Sponsoreret

Det er blevet superpopulært at udleje sit hjem, når man selv tager på ferie. Hvis du læser med her, er chancerne gode for at du er i samme båd – så fedt for dig at du skal ud og rejse.

Men når du gerne vil udleje dit hjem i korte perioder, for eksempel når du er på ferie, er det sjældent godt nok bare at overlevere nøglerne, og forvente at alting nok skal klare sig selv.

Du skal forberede dit hjem til at modtage (betalende) gæster, som i mange tilfælde forventer et rent hjem og visse standarder i forhold til moderne bekvemmeligheder.

Jo bedre et arbejde du gør her, des gladere bliver dine gæster, og des nemmere bliver det også at udleje dit hjem fremover.

Lej dn bolig ud

Lej dn bolig ud

 

1.    Gør rent og gør det lækkert

Det er måske rimelig åbenlyst, at dit hjem skal være rent og nydeligt, inden dine gæster ankommer.

Specielt badeværelse og køkken skal være skinnende rene, og sengene skal være opret med frisk sengetøj. Mange udlejere hyrer rengøringshjælp for at sikre at der bliver gjort grundigt rent. Men du kan sagtens gøre det selv, hvis du vil spare pengene.

Fordelen ved at gøre det selv er, at du er helt sikker på at du kommer ind i alle kroge og hjørner, så gå lige efter i krogene, hvis du får hjælp udefra.

Samtidig er det altid rart at få et godt førstehåndsindtryk af det sted man skal bo. Så sørg for at gøre dit hjem lækkert og indbydende. Med duge fra Georg Jensen Damask, er du allerede godt i gang med at gøre dit hjem så indbydende som muligt.

2.    Sørg for at dit hjem er sikkert

Igen lyder det måske som en banalitet, men inden du kan tillade dig at udleje dit hjem, så skal du være sikker på, at der ikke er nogen sikkerhedsrisici dit hjem.

For eksempel, hvis du har lidt hjemmelavet ledningsarbejde skubbet væk i et hjørne, så overvej om det er nu, det skal fikses. For det kan være at dine gæster har børn med, som er nogle rigtige pilfingre eller måske en hund, som kunne finde på at bide i det.

3.    Sikr dine egne værdigenstande

Hvis det er din helårshjem- eller bolig du udlejer, er der store chancer for at der mange værdigenstande her, som du ikke vil miste eller have fremmede til at pille ved. Det kan være smykker, familiefoto album, dit gode porcelæn eller kunst – der er mange ting, som kan have stor værdi for dig og din familie.

Et godt første træk, inden du udlejer dit hjem til totalt fremmede, er lige at screene dem. Tjek deres profiler på udlejningssiden du bruger, og hold en god kommunikation med dem, så du kan få en fornemmelse af dem inden du overdrager nøglerne.

I tillæg hertil er det en god idé at låse dine værdigenstande inde, så du ikke skal være nervøs for dem på din ferie. Men en lås er selvfølgelig ikke en 100 % garanti, hvis lejerne virkelig gerne vil have fat i dine ting.

Derfor kan du med fordel overveje at tjekke specialkamera.dk ud, så du kan få totalt ro i sjælen og nyde din ferie uden at være nervøs.

4.    Udstyr dit hjem med alt, hvad en lejer kunne få brug for

En sidste ting du skal være opmærksom på, når du udlejer dit hjem, er at dine gæster har alt, hvad man kunne forestille sig de skulle få brug for mens de bor i dit hjem.

Det kan være at dine gæster er forretningsfolk, så skal de måske bruge et strygebræt og stryge jern. Det kan være det er en børnefamilie, hvor chancerne er at de griser lidt, så hav ekstra sengelinned klar og rent til dine gæster.

Der er mange ting at være forberedt på, så jo bedre du forbereder sådanne ting, des bedre en vært vil du være – og des nemmere bliver det også at udleje dit hjem fremover.

Hvis du er på længere rejser, er det måske på sin plads at holde en ”velkommen hjem fest” for dig med dine venner. Med disse lyskabler, kan du få en meget sjovere og mere farverig fest, som sent vil blive glemt.