Nedenstående artikel er udarbejdet i samarbejde med If. Artiklen kan indeholde betalte links.

At rejse er at leve. Sådan lyder H. C. Andersens motto fra 1855, og det er lige så sandt i dag, som det var dengang. Derfor rejser mange tusinde danskere ud hvert eneste år for at få nogle uforglemmelige oplevelser med hjem.

Er du på vej ud i verden, er der nogle ting, du bør have styr på, inden du rejser. Det kan nemlig koste dig dyrt eller blive besværligt, hvis du ikke har forberedt dig godt hjemmefra.

Husk rejseforsikringen

En vigtig ting, når du rejser, er en rejseforsikring, der dækker dig i det land, du skal rejse til.

I dag har mange mennesker en ulykkesforsikring og en indboforsikring, men langt fra alle husker den vigtige rejseforsikring. Rejseforsikringen er din sikkerhed, hvis du fx bliver syg eller kommer til skade i udlandet.

Ofte kan du selv vælge, om du vil have en rejseforsikring, som dækker i Europa eller som dækker i hele verden.

Det blå sygesikringskort dækker i EU

Husk at bestille og medbringe dit blå sygesikringskort, hvis du skal på ferie i Europa, så du kan få hjælp, hvis der sker dig noget. Det er vigtigt, at du tjekker datoen på dette sygesikringskort, da du ikke får tilsendt et nyt, når det gamle udløber efter 5 år.

Få de rette vaccinationer

Du skal selv være opmærksom på, hvilke vacciner der anbefales til det rejseland, som du har tænkt dig at besøge.

Er du ikke vaccineret, kan du blive ramt af nogle alvorlige sygdomme, og det kan få store konsekvenser for dig.

Pak alt det nødvendige

Du skal selvfølgelig sørge for at få alt det med, du har brug for. Det gælder både toiletartikler, tøj og sko. Sørg for, at du er forberedt på alle typer vind og vejr, så du har det rette med til fx regnvejr og kulde.

Husk desuden at det kan være pladsbesparende at købe toiletartikler i rejsestørrelse, så du slipper for at have de store flasker med, som du har derhjemme. På den måde får du også plads til meget andet i din bagage.

Medbring altid dit pas, sygesikringskort, rejsepapirer og tjek på forhånd, om du skal ansøge om visum eller have en medicinsk forhåndsgodkendelse ved kronisk sygdom.

Rigtig god rejse!