travel guides logo

Derfor er vietnameserne vilde med lange negle

Reklame

I Vietnam har de længe haft en fascination af negle. Det er ikke unormalt, at du ser mænd med op til fem centimeter lange negle. Samtidig er der mange negleklinikker i landet, hvor de er meget dygtige til at dekorere dine negle.

Udover vejret, de mange scootere og maden, er der nok særligt en detalje, som du vil opleve, adskiller danskere og vietnamesere markant: deres negle. I Vietnam er det nemlig et statussymbol, hvis en mand har lange negle. Derfor er det ikke noget særsyn, hvis mænd har op til fem centimeter lange negle.

Det kan virke mærkeligt på os danskere, der er vant til, at lange negle er for kvinder. Men i Vietnam er mændenes lange negle tegn på rigdom. Når de kan lade deres negle gro lange, skyldes det nemlig, at de ikke behøver at arbejde i marken. Dermed er de altså rykket et trin op på den sociale rangstige.

Af samme grund vil du også se, at vietnameserne altid har mange lag tøj på og hat og måske lige frem handsker, selvom det er svedende varmt. Det skyldes ikke, at de fryser, men at de derimod ikke vil være solbrændte – det bliver nemlig også associeret med at være bonde.

Smukke negle i Vietnam

Det er dog ikke kun mændene, der lader deres negle være lange. Det gør kvinderne selvfølgelig også, og har du lyst til at få dine negle ordnet, mens du er der, er der rig mulighed for det. Der findes nemlig masser af neglesaloner i landet.

Måske skyldes det, at det bliver forbundet med rigdom at have lange negle, måske skyldes det, at vietnamesiske flygtninge, der har boet i USA, har lært deres familier i hjemlandet håndværket. I hvert fald vil du i USA opleve, at en stor del af negleteknikerne har vietnamesisk baggrund.

Det skyldes, at Hollywood-skuespilleren Tippi Hedren for over 40 år siden besøgte en flygtningelejr, hvor der boede flygtninge fra Vietnamkrigen. Hun var der for at hjælpe med at give flygtningene en uddannelse, som de kunne bruge i det amerikanske samfund.

Egentlig havde hun tænkt, at de kunne blive sekretærer eller syersker, men en stor del af kvinderne var så fascinerede af Tippi Hedrens flotte negle, at hun besluttede sig for at oplære dem som negleteknikere.

Nemt selv at lave flotte negle efter hjemkomsten

Hvis du efter hjemkomsten fra Vietnam gerne vil blive ved med at have smukke negle, men du ikke synes, at du har råd til en dansk negletekniker, kan du heldigvis nemt lave dem selv. Du kan købe alt, hvad du skal bruge til kunstige negle på nettet og dermed spare mange penge i forhold til, hvis du skulle gå til en tekniker en gang om måneden.

Selve neglene koster ikke alverden, men hvis du vil have alt det udstyr, der kræves for at skabe professionelt udseende negle, kommer det selvfølgelig til at koste lidt ekstra. Dog er det penge, der er godt givet ud, da du jo kommer til at spare mange penge i det lange løb.

Du kan læse meget mere om neglebehandling og kunstige eller falske negle her hos Girlzonly.dk

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de