travel guides logo

Brunch i Aarhus

Brunch i Aarhus – Når du er på ferie i Aarhus, er det superhyggeligt at starte dagen med en af de mange gode former for brunch, som du kan finde i byen. Lige meget hvad du spiser og ikke spiser, kan du finde en brunch, der passer til det. Både lækre buffeter, brunchtallerkener og mulighed for at vælge mellem forskellige retter.

Brunch er en fantastisk måde at starte dagen på, når du er i Aarhus. Der kan du tage det stille og roligt, mens du nyder de mange gode retter, der bliver sat på bordet, eller som du kan tage på buffeten. Der vil altid være en masse forskelligt at vælge imellem, hvilket gør, at du kan spise den form for mad, som du godt kan lide.

Aarhus byder på en lang række gode cafeer og restauranter, der serverer brunch. Nogle har en buffet, mens du hos andre køber en tallerken eller kan vælge mellem flere forskellige retter.

Restaurant Ombord

På restaurant Ombord i Jægergårdsgade serverer de klassisk mad med et twist. Hver lørdag, søndag og i helligdagene kan du nyde deres lækre store brunchbuffet. Der får du cava ad libitum og så ellers et kæmpe udvalg af forskellige former for mad.

Lige meget hvad du spiser og ikke spiser, skal du nok blive mæt af deres store buffet. Du kan for eksempel få græsk yoghurt med havtorn, æblesalat med estragon, langtidsbagte tomater, hønsesalat med urter og små smørcroissanter.

Mefisto

På den hyggelige restaurant og cafe Mefisto kan du nyde en lækker brunch eller lunch, om du vil, da den bliver serveret helt til kl. 16. Det er en god ide, at du bestiller bord, da det er en populær mulighed. Derfor har du også kun to timer til at spise.

Brunchen består af omkring 6 retter og bruger de råvarer, der er i sæson. Derfor skifter den også 6-8 gange om året. I øjeblikket kan du blandt andet få håndpillede rejer og dildmayonnaise, pocheret æg, kartoffel og purløg og vaniljefromage og rabarber.

Det Glade Vanvid

Brunchen hos Det Glade Vanvid ligger med sin pris på 395 kroner i den dyre ende i forhold til de andre i denne artikel. Til gengæld får du så også utroligt meget for pengene. Bobler er selvfølgelig inklusive i prisen, lige som du kan vælge et utal af forskellige retter på den store buffet. Det er for eksempel saltet torskefisk med koriander, lime og chili, unghanesalat med krydderurter og creme double og karamelmuffins med saltet karamel.

Cafe Gaya

Vil du spise vegetarisk og økologisk brunch, er Cafe Gaya på Vestergade 43 et godt bud. Der bestræber de sig på at være så økologiske som muligt og er 100 % vegetariske. De serverer brunch hver lørdag, hvor du kan tage for dig af blandt andet pandekager, ost, marmelade, müsliboller og æg. Prøver du at undgå gluten, mælk eller æg, er det også muligt for dig på Cafe Gaya, da en del af deres retter er tilberedt uden.

Kähler Spisesalon

Vil du have en brunchoplevelse lidt udover det sædvanlige, skal du tage på Kähler Spisesalon, der er en del af Danish Design Restaurants. Fra 9-12 om lørdagen og 10-13 på søn- og helligdage kan du nyde deres overdådige weekend brunch, der bliver serveret som en form for buffet til hele bordet. Blandt retterne finder du nogle lidt anderledes brunchretter som avocado og syltede edamamebønner, toast med skinke og skyr med rooibush. Er du i Aarhus i hverdagene, har du mulighed for at nyde deres morgenbuffet fra 9-11:30.

Langhoff & Juul

Cafeen ligger i Guldsmedegade i Latinerkvareret. Hvis dit hotel ligger nede i midtbyen, skal du derfor ikke gå langt, når du står op om morgenen. På cafeen bestræber de sig på at få dig til at glemme tid og sted, når du nyder deres gode mad. Du kan vælge mellem en vegetarisk og en signaturbrunch. Til begge har du mulighed for at tilkøbe varme og kolde drikkevarer og bobler.

Cafe Englen

Cafe Englen ligger lige rundt om hjørnet fra Paradisgade og biografen Øst for Paradis. Navnet er derfor på ingen måde tilfældigt valgt. Interiøret er inspireret af litterære cafeer fra Wien med masser af spejle og endnu flere former for kaffe. Du kan vælge mellem en englebrunch og en djævlebrunch, når du spiser hos dem. Forskellen på de to er blandt andet pandekager med blåbær og gulerodshumus, der hører med til djævlebrunchen.

Juliette

Du finder Juliette i den hippe Jægergårdsgade i området Frederiksbjerg. Maden er inspireret af fransk comfort food og lægger derfor en god og tung bund, inden du for eksempel skal på sightseeing. De serverer brunch hele ugen, mandag fra 12-14 og tirsdag til søndag 10-14. Du kan vælge mellem en Juliette brunch, hvor der er blandt andet er forskellige franske fiske- og kødspecialiteter, og en vegetarbrunch med blandt andet bagt tomat og honninggratineret gedeost.

Drudenfuss

Cafe Drudenfuss ligger i Aarhus’ hyggelige latinerkvarter og er indrettet i en hyggelig berlinerstil. Cafeen har været et hæng ud sted i mere end 25 år. De serverer brunch hver dag fra 10-14. Der får du en brunchtallerken med blandt andet med røræg, krydderpølser, ost, yoghurt og cashewsmør. Indtil kl. 11 kan du også få en decideret morgenmadstallerken.

Cafe Frida

Vil du spise brunch på en hverdag, skal du tage på Cafe Frida. Der serverer de mandag til fredag brunch. Du kan vælge mellem seks eller ti retter på menukortet, der så efterfølgende bliver serveret for dig. Det er kolde retter som skyr med syltede pærer og røget laks med urtecreme og varme retter som røræg med bacon og pølse og ristede kartofler. Cafeen er overvejende økologisk og fungerer som et afklaringssted for unge kvinder.

ffood

ffood på Vesterbro Torv er kendt for deres lækre sandwich og salater. De har dog også en lækker morgen komplet, som du kan nyde fra 10-12. Der får du chiagrød med friske bær, ovnbagt avocado med økoæg, mandler, frisk frugt, chorizo, ost og meget andet. Det hele til bare 115 kroner, hvilket giver dig et billigt måltid at starte dagen med.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

– Læs mere –

Relaterede artikler

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Indholdsfortegnelse Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de