jeg min kærestes hånd af spænding, og den må have været rimelig fladmast efter den tur, for hver gang vi så et dyr, kunne jeg ikke lade være med at klemme den.

Der var så mange dyr, og mange af dem kunne vi komme helt tæt på. Det var virkelig fascinerende, og jeg fik så rigeligt opfyldt min store drøm om at se de afrikanske elefanter i deres rette element.

safari botswana

Om aftenen sov vi på hotel eller i en camp ude på savannen. Det sidste nød jeg særligt meget, da vi stadig var helt tæt på dyrene, når vi var der. Vi kunne tydeligt høre mange af dem, både om dagen og om natten, og nogle af dem kom helt tæt på lejren. Der var en hyggelig og uformel stemning, og det var nemt at falde i snak med de andre, når vi sad rundt om lejrbålet om aftenen.

Okavango bød på uventede oplevelser

Jeg havde egentlig mest fokuseret på elefanter, da jeg planlagde turen og havde derfor ikke lagt så meget vægt på turen til Okavango-deltaet. Jeg blev dog glædeligt overrasket over denne del. Vi kom ud at sejle i en kano og kunne komme virkelig tæt på de mange fugle, der lever på vandet. Vi fik også mulighed for både at se masser af vilde hunde og en enkelt leopard langs med bredden.

Alt i alt var min tur til Afrika en fantastisk oplevelse, som jeg aldrig vil glemme – heller ikke selv om vi tog afsted for lånte penge.

Læs også rejseguiden til seværdigheder på Mauritius her.

 


Booking.com