Bedste oplevelser i den danske sommer

SPONSORERET INDHOLD

Ude godt, men hjemme bedst. De fleste af os kender udtrykket og er måske endda enige med betydningen af det. Der er også god grund til at udtrykket finder sig til rette her i Danmark, for den danske sommer er noget helt specielt.

Rejser du sydpå, er det ofte for at finde flotte sandstrande og sol fra morgen til aften. Dog glemmer vi de flotte danske sandstrande, og hvor dejligt det kan være at holde ferie i Danmark. Det danske temperede klima kan stadig give temperaturer op til 25-30 grader på gode sommerdage. Så i stedet for at betale flybilletter og hotel til Grækenland, Spanien eller Frankrig, så pak bilen og tag i sommerhus i Danmark.

Hvor skal du holde din ferie?

Det bliver mere og mere populært at købe sommerhus og tage på ferie i Danmark, og med god grund. Sommerhuse er først og fremmest en investering i en ejendom, hvilket på sigt kan være profitabelt for dig og din familie.

Udover det økonomiske så er der noget hyggeligt ved danske sommerhuse. Har I sommerhus tæt på kysten, så er der garanti for badeferie. Bor I nærmere skov og eng, så er det perfekt til skovture og gåture i naturen.

Men hvis du ikke er så langt endnu og overvejer at købe et sommerhus, så er her nogle ting at tage med i overvejelserne.

 • Antal personer der skal være plads til
 • Tæt på vand eller land
 • Lille eller stor have
 • Hvor i Danmark skal det ligge?

Det er vigtigt, at der er plads til familien. Overvej om der skal være 4 sengepladser, eller om I måske skal have vennerne med derhen, så der skal kunne sove 8 personer på samme tid.

Hvis I vælger et sommerhus tæt på vand, så har I udsigt til masser af strandferie og afslapning. I kan også vælge et sommerhus længere væk fra vand for at kunne komme væk fra larm og storby. Der vil ofte heller ikke være længere til stranden end en cykeltur.

I kan også overveje, hvor meget I skal benytte jeres have. Elsker I at slå græs og ordne blomster og bede, så er en stor have lige jer og omvendt, hvis det ikke er jer, så overvej et sommerhus med en mindre grund.

Det er selvfølgelig også vigtigt at tænke på, hvor langt væk jeres sommerhus er fra jeres hjem. Hvor længe vil I bruge på transport dertil, og hvor langt væk vil I fra jeres eget hjem.

I kan altid købe sommerhuse i Danmark, og I vælger selv om det skal være i Jylland, på Fyn eller Sjælland. Det kan også være, at I er mere til de stille ø’er såsom Læsø, Fanø, Bornholm, Samsø mm. Valget er heldigvis jeres eget.

Hvad skal du lave i ferien?

Men hvad skal I så lave i jeres sommerhus? Der er masser ting at tage sig til i den danske sommer. Her er en række aktiviteter, I kan hygge jer med i sommerhuset:

 • Spille kort
 • Grille og lave lækker mad
 • Plante en urtehave
 • Plukke blomster i haven
 • Plante frugttræer til de kommende sæsoner
 • Købe en hængekøje og sætte den op
 • Læse en god bog

Og her er en liste over ting i kan gøre udenfor sommerhuset:

 • Besøge lokale gårde og plukke jordbær og andet frugt og grønt
 • Tage en dag på stranden med picnickurv
 • Tage på en længere cykeltur til en anden by
 • Køre ned til den lokale havn og spise frisk fisk
 • Tage på skovtur i det blå med picnickurv og tæppe
 • Fange krabber ved stranden

Der er mange flere muligheder til, hvad I kan finde på, men husk også på, at det kan være dejligt at slappe af på terrassen eller i haven med noget koldt at drikke.

Se også de andre kategorier:

Del denne artikel:

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

– Læs mere –

Relaterede artikler

Kreta seværdigheder

Kreta seværdigheder – Der bor over 600.000 mennesker på Kreta, som er Grækenlands største ø. Her på denne side kan du finde nogle af Kretas

sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder

Sydsverige seværdigheder – Den sydlige del af Sverige byder på unik natur og et væld af seværdigheder. Typisk medregnes områderne Skåne, Blekinge, Småland og Öland

grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder

Grenå seværdigheder – Grenå har meget at byde på i forhold til både natur, kultur og shopping. Det er derfor oplagt at lægge vejen forbi

naturhistorisk museum kiel

Kiel Seværdigheder

Kiel Seværdigheder – Kiel er en af de første store byer, man støder på, når man sætter kurs mod syd fra den dansk-tyske grænse. Med sine

flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder

Flensborg seværdigheder – Flensborg er en herlig by med en god historie i toppen af Tyskland, som stadig er meget synlig i de gamle bydele. En

ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder

Ribe seværdigheder – I Ribe kan du blive klogere på den spændende gamle bys historie, hvor du blandt andet kan se Stormsøjlen, der registrerer de